2014 – Un an al lucrurilor noi! (Tudor Petan)


tudor_petan_150“Nu vă mai gândiți la ce a fost mai înainte și nu vă mai uitați la cele vechi! Iată, voi face ceva nou și-i gata să se întâmple: să nu-l cunoașteți voi oare? Voi face un drum prin pustiu și râuri, în locuri secetoase.” (Isaia 43:18, 19)

Niciodată nu am avut mai puternic ca acum gândul că trecerea dintre ani, intrarea în 2014, marchează efectiv intrarea într-un nou sezon. În dreptul meu și al celor implicați în Alfa Omega TV, ca lucrători dar și ca parte din biserici locale, am perceput în ultimele luni o derulare neobișnuită de situații. Până acum s-a tot vorbit despre “realinieri spirituale”, teste ale credinței, experimentare de miracole, ieșire din tipare religioase, vin nou în burduf nou… Acum, cred, se declanșează ceva care le cuprinde pe toate acestea dar este și dincolo de ele.

Dumnezeu ne-a adus (pe unii ne-a forțat) să venim într-un punct de comunicare față în față cu El, de dialog direct, de intimitate sau chiar de confruntare. Ne simțim provocați să înțelegem ce face El acum în noi și în cei din jur, în alte biserici sau organizații.

Ce se întâmplă nu seamănă cu tiparele vechi. Sunt manifestări diferite, dar totuși complementare, sunt diverse fațete, dar totuși compatibile, sunt manifestări aparent izolate, dar parte dintr-un întreg pe care deocamdată doar îl intuim.

Revelația acestei noi dinamici El o dă în acest sezon celor ce-și doresc mai mult și așteaptă lucruri mari. Nu o dă, ca în mișcările anterioare, unui om, unei biserici sau comunități dintr-o zonă geografică. Cred că El nu vrea ca cineva să se erijeze în “purtătorul” de revelație completă. Focurile care se aprind în diferite colțuri ale țării, în diferite denominațiuni, grupuri, familii sau slujiri speciale de tip închinare, vindecare, revelație profetică par diferite, “distribuite” pe harta spirituală a României, dar fac parte dintr-un plan global, orchestrat divin. El ne vrea în acest timp al tranziției, interdependenți unii de alții, fără tentația controlului sau a manipulării spirituale.

Niciodată Domnul nu face “mutări” importante fără să-și înștiințeze profeții Lui (Amos 3:7). Chiar dacă acum avem revelație “în parte”, predispuși să păstrăm distanțe și limite confesionale, cred că Domnul ne aduce treptat la un punct de revelație corporativă, când cei deschiși Îl vor auzi simultan, vor avea aceeași înțelegere spirituală. Ieremia 31:34 se referă la un moment de revelație comună: “ci toți Mă veți cunoaște, de la cel mai mic până la cel mai mare”.

Începe sezonul anunțat în Habacuc: “Pământul va fi plin de cunoștința slavei Domnului ca fundul mării de apele care-l acoperă”. Cunoștința slavei în sens de revelație globală.

Viteza de apropiere de acest moment al unor revelații globale crește. Versetul din Amos 9:13 (“cel ce ară va ajunge din urmă pe cel ce culege”) cred că se referă la aceste vremi în care intrăm accelerat. Semănatul se va face practic simultan cu secerișul. Anotimpul supranatural înseamnă revelație, experimentarea puterii Duhului Sfânt, umblarea în realitățile Împărăției.

Este un început de an, un început de sezon spiritual. Intimitatea, comunicarea cu El ne oferă acum șansa, și chiar ne obligă să-L întrebăm, să aflăm planul Lui cu viețile noastre. E un timp limită în care trebuie să ne descoperim chemarea, să identificăm sarcina pe care El ne-o dă ca individ, familie, biserică, organizație.

Mult mi-aș dori, intrând în 2014, după aproape 20 de ani de slujire în media creștină din România, ca Alfa Omega TV să fie tot mai mult un catalizator al lucrării Lui și un canal de revelație individuală și corporativă pentru Biserică.

Tudor Pețan
Președinte Alfa Omega TV

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/viata-spirituala/romania-puls-spiritual/2786-2014-un-an-al-lucrurilor-noi-tudor-petan#ixzz2puayrJ00

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.