Lecția lui Lizzie- Beneficiile unei vieți „blestemate”!


Foto: findingjustice.org Cum ar fi să poți să mănânci absolut orice și oricât și să nu te îngrași cu niciun gram? Sună perfect, iar unii oameni chiar trăiesc asta. Sunt ei binecuvântați sau blestemați? Citiți povestea lui Lizzie Velasquez și judecați singuri.Noaptea Lizzie ronțăie chipsuri și bomboane și nu se îngrașă. În schimb, nu vede cu un ochi, este mică și toate oasele i se văd prin piele. Lizzie a fost numită „cea mai urâtă femeie din lume” și a servit pe post de sperietoare de ciori pentru toți copiii de la școală. Lizzie este a treia persoană din lume, care s-a născut cu sindromul Neonatal Progeroid, care înseamnă îmbătrânire prematură, pierderea grăsimii corporale şi degenerarea ţesuturilor. Această boală este un mister pentru medici și un mister pentru Lizzie, care nu înțelegea de ce s-a născut așa și care se ruga la Dumnezeu pentru o vindecare miraculoasă.

Citește și VIDEO: Lecţia lui Lizzie- frumuseţea adevărată şi curajul autentic

Cum îi răspunzi străinului care te cunoaște printr-un videclip de 8 secunde și la sfârșit îți spune „Fă lumii o favoare, pune-ți un pistol la tâmplă și apasă trăgaciul. Ești un monstru”? Ce faci când 4 milioane de oameni ajung să te judece după felul în care arăți, fără ca măcar să fi avut ocazia să le adresezi un cuvânt? Lizzie a hotărât să îi lase în pace, să nu lupte cu morile de vânt, ci să îi folosească pentru a se determina să crească și să își îndeplinească fiecare țintă propusă. Și de fiecare dată când se intristeaza, când în continuare cuvintele urâte îi ajung drept în inimă, își reamintește că fiecare vorbă rea poate fi întoarsă și folosită ca o scară pentru a urca mai sus.

„Viața mea este în mâinile mele. Pot să aleg să am o viață bună sau pot să aleg să am o viață foarte proastă. Pot să îmi deschid ochii și să fiu recunoscătoare pentru lucrurile pe care le am, și să aleg ca aceste lucruri să fie cele care mă definesc, sau pot să îi las pe cei care cred că sunt un monstru să mă definească”, spune ea.

 Prin discursul din cadrul TEDxAustinWomen, Lizzie a demonstra că și-a atins toate țintele propuse. A terminat o facultate de Comunicare, a devenit un speaker motivațional cu experiență de ani de zile și este autoare a două cărți, urmând să o publice pe a treia. Dar mai mult decât niște succese care pot fi trecute în CV, Lizzie a demonstrat că este o adevărată forță. Inteligentă, deschisă, cu simțul umorului și uimitoarea capacitate de a-și lua în derâdere defectele fizice și de a le transforma din elemente stânjenitoare pentru ea, dar și pentru cei din jur, în elemente amuzante, care o apropie de lume, Lizzie are câte o lecție de predat oricui își ia timp să o asculte.

 

Articol preluat de pe http://www.semneletimpului.ro/

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.