Un credincios autentic nu este îngrozit sau paralizat de atacurile celui rău, ci mai degrabă impulsionat !!


Dar omul fără prihană îşi îmbunătăţeşte calea!

Proverbe 21:29

           racnetDespre răcnetul leului se spun 2 lucruri semnificative: (1) Atunci când acesta răcneşte, persoanei care îl aude i se pare că sunetul vine dintr-o cu totul altă direcţie decât credea ea, astfel că devine îngrozită şi extrem de derutată. (2) Nu atacul în sine al leului este cel mai puternic şi de temul act, ci răcnetul dinainte. Acesta demoralizează şi paralizează victima, astfel ca apoi leul să-ţi poată ucide prada.

            În fiecare zi leul Satan răcneşte asupra noastră pentru a ne distruge, pentru a ne smulge din braţele Mântuitorului şi pentru a ne arunca în focul veşnic. Îi auzi răcnetul chiar acum? Poate că a venit sub forma unei încercări care te-a adus în pragul disperării sau sub forma unor vorbe grele şi dureroase aruncate de un aşa zis prieten, care ţi-au străpuns şi mâhnit inima atât de tare încât nu te mai poţi bucura de nimic. Sau poate a venit sub forma pierderii locului de muncă, al unui membru drag din familie, al unui mădular din trup, a  schimbării domiciliului, a îmbolnăvirii etc. Oricare ar fi forma pe care a luat-o, un lucru este sigur: este răcnetul lui Satan care vrea să te distrugă, astfel încât luptă să îţi ia totul, chiar şi ultima fărâmă de speranţă care ţi-a rămas în inimă. Nu-i da voie! În această luptă spirituală, tu poţi ieşi biruitor! Isus, Leul din Iuda, Marele Leu, este de partea ta! El va lupta pentru tine! El va lupta cu leul Satan, nu tu! Încredinţează-I Lui prin rugăciune această luptă şi ai încredere în puterea Lui de a-ţi aduce steagul biruinţei. Nu fugi şi nu ceda! Rămâi tare în credinţa ta, acum mai presus decât orice, chiar dacă genunchii ţi se lovesc de groază unul de celălalt – şi vei ieşi biruitor! Nu te lăsa îngrozit de puterea răcnetului leului. Este inofensiv în ceea ce te priveşte. Satan nu are putere asupra ta ca să te distrugă, aşa cum îşi doreşte în fiecare clipă, pentru că Dumnezeu nu îi permite acest lucru. Tot ceea ce el poate să facă ca să te descurajeze, ca să te paralizeze de spaimă sau ca să te facă să îţi pierzi credinţa, este răcnetul. Atât şi nimic mai mult! El doar răcneşte. Ce efect are acest răcnet asupra ta? Este exact cât îi dai tu!

Dar omul fără prihană îşi îmbunătăţeşte calea! (Proverbe 21:29) În ciuda atacurilor de fiecare zi din viaţa credinciosului, acesta îşi îmbunătăţeşte calea! Un credincios autentic nu este îngrozit sau paralizat de atacurile celui rău, ci mai degrabă impulsionat la o apropiere mai strânsă de Dumnezeu, la o implicare mai mare în slujba Lui, la o dedicare mai pasionantă pentru rugăciune şi studiere a Cuvântului! Cu cât este mai mare atacul celui rău, cu atât este mai mare nevoia ta de rugâciune şi de alipire de Dumnezeu! Acum tu ai nevoie de rugăciune şi adâncire în Cuvântul Sfânt al Bibliei mai mult ca niciodată! Pune-te pe genunchi chiar acum!

În calitate de credincioşi, noi nu putem face nimic pentru a opri răcnetul leului, dar putem reacţiona la aceasta după voia sfântă şi plăcută a lui Dumnezeu: ne putem îmbunătăţi calea! Tu poţi face în această lume mult mai mult decât faci acum! Tu îţi poţi extinde orizontul slujirii până la marginile pământului! Cu Dumnezeu alături şi fiind hotărât, dedicat, harnic şi consecvent, tu poţi cuceri lumea pentru Hristos! Porneşte la lucru! Pentru tine sunt pregătite multe lucrări şi biruinţe!

 

 

2 comentarii

  1. frumoasa descriere , se pare ca ati avut un concediu cam lung, dar daca a fost frumos si odihnitor e ok . GBY Sa aveti o duminica fumoasa si binecuvantata

    1. Am avut examene si de pregatit o conferinta, de aceea mi-am stabilit prioritatile ca sa le fac bine si de aceea nu am mai scris pentru o vreme:) Multumesc pentru frumoasele ganduri!!Dumnezeu sa va binecuvanteze si pe Dvs. in lucrare!:)

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.