femeia condusa de promisiuni

Promisiunea n0.3: Dumnezeu te-a pecetluit cu Duhul Sfânt!


Seria „Promisiuni divine menite să-ți asigure o viață victorioasă pe pământ!”, așa cum este prezentată în cartea „Femeia condusă de promisiuni”.

Care sunt cele mai notabile dintre promisiunile divine pentru inima femeii menite să îi asigure o viață victorioasă pe pământ?

Voi prezenta de-a lungul a mai multor săptămâni, și cu versete biblice care să le ateste veridicitatea, cele mai puternice promisiuni divine pentru inima femeii, așa cum le-am evidențiat în noua mea carte „Femeia condusă de promisiuni.” Și aceste promisiuni „nespus de mari și scumpe”( 2 Petru 1:4) reprezintă modul minunat în care Dumnezeu se ocupă, cu toată dragostea Sa, de vremelnicia noastră!

Iată ceea ce Dumnezeu promite că va face pentru tine, dragă femeie,  ca să ai parte de o viață binecuvântată, victorioasă și de care să te bucuri în periplul tău, aflată fiind de această parte a eternității. Dar înainte de a le prezenta, vreau să mai clarific două lucruri esențiale:

Dumnezeu face totul ca să împlinească aceste promisiuni în dreptul tău!

Tu nu le poți împlini, ci doar Dumnezeu le împlinește pentru tine, și El face totul în acest sens. Iar ție nu îți rămâne decât să umbli în ele plină de bucurie și credință! Aceasta este lucrarea Lui nespus de minunată! O vei primi și în viața ta?!

Dumnezeu împlinește toate aceste incredibile promisiuni doar în dreptul fiicelor Sale!

Dacă ești o fiică a cerului, atunci ai dreptul să ceri în rugăciune, și cu credință, împlinirea lor în viața ta! Dar dacă nu ești o fiică a  cerului, tu nu vei avea parte de împlinirea promisiunilor divine și viața ta va cunoaște un declin tot mai evident și îți va aduce o întristare tot  mai mare, pe măsură ce vei trăi departe de Dumnezeu și de puterea colosală a acestor promisiuni. De aceea, te invit să vii la Isus, să-L rogi să-ți ierte păcatul, să te primească drept fiică a Sa și, astfel, să poți avea parte de minunea din spatele acestor promisiuni divine!

Seria „Promisiuni divine menite să-ți asigure o viață de biruință pe pământ”, așa cum sunt prezentate în cartea „Femeia condusă de promisiuni”, editura Scriptum, Oradea:

👑 Promisiunea No.3:

Dumnezeu te-a pecetluit cu Duhul Sfânt!

Voi însă veți primi putere atunci când va veni Duhul Sfânt peste voi și veți fi martorii Mei în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria și până la marginea pământului. (Faptele apostolilor 1:8, NTR)

Căci voi turna ape peste pământul însetat și râuri pe pământul uscat; voi turna Duhul Meu peste sămânța ta, și binecuvântarea Mea peste odraslele tale. (Isaia 44:3)

Cei care cred în Isus vor primi- vor fi pecetluiți cu- Duhul Sfânt! – Isus spunea cuvintele acestea despre Duhul, pe care aveau să-L primească cei ce vor crede în El. Căci Duhul Sfânt încă nu fusese dat, fiindcă Isus nu fusese încă proslăvit (Ioan 7:39) –, pentru a fi îmbrăcați în această manieră cu putere de sus: Și iată că voi trimite peste voi făgăduința Tatălui Meu; dar rămâneți în cetate până veți fi îmbrăcați cu putere de sus (Luca 24:49).

Aceasta este promisiunea puterii Duhului Sfânt care va veni peste orice făptură care crede în Isus. Eu am nevoie de această putere și tu ai nevoie de această putere pe care o primești, de sus, atunci când Îl lași pe Duhul Sfânt să lucreze în, și prin tine.

Ce face puterea Duhului Sfânt în noi?

Duhul Sfânt ne mângâie în suferință!

Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor care să rămână cu 

voi în veac. (Ioan 14:16)

Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl în numele Meu, vă va învăța toate lucrurile! (Ioan 14:26)

Duhul Sfânt este Mângâietorul și El îți stă la dispoziție și vrea să îți mângâie inima în vreme ce treci prin suferință. Bazează-te pe această promisiune și cere-I chiar azi Duhului Sfânt să te mângâie în suferința ta. Mângâierea Lui îți va da puteri noi și vei putea duce lupta credinței până la capăt.

Lasă-te mângâiată de Duhul Sfânt în durerea și suferința ta, și vei primi noi puteri pe cale!

Puterea trimisă de Tatăl prin Duhul Sfânt ne asigură biruința!

În toate luptele, încercările și frământările vieții, puterea trimisă de Tatăl prin Duhul Sfânt ne asigură biruința! Prin propria putere noi vom pierde orice luptă în care suntem angrenate, dar bazându-ne pe puterea divină, noi vom câștiga: Căci noi suntem fără putere înaintea acestei mari mulțimi care înaintează împotriva noastră și nu știm ce să facem, dar ochii noștri sunt îndreptați spre Tine! (2 Cronici 20:12)

Conform acestui verset, poporul Israel se afla în strâmtorare și a strigat către Domnul, și astfel ei au primit această putere de sus, care i-a condus către biruință! Cere și tu puterea Duhului lui Dumnezeu peste viața ta și nu lăsa ca frica să te cuprindă în încercare. Vei fi propriul tău inamic dacă vei ceda! Prea des ochii noștri sunt îndreptați înspre orice și oricine ne ar putea salva, numai înspre Dumnezeu nu! La urma urmei, El este Singurul care are puterea de a te ajuta în toate lucrurile!, nu-i așa? Privește la El, căci mai bine este să cauți un adăpost– un ajutor – în Domnul decât în om, așa cum ne atestă Biblia în Psalmul 118:8. Ațintește-ți privirea la Dumnezeu și la puterea Sa nemărginită și crede că, deși tu nu poți învinge, El poate:

