Smerenia ne pregăteşte pentru binecuvântările lui Dumnezeu!! Fii deci smerit(ă)!


 

Căci oricine se înalţă, va fi smerit; şi oricine se smereşte, va fi înălţat!

Luca 18:14

smerenie-54552-lSmerenia, care aşează lucrurile la scara lui Dumnezeu, este de asemenea scara care ne permite să urcăm la Dumnezeu! Smerenia este un pisc la care ajung foarte puţini oameni! Smerenia este unul dintre cele mai grele lucruri pe care noi, copiii lui Dumnezeu, trebuie să îl practicăm! Cu toţii nutrim în noi dorinţa de a creşte în ochii noştri, ai semenilor şi chiar ai lui Dumnezeu. Căutăm în orice zi şi prin fiecare acţiune pe care o facem, bunăvoinţa şi aprecierea oamenilor. Ne dorim să fim apreciaţi pentru ceea ce facem şi lăudaţi pentru ceea ce intreprindem, în familie, în biserică sau în societate. Dar, spiritul de umilinţă şi pocăinţă este plăcut lui Dumnezeu! Acest spirit nu place neapărat sinelui, sau semenilor, dar place lui Dumnezeu! Contrar aşteptărilor, Dumnezeu îi înalţă pe cei umili şi îi smereşte pe cei mândri. Căci oricine se înalţă, va fi smerit; şi oricine se smereşte, va fi înălţat!

Isus, Fiul lui Dumnezeu, a simţit la fel ca fiecare dintre noi în trăirea pe acest pământ, dar a biruit! Iată deci că se poate! În viaţa de zi cu zi, Dumnezeu nu cere de la noi perfecţiune, ci credincioşie şi smerenie în lucrurile încredinţate, fie ele mici sau mari. În acest mod, binecuvântările Lui nu vor întârzia să apară, în dreptul nostru dacă vom căuta, dintr-un spirit umil, să facem lucrarea şi voia Lui în această lume. Martin Luther, doctor în teologie, a afirmat: “Nicicând oamenii nu sunt mai nepotriviţi decât atunci când ei se cred cât se poate de potriviţi şi de bine pregătiţi ca să-şi facă datoria; nicicând nu sunt mai potriviţi decât atunci când sunt umiliţi şi ruşinaţi peste măsură de sentimentul propriei lor nevrednicii.“  Nu căuta locurile din faţă, şi le vei primi! Nu căuta aprecierea şi lauda din partea oamenilor, şi le vei primi! Nu căuta locurile de cinste, şi vei fi într-unul! Astfel lucrează Dumnezeu: celor smeriţi le dă har, din ce în ce mai mult har, iar celor mândri le dă ruşine. Ce doreşti pentru tine şi viaţa ta? A cui aprobare o cauţi: a oamenilor sau a lui Dumnezeu? Cine este mai important pentru tine? Cui sunt dedicate acţiunile tale? “Dacă prioritatea ta este să arăţi bine înaintea oamenilor, viaţa ta va avea un curs diferit decât dacă prioritatea ta este să-ţi foloseşti talentele date de Dumnezeu pentru a avea un impact pozitiv în lume.”[1]

 Caută cu tot dinadinsul să împlineşti scopul lui Dumnezeu cu privire la viaţa ta şi nu căuta aprobarea omenilor! Niciodată! Altfel, vei fi aruncat(ă) afară, acolo unde va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor. Vei fi atât de şocat(ă) să constaţi că nu eşti copilul lui Dumnezeu, deşi toată viaţa ai crezut aceasta. Va fi atunci mult prea târziu!

 De asemenea, Charles Spurgeon spunea: Smerenia ne pregăteşte pentru binecuvântările lui Dumnezeu! Vrei ca Dumnezeu să reverse mai multe binecuvântări peste tine şi viaţa ta? Trăieşte SMERENIA! Vei fi uimit(ă) de înălţarea pe care Dumnezeu o va da, ţie şi lucrărilor tale!


[1] Carson, Ben ,Asumă-ţi Riscul, Majesty Press International, Arad, 2008, pag.146.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.