Mulţi credincioşi doresc o viaţă mai bună dar ei stau pasivi sperând că li se va întâmpla ceva bun! Nu fi un astfel de om!


 

Toţi sunteţi fii ai Celui Preaînalt!

Psalmul 82:6

 

initiativaUna dintre marile caracteristici ale  unui credincios este INIŢIATIVA! Credinciosul nu va sta în colţul lui, aşteptând ca alţii să-i spună ce sa facă, ci va acţiona, urmărind întotdeauna binele familiei, al bisericii şi chiar al societăţii. Lui nu-i va fi teamă de gura lumii, câtă vreme ştie faptul că ceea ce face este în conformitate cu  pricipiile scripturale. Un astfel de om  va avea şi FAPTE, şi nu doar DORINŢE! Un astfel de om  va avea tăria de caracter de a acţiona, în baza dorinţelor pe care le are. “Mulţi credincioşi doresc o viaţă mai bună dar ei stau pasivi sperând că li se va întâmpla ceva bun. Deseori sunt invidioşi pe alţii şi sunt nemulţumiţi că propriile lor vieţi sunt atât de grele. Dacă doriţi să vă învingeţi problemele, dacă doriţi cu adevărat să trăiţi o viaţă renăscută, trebuie să aveţi tărie de caracter nu numai dorinţă. Trebuie să fiţi activi – nu pasivi! (Joyce Meyer)

 Şi iată că o femeie păcătoasă din cetate a aflat că El era la masă în casa fariseului: a adus un vas de alabastru cu mir mirositor, şi stătea înapoi lângă picioarele lui isus şi plângea. Apoi a început să-I stropească picioarele cu lacrimile ei şi să le şteargă cu părul capului ei; le săruta mult şi le ungea cu mir! (Luca 7:37-38) Iniţiativa de care dă dovadă această femeie păcătoasă este extraordinară şi demnă de urmat! Ea intră fără teamă într-o casă plină de bărbaţi, şi, fără să spună nimic, se apucă de treaba pentru care e venit: Îi spală picioarele Domnului Isus şi I le unge cu parfum frumos mirositor şi foarte scump. O asemenea jertfă şi închinare sugerau faptul că nimic nu era prea scump pentru Isus! Toţi liderii religioşi ai vremii de atunci nu au ştiut să-L aprecieze pe Isus aşa cum a făcut această femeie! Fapt pentru care, Isus îi spune în mod public şi autoritar: Iertate îţi sunt păcatele! Dar ea nu a fost iertată datorită faptului că L-a iubit mult pe Mântuitorul, ci pentru faptul că a fost iertată de toate greşelile trecutul ei, ea L-a iubit din toată inima pe Isus! Din toată casa aceea plină de bărbaţi, conducători religioşi ai vremii, ea a fost singura care a primit mântuirea. Ea a fost singura care s-a întors acasă plină de bucurie şi speranţă! Isus, fiul lui Dumnezeu o iertase! Îi uitase tot trecutul plin de păcat şi pierzare! Scosese din ea şapte duhuri de draci, eliberând-o pentru totdeauna de puterea lor demonica! Era, în sfârşit, LIBERĂ! De acum înaintea, pentru ea începea o nouă viaţă, plină de puterea şi prezenţa Celui Preaînalt! Ce putea să facă mai mult decât să se bucure din toată inima de marea ei biruinţă? Ea face acest lucru, dar nu numai! Ea nu se opreşte la simple mulţumiri adresate Mantuitorului ci ACŢIONEAZĂ! Pune la cale un plan prin care îşi poate arăta în mod clar, şi în faţa tuturor, dragostea şi recunoştinţa faţă de Cel care a iertat-o!

Toţi sunteţi fii ai Celui Preaînalt! Eşti tu fiul/fiica Celui Preaînalt? Ai primit şi tu iertarea şi eliberarea din mâna lui Isus? Ce ai făcut apoi? Ţi-ai arătat dragostea şi recunoştinţa faţă de El? Nu te mulţumi doar cu acceptarea harului mântuitor, ci fă fapte concrete care să ateste dragostea ta faţă de Mântuitorul. Împlineşte voia Lui în viaţa ta şi fă zilnic fapte de dragoste! Ia iniţiativă! Pune la cale noi metode şi strategii prin care să Îţi arăţi dragostea faşă de Isus! Eşti dator să faci aceasta! Isus nu are copii leneşi, comozi, pasivi şi nepăsători. Locul acestora este în iazul de foc. Fii omul care ia inţiativă! Fii omul plăcut inimii lui Dumnezeu! Implică-te!

Un comentariu

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.