Este timpul să devii serios cu privire la viaţa ta!


Până când vă veţi lenevi să luaţi în stăpânire ţara pe care v-a dat-o Domnul Dumnezeu?

Iosua 18:3

 leneÎn Dicţionarul Explicativ al limbii române lenevia este descrisă astfel: stare a omului care nu vrea, nu doreşte sau nu-i place să muncească; îşi petrece viaţa în lenevie; trândăvie, lene permanentă.

Tabăra poporului Israel se mută de la Ghilgal la Şilo unde are loc împărţirea ţării cucerite. Fiecare dintre semniţiile lui Israel îşi primeşte partea, prin tragere la sorţi. Cu multă bucurie, ei intră în stăpânirea acestor locuri binecuvântate şi pline de rod. Cu toate acestea, unii lenevesc în luarea în stăpânire a acestor locuri frumoase şi atât de aşteptate. Până când vă veţi lenevi să luaţi în stăpânire ţara pe care v-a dat-o Domnul Dumnezeu? (Iosua 18:3) De ce fac acest lucru? De ce îşi amână ei singuri binecuvântarea, bucuria şi odihna?

Unii dintre noi semănăm cu aceşti israeliţi tocmai prin faptul că lenevim în lucrul încredinţat nouă şi ajungem astfel să pierdem binecuvântarea promisă de Dumnezeu şi satisfacţia cuceririi unui loc nou, a realizării unui nou proiect, a împlinirii unui nou vis etc. Cei mai mulţi oameni pierd experienţe extraordinare cu Dumnezeu tocmai din cauza leneviei şi a lipsei de seriozitate. Fiecare om are potenţialul necesar pentru a deveni remarcabil într-un domeniu, dar acest potenţial trebuie scos la iveală, prelucrat, îmbunătăţit şi pus apoi în slujba lui Dumnezeu. Doar aşa ne vom putea bucura de cele mai minunate roade! Niciun alt domeniu de activitate nu-ţi aduce satisfacţie mai mare ca implicarea în lucrarea lui Dumnezeu! Ba mai mult, cei care au experimentat-o, nu s-au mai dezlipit de ea întreaga viaţă! Caut-o şi tu şi vei trăi o viaţă plină de belşug! Nu mai lenevi în lucrul pe care Dumnezeu ţi l-a încredinţat să-l faci în această lume! Este unic! Este făcut special pentru tine şi poate fi realizat, la nivelul la care Dumnezeu doreşte, doar de tine!

Chiar dacă nimeni altcineva nu crede în tine, Dumnezeu crede! El crede că tu poţi face tot ceea ce El doreşte să faci! Fii încrezător în acest lucru şi apucă-te de lucru! Acţiunea este unul dintre principalii ingredienţi al succesului. Dacă nu faci nimic, nu se întâmplă nimic! Cu Dumnezeu alături si pentru El, tu vei face tot ceea ce poţi, tot ceea ce îţi propui! Dăruind timpul şi efortul necesare pentru a te pune în slujba lui Dumnezeu şi oferind pentru lucrarea Lui tot ce e mai bun din tine, tu vei experimenta bucuria împlinirii şi a satisfacţiei depline! De cealaltă parte, câtă vreme nu îţi pui potenţialul în slujba lui Dumnezeu, viaţa ta va fi searbădă, goală şi fără semnificaţie. Totul va seca în exterior tocmai pentru că totul este sec, gol şi lipsit de pasiune în interior. Adapă-te mai mult din Cuvântul lui Dumnezeu, îndrăgosteşte-te de El şi de frumuseţea chipului Lui şi vei avea mai mult de unde să dăruieşti. Te vei bucura de mai mult rod în exterior atunci când acesta va rodi în interior peste măsură de mult! Când paharul tău va fi plin de dă peste el, atunci cei din jur se vor adăpa din el iar lucrarea ta, făcută în numele lui Dumnezeu, va propăşi. Totul începe cu o mică sămânţă! Pune sămânţa azi! Pune sămânţa acum!

Este timpul să devii serios cu privire la viaţa ta! Este timpul să devii serios cu privire la implicarea ta în lucrarea lui Dumnezeu!

 

3 comentarii

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.