De ce incercari in viata servitorilor lui Dumnezeu? De ce mai multe si mai mari?


SuferintaDe ce incercari in viata servitorilor lui Dumnezeu? De ce mai multe si mai mari??

Iata cum raspunde William MacDonald acestor intrebari care m-au framantat in ultima vreme in frumoasa carte „Comentariul biblic al credinciosului”, o carte care nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca niciunui credincios:

„Impresurati dar nu impiedicati; nestiind ce sa facem dar niciodata lipsiti de speranta; haituiti de oameni dar niciodata abandonati de Dumnezeu; adesea doborati dar niciodata terminati! ” (2 Corinteni 4:8,9 versete parafrazate de The new Bible Comentary)

„Poate ne intrebam de ce a permis Dumnezeu slujitorului Sau sa treaca prin asemenea incercari. Am fi tentati sa credem ca el L-ar fi putut sluji mai eficient pe Domnul daca El i-ar fi inlaturat obstacolele din drum. Dar Scriptura ne invata exact contrariul. Dumnezeu, in minunata Sa intelepciune, gaseste cu cale sa permita slujitorilor Sai sa fie atinsi de boala, intristare, suferinte, persecutie, dificultati si necazuri. Toate acestea au ca scop sa sparga ulcioarele de lut, pentru ca lumina Evangheliei sa straluceasca mai bine. Viata servitorului lui Dumnezeu este una de moarte permanenta. Asa cum Domnul Isus Insusi, in timpul vietii Sale pe pamant, a fost expus neincetat la violenta si persecutie, tot asa cei ce pasesc pe urmele Lui au parte de acelasi tratament. Dar aceasta nu inseamna infrangere, ci este calea victoriei. Alti oameni vor fi binecuvantati prin „moartea” noastra zilnica!” (Citat extras din cartea „Comentariul biblic al credinciosului”, pag. 583)

Un comentariu

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.