Evenimente

Cel mai maret, extraordinar si inedit eveniment al omenirii a avut loc de Paste!! HRISTOS A INVIAT!!


isus-a-inviat-mormantul-lui-e-gol_1671199a9a302aCele doua Marii si Salome au venit la mormant sa imbalsameze trupul lui Isus cu mirodenii. Ele stiau ca nu va fi usor.  Stiau ca o piatra uriasa fusese rostogolita la usa mormantului. Stiau despre sigiliul roman si despre garda de soldati. Dar iubirea trece peste munti de greutati ca sa atinga tinta afectiunii ei. Foarte devreme, in ziua de duminica, ele se intrebau cu voce tare cine va rostogoli piatra de la usa mormantului. Cand si-au ridicat ochii, au vazut ca lucrul acesta fusese deja facut! De cate ori nu constatam si noi ca, atunci cand tinem cu tot dinadinsul sa-L onoram pe Salvator, greutatile sunt inlaturate inainte de a da noi peste ele!

Intrand in mormant, ele au vazut un inger, cu infatisare de tanar imbracat in alb. El le-a spulberat numaidecat temerile cu anuntul ca ISUS A INVIAT!!! Mormantul era gol! Apoi ingerul le-a incredintat misiunea de crainici ai invierii. Ele trebuiai sa spuna discipolilor-si lui Petru- ca Isus ii va intalni in Galileea. Sa observam atentia deosebita care i se acorda lui Petru, discipolul care L-a renegat pe Domnul Sau! Rascumparatorul inviat nu se lepadase de El, ci il iubea in continuare si dorea mult sa-l revada. Trebuia sa fie facuta o lucrare speciala de restabilire. Oaia ratacita trebuia adusa la comuniunea cu Pastorul! Cel care a alunecat in pacat trebuia readus in Casa Tatalui.

Femeile au fugit de la mormant cu sentimente amestecate de soc si panica. Le era prea teama sa spuna cuiva ce se intamplase. Aceasta n-ar trebui sa ne surprinda. Lucrul uimitor este ca fusesera atat de curajoase, de loiale si de devotate pana in acest punct!

Salvatorul s-a aratat intai Mariei Magdalena, apoi celor unsprezece! Teama, si bucuria lor, sunt trairi greu de descris in cuvinte! La patruzeci de zile dupa invierea Sa, Domnul nostru Isus Hristos a fost primit in cer si S-a asezat la dreapta lui Dumnezeu! Acesta este locul de onoare si putere!!!Gloria fie adusa Lui, acum si in vesnicie, iar bucuria Invierii LUI glorioase sa ne insoteasca in toate zilele vietii noastre!! ( Ganduri preluate din cartea „Comentariul biblic al credinciosului: Noul Testament”  scrisa de William MacDonald)

Standard

Un gând despre „Cel mai maret, extraordinar si inedit eveniment al omenirii a avut loc de Paste!! HRISTOS A INVIAT!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.