Dragile mele femei care mutaţi munţii în fiecare zi!


Viaţa pe acest pământ nu este Raiul şi cred că unele dintre voi simţiţi aceasta din plin, nu- i aşa? Lacrimile vărsate de femeie în viaţa trăită pe acest pământ pe motive de suferinţă, fizică sau sufletească, de neputinţă, de dezamăgire, de frustrare, de neînţelegere a planului lui Dumnezeu pentru viaţa ei sau de neînţelegere a rolului ei în familie, în biserică şi în societate sunt, sau pot fi multe. Pentru ce atâtea lacrimi în viaţa mea? Pentru ce atâţia munţi de întristare vin uneori peste mine? Te-ai întrebat aceasta vreodată? Eu da, cu lacrimi amare în ochi, iar Dumnezeu care nu este un Dumnezeu nepăsător şi rece care îngăduie în viaţa noastră momente de grea încercare şi zdrobire doar de dragul de a ne vedea suferind, mi-a răspuns. Gândurile pe care vi le împărtăşesc aici sunt, de fapt, răspunsul pe care El mi l-a dat.

Şi totuşi, cine ar alege să trăiască tristeţea sau durerea fizică? Care dintre femeile care citesc aceste rânduri a dorit sau doreşte suferinţa, în viaţa ei? Niciuna! Cu toate acestea, sunt momente când simţim durerea din plin, nu-i aşa? De ce? Pentru că înainte ca Dumnezeu să ne foloseasca în lucrarea Lui, El ne va zdrobi! Este cunoscut faptul că aurul nu poate deveni aur curat dacă nu trece mai întâi prin foc. La fel şi noi, femeile, suntem aur, dar încă nu am ajuns la starea de aur curat, de aur desăvârşit. În acest scop onorabil, Dumnezeu ne prelucrează prin faptul că îngăduie să ne luptăm adesea cu anumiţi munţi şi cu tot felul de încercări, de neajunsuri sau de probleme, în viaţa noastră. Putem noi pune la îndoială planul Lui măreţ pentru vieţile noastre, sau metodele prin care El ne desăvârşeşte? Cu siguranţă nu! El ştie ce face! El este Meşterul care ne prelucrează, pentru ca într-o zi să se poată folosi de noi, la adevăratul nostru potenţial! Este, într-adevăr, un proces foarte dureros, dar răsplata-i va fi pe măsură: Domnul va face lucruri minunate în mijlocul nostru!

Totodată, suferinţa care ne macină uneori sufletele este însăşi consecinţa păcatului din viaţa noastră. Ştim că Dumnezeu este Sfânt şi urăşte păcatul, prin urmare, şi noi, fiicele Lui, trebuie să urâm păcatul. Prin suferinţă, Dumnezeu ne învaţă exact acest lucru: să urâm păcatul cu toată inima şi astfel, să nu mai păcătuim. Prin suferinţă şi durere, Dumnezeu ne curăţeşte inimile şi le îndreaptă înspre El. Am constatat faptul că momentele în care sufeream, din diverse motive, erau momentele în care Îl căutam cel mai mult pe Dumnezeu! Te provoc astăzi să te gândeşti serios la păcatul din viaţa ta, cel cu care te confrunţi zilnic, în calitate de soţie, de mamă, de vecină, de angajată sau de prietenă şi să lupţi pentru a-l asimila, cât mai curând. Acest păcat este cel care te ţine departe de Dumnezeu şi de binecuvântările Lui şi îţi aduce suferinţă în viaţă. Vrei să fii mai fericită? Vrei să nu mai experimentezi suferinţa? Nu mai păcătui: una din soluţii!

De asemenea, suferinţa din viaţa noastră ne creşte dedicarea faţă de Dumnezeu, ne constrânge să depindem în totalitate de harul Său şi ne modelează pentru a putea fi unelte vii în ogorul sfânt. Purtăm întotdeauna cu noi, în trupul nostru, omorârea Domnului Isus, pentru ca şi viaţa lui Isus, să se arate în trupul nostru muritor (2Corinteni 8:10). Dumnezeu alege să ne cioplească prin diferite situaţii pentru a-Şi revela şi pentru a scoate la iveală spre a fi văzut şi admirat de restul lumii, Chipul Lui din noi. Renumita femeie Joni Eareckson Tada care a suferit la vârsta de şaisprezece ani un grav accident la sclădat în urma căruia s-a aflat în imposibilitatea de a-şi mişca picioarele sau mâinile, ne marturiseşte în cartea Când plânge Dumnezeu faptul că este bucuroasă că i s-a întâmplat acest lucru. Altfel, chipul lui Dumnezeu nu s-ar fi arătat niciodată, prin viaţa ei: Înainte de paralizie, mâinile mele căutau să apuce multe lucruri pe care ar fi trebuit să le resping şi picioarele mă purtau în unele locuri rele. După paralizie însă, alegerile ispititoare s-au redus considerabil. (…) Este o imagine frumoasă! Şi este o imagine fără egal. Hristos ascuns în mine este o sculptură unicat. (…) Suferinţa de care am parte este croită în mod divin, pentru a mi se potrivi. Nimeni nu este nevoit să sufere exact ca mine de “leziune spinală transversală la vertebrele a patra şi a cincea cervicale”, pentru a se potrivi Chipului Său. Suferinţa din vieţile noastre îşi atinge scopul doar în măsura în care Îl lăsăm pe Dumnezeu să ne prelucreze, să ne modeleze şi să îndepărteze tot ceea ce este rău din noi. Dumnezeu ştie ce face! Acceptarea acestui adevăr în inima ta îţi va aduce cea mai mare împlinire în viaţă şi multă putere în încercare. Nu te înşela gândind că drumul crucii este unul lipsit de purtarea efectivă a crucii, căci este lipsit de sens. A fi creştin înseamnă, prin definiţie, a fi supus şi suferinţelor de orice natură, aşa cum şi Hristos, Însuşi Fiul lui Dumnezeu a fost supus.

