Fără categorie

„Femeia condusă de promisiuni” este de neînvins!


Citesc în Cartea sfântă că Dumnezeu ne-a făcut promisiuni. Uimitor! Dumnezeul cerului și al pământului ne-a făcut nouă, muritorilor, promisiuni! El ne-a promis nouă lucruri! Ce glorios și atât de încurajator!

Acesta este pentru mine, de departe, cel mai bun mod de a-mi începe ziua: să descopăr în Cartea sfântă promisiunile divine incredibile și atât de minunate, și care au toate șansele de a se împlini în dreptul meu, și să mă bucur de ele! Cu siguranță, nu-mi pot dori ceva mai mult de atât!

Promisiunile Dumnezeului din ceruri se împlinesc pe pământ, rugăciunile înălțate către El sunt ascultate, iar minunile Lui au loc printre fiicele Sale. Tu ai parte de ele?! Te bucuri de împlinirea promisiunilor divine în viața ta sau doar îți trăiești viața? Vreau să înțelegi că acesta este dreptul tău inalienabil în calitate de fiică a cerului: să poți revendica în viața ta toate promisiunile divine! Tu nu ești o sclavă care servește la masa Împăratului, ci ești însăși fiica Împăratului și te poți bucura de toate bucatele-„promisiunile harului“- puse înaintea ta. De ce te comporți ca o sclavă care primește doar niște firimituri de la masa Împăratului și te jefuiești singură de dreptul de fiică? Este bucuria Lui supremă, ca Împărat atotputernic,să-Și împlinească promisiunile în dreptul fiicelor Sale! Amin!

Dar care sunt aceste promisiuni divine cu care mă delectez, încă de la primele ore ale dimineții? Citesc în Cartea sfântă că Dumnezeu îmi oferă statutul primordial de fiică a Sa: Eu vă voi fi Tată, și voi veți fi fiii și fiicele Mele, zice Domnul Atotputernic! ( 2 Corinteni 6:18), că El mă iubește cu o dragoste fără margini și care este veșnică: Te iubesc cu o iubire veșnică, de aceea îți păstrez bunătatea Mea! (Ieremia 31:3), mă sprijină cu mâna Sa în încercările vieții: Domnul întărește pașii omului, atunci când Își găsește plăcere în calea lui. Când acesta cade, nu este doborât de tot, căci Domnul îl sprijină cu mâna Sa. (Psalmul 37:23-24, NTR), îmi cunoaște fiecare gând al inimii: Isus le-a cunoscut gândul inimii! (Luca 9:47), iartă vina păcatului meu: Eu îți șterg fărădelegile ca un nor, și păcatele, ca o ceață! Întoarce-te la Mine! (Isaia 44:22), îmi reface inima zdrobită: Domnul este aproape de cei cu inima zdrobită și mântuiește pe cei zdrobiți cu duhul. (Psalmul 34:18), El cunoaște și se îngrijește de toate nevoile mele: Tatăl vostru știe că aveți trebuință de ele! Luca 12:30) și mă privește și veghează asupra vieții mele din înălțimea cerurilor: Domnul privește din înălțimea cerurilor și vede pe toți fiii oamenilor. ( Psalmul 33:13)

Mai mult, citesc că zilele vieții mele vor fi însoțite de fericire și îndurare divină: Da, fericirea și îndurarea mă vor însoți în toate zilele vieții mele! (Psalmul 23:1), că voi primi o bucurie mare, de nestăpânit: El încă îți va umple gura de râs, iar buzele tale cu strigăte de bucurie. (Iov 8:21), că El luptă în Persoană pentru mine: Domnul va lupta pentru voi! Dar voi stați liniștiți! (Exodul 14:14), îmi trimite ajutorul Său trecând pe ceruri: Nimeni nu este ca Dumnezeul lui Israel. El trece pe ceruri ca să-ți vină în ajutor! (Deuteronom 33:26), și îmi va da o biruință peste așteptări, copleșitoare în încercarea prin care trec: O biruință peste așteptări, copleșitoare este a noastră prin Hristos, care ne-a iubit suficient de mult încât a murit pentru noi. (Romani 8:37, TLB). Voi primi apoi credința care mută munții: Adevărat vă spun că, dacă ați avea credință cât un grăunte de muștar, ați zice muntelui acestuia: Mută-te de aici acolo, și s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputință. (Matei 17:20), voi putea beneficia de puterea rugăciunii persistente: Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit! (Iacov 5:16), voi avea îndrăzneala unei leoaice: Cel rău fuge fără să fie urmărit, dar cel neprihănit îndrăznește ca un leu tânăr. (Proverbe 28:1) și viața mea va fi păzită de îngeri: Și El va porunci îngerilor Săi să te păzească ca nu cumva să-ți lovești piciorul de vreo piatră! (Psalmul 91:10-11). El îmi va da tot ce e mai bun pentru viața mea: Și dacă vii cu noi, te vom face să te bucuri de binele pe care ni-l va face Domnul. (Numeri 10:32), iar ochii mei vor vedea lucrări mărețe, prin credința în promisiunile Sale: Lucruri mai mari decât acestea vei vedea! ( Ioan 1:50).

Totodată, El îmi păzește sufletul de cădere: Domnul te va păzi de orice rău; îți va păzi sufletul! ( Psalmul 121:7), mă învață calea Lui cea bună: Te voi instrui și te voi învăța calea pe care trebuie să mergi; Te voi sfătui și te voi veghea. (Psalmul 32:8 NTR), îmi împlinește dorința inimii: Domnul să-ți fie desfătarea și El îți va da tot ce-ți dorește inima. (Psalmul 37:4), îmi face calea desăvârșită: Dumnezeu este cetățuia mea cea tare și El mi-a făcut desăvârșită calea. (2 Samuel 22:33-34 NTR), schimbă tot răul în bine în viața mea: Dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească ceea ce se vede azi! (Geneza 20:20) și îmi încântă sufletul cu alinările Sale veșnice: În mulțimea frământărilor mele lăuntrice, alinările Tale îmi încântă sufletul. (Psalmul 94:19 NTR).

Cât de minunat, nu-i așa?! Din dragoste pentru noi, Dumnezeu împlinește toate aceste lucruri în viețile noastre, și despre ele, dar și multe alte promisiuni divine, vorbesc pe larg și plină de uimire în această carte. Sunt promisiuni mărețe, incredibile și atât de minunate! Și ele sunt pentru mine și ele sunt și pentru tine! Lasă-le să strălucească peste viața ta și te vei bucura!

Iar o reflecție matinală la Dumnezeul minunat care face toate acestelucruri este mai mult decât binevenită și ea îmi dă putere și bucurie pentru întreaga zi!

Fii o femeie condusă de promisiuni și vei fi de neînvins!

Cartea „Femeia condusă de promisiuni” poate fi comandată de la librăria Scriptum din Oradea.

Publicitate
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.