In jurul tau El lasa nenumarate semne ale dragostei Sale! Deschide-ti inima ca sa le poti vedea!


Măcar că zici că nu-L vezi, totuşi pricina ta este înaintea Lui!

Iov 35:14

insula iubirii_micaBiblia ne spune in cartea Psalmi: “Dumnezeul nostru vine si nu tace!” Si totusi, de ce noi simtim uneori tocmai acest lucru? De ce simtim uneori ca Dumnezeu tace, ca s-a retras parca din viata noastra, ca nu se mai implica, ca ne-a lasat singuri in mijlocul necazurilor, ca nu Ii mai pasa? Este acest lucru adevarat?

David a fost omul “dupa  inima lui Dumnezeu, si totusi, el a ajuns in mai multe situatii in care era disperat de tacerea lui Dumnezeu. In Psalmul 13 el spune: “Pana cand, Doamne, ma vei uita neincetat? Pana cand Iti vei ascunde fata de mine? Pana cand voi avea sufletul plin de griji, si inima plina de necazuri în fiecare zi?”

Iov a fost omul cu care Dumnezeu s-a laudat in fata lui Satan, asa cum nu a facut-o cu niciun alt om. “Ai vazut pe robul meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pamant. Este un om fara prihana si curat la suflet, care se teme de Dumnezeu si se abate de la rau.” Dar Iov ajunge intr-o situatie atat de disperata incat spune: “Ce este omul ca sa-ti pese atat de mult de el, ca sa iei seama la el, sa-l cercetezi in toate diminetile si sa-l incerci in toate clipele? Adu-Ti aminte Dumnezeule ca viata mea este doar o suflare! Ochii mei nu vor mai vedea fericirea. Ochiul care ma priveste, nu ma va mai privi; ochiul Tau ma va cauta, si nu voi mai fi.” (Iov 7:7-8)

Exemplele cu astfel de oameni care s-au simtit la un moment dat parasiti de Dumnezeu pot continua. Totusi, care a fost punctul final al acestor trairi intense? Ce au invatat acesti mari oameni ai lui Dumnezeu din astfel de situatii in care ne gasim si multi dintre noi?

Măcar că zici că nu-L vezi, totuşi pricina ta este înaintea Lui! (Iov 35:14) Oricare ar fi situatia cu care te confrunti azi si oricat de departe ai simti ca s-a dus Dumnezeu, totusi pricina ta este înaintea Lui! Ceea ce simti tu in inima ta este departe de a fi adevarat! Nu sentimentele sau trairile tale sunt cele care determina daca Dumnezeu este, sau nu , aproape de tine! Nu te ghida dupa ele! Inima este „nespus de inselatoare” uneori! Sentimentele noastre ne pot transmite semnale care nu sunt adevarate. „Eu simt ca Dumnezeu nu este cu mine!”, este foarte diferit de „Eu stiu ca Dumnezeu nu este cu mine!” Chiar stii tu ca Dumnezeu s-a departat de tine? A facut El acest lucru? Bineinteles ca nu! Tu doar crezi acest lucru, pe baza sentimentelor tale si pe baza situatiei fara iesire in care te afli. Dar, raspunsul Lui va veni! El nu va intarzia sa apara. El „va grabi aceste lucruri, la vremea lor”!  El va raspunde cererii tale la timpul Lui, nu la al tau.

„Bine este sa astepti in tacere ajutorul Domnului!”(Plangerile lui Ieremia 3:26) Acest verset este scris tocmai pentru astfel de situatii! Pentru momentele in care simti ca Dumnezeu te-a parasit, ca si-a inchis „usa binecuvantarilor” fata de tine, ca te-a lasat prada atacurilor celui rau si ca nu-ti mai da niciun semn al dragostei Sale. Asteapta in tacere raspunsul Lui si deschide-ti ochii! In jurul tau El lasa, in fiecare zi, nenumarate semne ale dragostei Sale! Trebuie doar sa-ti deschizi inima ca sa le poti descoperi! El este cu tine la orice pas! Pasii Lui varsa belsugul in viata ta chiar acum! Orice incercare traita in smerenie si acceptare din partea credinciosului, atrage dupa sine binecuvantarea lui Dumnezeu si revarsarea belsugului Sau spiritual, si nu numai!

 

Un comentariu

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.