Ne luptăm în fiecare zi cu atacurile celui rău şi cu munţii ridicaţi de el împotriva noastră şi de ce să nu recunoaştem, de multe ori, suntem învinse. Insă ştiţi ce e minunat, dragi fete, dragi femei, dragi soţii şi dragi mame? În ochii lui Dumnezeu noi suntem biruitoare pentru că am mai urcat o treaptă, am mai înaintat cu un pas, am mai făcut o rugăciune prin intermediul căreia ne-am cerut iertare şi în urma căreia am primit mai multă putere, pentru a birui. Nimic nu este eşec, ci totul este un pas făcut înainte. Totul este oportunitatea unui nou început! Tu nu eşti ceea ce ai tu uneori, impresia: un vas lipsit de importanţă, un suflet chinuit de sentimentul de vinovăţie că iar a întristat faţa lui Dumnezeu sau o femeie sleită de putere şi energie care ridică tonul, pentru a se face ascultată de copii. Da, acestea sunt realităţi din viaţa ta dar nu trebuie să te laşi doborâtă de ele şi să renunţi la luptă. În ochii lui Dumnezeu, tu eşti mult mai mult decât atât! Tu eşti o fiică a Cerului! Cel neprihănit de şapte ori cade şi se ridică (Proverbe 24:16). Aşadar, oricare ai fi, ridică-te! Dumnezeu este de partea ta mai mult decât crezi şi vrea să te folosească în lucrarea Lui mai minunat decât ai visat! Dumnezeu este Cel care te-a creat cu un anumit potenţial şi cunoaşte în totalitate tot ceea ce poţi tu deveni. El ştie că înlăuntrul tău se află o femeie deosebită care poate face lucrări mari în Numele Lui. El vrea ca potenţialul din tine să fie dezlegat şi să poţi astfel deveni persoana pe care a avut-o El în gând, atunci când te-a creat! Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi. Eu voi fi cu tine…nu te voi lăsa, nici nu te voi părăsi. Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: “Întăreşte-te şi îmbărbătează-te?”Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face (Iosua 1:5-7, 9). Deşi aceste cuvinte sunt adresate lui Iosua de către Dumnezeu în momentul în care trebuia să preia conducerea poporului Israel pentru a-i duce in Ţara Promisă, cred că ele pot fi luate ca o încurajare şi de către noi, femeile sec.XXI. Iată ce promisiune minunată ne face Dumnezeu: El va fi cu noi în tot ce vom face!

El va fi cu tine în tot ce vei face! Acest tot cuprinde nenumărate şi infinite acţiuni şi proiecte. Iată ce poţi face avându-L pe Isus de partea ta! Aşadar, întăreşte-te şi îmbărbătează-te şi fii o femeie plăcută lui Dumnezeu, activă în ogorul sfânt, o femeie care mută munţii cu care Satan o asaltează zilnic! Totuşi, în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit (Romani 8:27). Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. (Filipeni 4:13). Orice femeie care citeşte aceste versete, le poate crede şi păstra în inimă! Orice femeie care Îl iubeşte pe Hristos este lucrarea lui Hristos, astfel că El doreşte să o folosească pentru scopurile Sale! Dumnezeu se poate folosi atât de mine cât şi de tine pentru a face lucruri măreţe şi deosebite în lumea aceasta. Pune-te la dispoziţia Lui astăzi ! Încetează în a te mai desconsidera spunând că nimic bun nu locuieşte în tine sau că tu nu poţi face nimic în lumea aceasta care să conteze şi crede-L pe Dumnezeu pe cuvânt, atunci când îţi spune:

Eu te-am creat în chip minunat! Am pus în tine un potenţial deosebit pe care nu îl are nicio altă făptură din lumea aceasta. Te-am aşezat într-un oraş care poate fi schimbat şi datorită ţie. Te-am aşezat într-o biserică care nu poate funcţiona aşa după cum Eu doresc dacă tu nu te implici în slujire. Ţi-am dăruit o familie care va fi binecuvântată şi datorită rugăciunilor şi jertfei tale de zi cu zi. Fă aceste lucruri la care ai fost chemată şi te voi binecuvânta, acum şi în veşnicie! Fii o femeie care mută munţii!

coperta-femeiacaremutamuntii-coperta fata internetVă doresc tuturor să fiţi femei care muta chiar şi munţii din loc atunci când vine vorba de fericirea familiei voastre, sau de lucrarea lui Dumnezeu pe acest pământ!

Ganduri preluate din cartea „Femeia care muta muntii” care poate fi achizitionata din librariile crestine Kerigma, Micul Betleem si Agape.

Un comentariu

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.