Reteta lunii: Budinca de cartofi cu sunca!


cartofi_straturi_mari(1)Cartofii sunt hrănitori și nu ar trebui excluși din meniul zilnic. Iată o rețetă de budinca creativă care are drept ingredient principal banalul cartof. Eu o voi incerca🙂
Timp de preparare: 
Mediu
Numar de portii:
4
Complexitate:
mediu

Ingrediente:

700 g cartofi

300 g șuncă presată (sau bacon)

100 g brânză Edam rasă (sau altă brânză tare)

1 ceapă

150 ml smântână

2 linguri ulei

Nucșoară rasă

Piper măcinat

Ulei, sare

Făină (pentru tapetat tava).

Mod de preparare:

1. Curăță cartofii de coajă, taie-i felii subțiri, pune feliile în apă sărată și fierbe 3-4 minute. Scoate și lasă să se zvânte.

2. Curăță ceapa, taie mărunt și călește în ulei încins. Adaugă feliile de cartof fierte, amestecă cu grijă și dă de pe foc.

3. Amestecă smântâna cu brânză rasă, sare, piper și nucșoară.

4. Unge o tavă de copt cu unt și tapetează cu făină.

5. Așează un strat de circa 2 cm de felii de cartof și acoperă cu felii de șuncă. Toarnă din amestecul de smântână, apoi alt strat de cartofi și iar unul de șuncă. Acoperă cu smântâna rămasă.

6. Introdu la cuptorul preîncălzit la 150 °C și coace până capătă o crustă arămie. Taie cu un cuțit ascuțit și servește budinca de cartofi cu sunca lângă o salată de legume proaspete.

Știai? Cartoful se află în fruntea preferințelor culinare în Irlanda, unde nu există cină fără această legumă, iar de ziua națională – Sf Patrick – irlandezii sărbătoresc prin preparate pe bază de cartof.

Gatiti cu pasiune, dragi bucatarese, pentru cei dragi si va veti simti mult mai implinite!!:)

2 thoughts on “Reteta lunii: Budinca de cartofi cu sunca!

  1. Draga, am incercat saptamana trecuta reteta . E super buna si copii au fost incantati! Un sfat , incearca ca sosul de smantana si branza sa patrunda foarte bine printre straturile de cartofi ,altfel la taiat se desprinde budinca si nu are un aspect prea frumos !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s