Lucrul acesta nu se va face nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu, zice Domnul! (Zaharia 4:6)

Cere puterea Duhului Sfânt peste viața ta, azi! Această putere divină te va purta pe aripi de biruință în toate încercările vieții și vei vedea că toate au lucrat în final spre binele tău etern. Crede și cere promisiunea puterii Duhului Sfânt peste tine, și viața ta va merge din putere în putere, pentru că vei primi puterea supranaturală a Divinității:

Ei merg din putere în putere și se înfățișează înaintea lui Dumnezeu în Sion (Psalmul 84:7).

În Comentariul Exegetic al Noului Testament găsim scris că Duhul Sfânt ne-a fost trimis ca să ne ajute în suferința prezentă:

(…) Evanghelia afirmă nu doar că Dumnezeu a dat poporului Său o speranță îndreptată spre viitor, care-i susține în mijlocul dificultăților,ci chiar Duhul,să le fie de ajutor în suferința prezentă.1

Duhul Sfânt ți-a fost dat ca să-ți asigure biruința și să-ți dea mângâiere și ajutor în suferința prezentă. Amin!

Duhul Sfânt vine acolo unde este invitat, așteptat și iubit!

Deci, dacă voi, care sunteți răi, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-l cer! (Luca 11:13)

Pentru a primi Duhul Sfânt tu trebuie să Îl ceri și să Îl primești cu toată inima! Duhul Sfânt vine acolo unde este invitat, așteptat și iubit! El nu poate fi divizat în porțiuni mai mici sau mai mari și tu nu poți avea doar „puțin“ Duh Sfânt sau „mai mult“ Duh Sfânt. Tu poți avea sau nu Duhul Sfânt, dar vreau să înțelegi că fără Duhul Sfânt tu nu poți fi salvată. Asigură-te că ai Duhul lui Dumnezeu în tine, ca să fii salvată din pierzarea eternă și ridicată la cer!

Duhul Sfânt ne poate înștiinia, avertiza cu privire la viitor!

Duhul Sfânt îl înștiințase că nu va muri înainte ca să vadă pe Hristosul Domnului! (Luca 2:26)

Duhul Sfânt al lui Dumnezeu te poate avertiza, sau înștiința dinainte cu privire la un posibil pericol în viitor. De aceea, ai încredere în imboldul pe care Duhul Sfânt ți-l dă și bazează-te pe el în orice clipă a vieții tale. Călăuzirea dată de Duhul Sfânt inimii tale îțipoate salva viața sau te poate păzi de anumite capcane pregătite de cel rău. Cere, prin rugăciune, călăuzirea constantă a Duhului în viața ta și vei fi avertizată și păzită de rău! (1 Thielman, Frank, Clinton E., Arnold, Comentariu Exegetic al Noului Testament, p. 424.)

Duhul Sfânt ne-a fost dat ca să ne amintească de promisiunile Tatălui!

Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl, vă va învăța toate lucrurile și vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu! (Ioan 14:26)

Duhul Sfânt are rolul de a-ți aminti promisiunile minunate ale lui Dumnezeu și de a te ajuta să te ancorezi în ele până la capăt. În momente de încercare sau de cotitură în viață, Duhul Sfânt îți va aminti promisiunea lui Dumnezeu potrivită și necesară pentru acele momente, iar tu, o vei crede din nou, și pe baza ei, vei avea biruința! Citește zilnic promisiunile lui Dumnezeu și în vremuri critice, Duhul Sfânt ți le va aminti și vei fi întărită în duhul tău pentru a putea birui!

Hula împotriva Duhului Sfânt nu va fi iertată niciodată!

Dar oricine va huli împotriva Duhului Sfânt nu va căpăta iertare în veac, ci este vinovat de un păcat veșnic. (Marcu 3:29)

Conform acestui verset, hula împotriva Duhului Sfânt este un păcat veșnic și nu va fi iertată în veac. De aceea, ai grijă ce cuvinte folosești atunci când vorbești despre persoana Duhului Sfânt, Cel care este parte a Sfintei Treimi, alături de Dumnezeu și Fiul Său, Isus Hristos!

Promisiunea prezentată anterior: Ai fost aleasă și pusă deoparte pentru cer!

Promisiunea ce urmează a fi prezentată: Dumnezeu îți oferă statutul de fiică de Rege!

Rămâi ancorată în promisiunile divine și vei fi de neînvins!

Dacă vrei să cunoști mai multe despre promisiunile incredibile, colosale și de neînchipuit pe care Dumnezeu ți le-a făcut ție, te invit să le descoperi în cartea „Femeia condusă de promisiuni.” Prezint în paginile ei și promisiunile divine pentru viața din cer așa cum ne sunt ele adeverite în cartea Apocalipsa a Bibliei, și care sunt „așa cum ochiul nu a văzut, urechea nu a auzit iar la inima omului nu s-au suit” ( 1 Cor. 2:9-10) Le cunoști? Vrei să intri în bucuria lor eternă?

Publicitate
Standard

Un gând despre „Promisiunea n0.3: Dumnezeu te-a pecetluit cu Duhul Sfânt!

  1. Pingback: Promisiunea no. 4: Dumnezeu îți oferă statutul de fiică de Rege! – Femeia care mută munții!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.