Vrei sa fii ascultat? Vrei ca vorbele tale sa aiba greutate? Iata una din solutii inspirata din citirea Bibliei pentru azi!


De aceea oamenilor liniştiţi-vă, căci am încredere în Dumnezeu!

Faptele Apostolilor 27:25

putereacuvinteŢi s-a întâmplat vreodată să iei cuvântul în cadrul unei şedinţe sau pur şi simplu în cadrul unei discuţii şi să constaţi, cu durere, că nu eşti ascultat, că cuvintele tale nu au importanţă, că ceea ce spui nu atrage sau nu impresionează cu nimic şi că cei din jur ar prefer ca, mai degrabă, să facă orice altceva decât să te asculte? Sau ţi s-a tăiat vreodată vorba, chiar înainde de a deschide gura pentru a spune şi tu ceva? Te-ai simţit groaznic de mic şi lipsit de importanţă în acele momente? Mie mi s-a întâmplat astfel. Cei mai mulţi dintre noi dorim să fim ascultaţi de către cei din jurul nostru, dorim să se ofere greutate şi respect cuvintelor noastre şi să se ia în considerare sfaturile sau ideile pe care le avem. Aceasta ne conferă o stare de bine! În acele momente ne simţim importanţi şi capabili să spunem vorbe înţelepte care merită a fi luate în seamă! Cu toţii tânjim după această stare de spirit. Dar ce trebuie făcut pentru a fi ascultaţi? Una din soluţii ne este prezentată în textul din Faptele Apostolilor 27. Acest capitol ne prezintă o întâmplare pasionantă din viaţa lui Pavel. În acest context, Pavel, împreună cu alţi deţinuţi, se afla la bordul unei corăbii care se îndrepta înspre Roma pentru a fi judecat. Ce trist context! Dar, cel mai trist context devine unul plin de har, de bucurie şi de biruinţă atunci când îţi pui încrederea în Dumnezeu!

Trecuseră 14 zile de când au plecat din portul “Limanuri Bune” iar acum pluteau în derivă într-o parte a Mediteranei, mai exact marea dintre Grecia, Italia şi Africa. În tot acest timp ei au plutit fără să vadă soarele sau stelele, neputând astfel să-şi dea seama unde se află. Foamea le-a accentuat disperarea! Boala, teama şi descurajarea li s-au alăturat foamei, astfel că şi-au pierdut orice speranţă de supravieţuire. 276 de personae, echipaj şi pasageri, riscau să piară înghiţite de apele tulburate de groaznica furtună Euroclydon. Dar aici intervine Pavel! Iată cum descrie A. W. Tozer discursul său: “Când “vântul dinspre sud a suflat uşor”, vasul care-l purta pe Pavel naviga destul de lin şi nimeni de la bord nu ştia cine era Pavel sau câtă tărie de caracter se ascunde sub acea înfăţişare obişnuită. Dar când puternica furtună Euroclydon s-a dezlănţuit asupra lor, toţi oamenii de la bord nu vorbeau decât despre măreţia lui Pavel. Apostolul, deşi era deţinut, a preluat literalmente conducerea vasului, a luat decizii şi a dat comenzi care însemnau viaţă sau moarte pentru oameni.” Prin puterea cuvintelor lui, dar şi prin încrederea pe care el a avut-o în Dumnezeu, Pavel a condus în siguranţă întregul echipaj către mal. Niciunul din cei 276 nu a pierit! El le-a spus: “De aceea omenilor liniştiţi-vă, căci am încredere în Dumnezeu!” (27:25)

Sunt 3 mari lucruri pe care le putem învăţa de aici: (1) Dacă vrei ca cuvintele tale să fie ascultate, vorbeşte întotdeauna şi cu orice prilej despre Dumnezeu, despre soluţiile pe care Biblia le oferă acelei situaţii şi despre principiile care trebuie aplicate pentru soluţionarea problemei! Trăieşte-ţi viaţa în compania lui Dumnezeu, citeşte zilnic “cartea înţelepciunii” care este Biblia şi vei deveni astfel înţelept iar cei din jur vor rămânea uimiţi de cuvintele tale! (2) Atunci când o puternică furtună loveşte barca vieţii tale iar soarele şi stelele speranţei sunt ascunse de faţa ta, încrede-te în Dumnezeu! El îţi va da biruinţa! (3) Ai curaj! Tu eşti fiu/fiică de Dumnezeu! Atunci când viaţa ta va fi una plină de pasiune pentru Dumnezeu şi pentru lucrarea Lui în lume, la fel vor deveni şi lucrările sau cuvintele tale, iar oamenii vor rămânea uimiţi! Uimeşte-i pe cei din jur prin trăirea unei vieţi evlavioase, plină de curaj, credinţă şi bucurie!

Meditatia inspirata din citirea Bibliei pentru azi si anume: 1 Cronici 9: 1-10:14, Faptele Apostolilor 27:21-44, Psalmul 8:1-9, Proverbe 18:23-24.  Aceasta citire este preluata din „The one year Bible” si contine citirea zilnica a unui Psalm, a unui Proverb sau a cateva versete din Proverbe, a 2-3 capitole din Vechiul Testament si a 2-3 capitole din Noul Testament!:) Fie ca citirea zilnica a Bibliei sa fie si pentru tine prioritatea si bucuria vietii tale!!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.