Bucură-te de fiecare masă pe care o serveşti zilnic, dar nu uita: locul tău este la masa Nunţii Mielului! Asigură-te că vei ocupa un loc la această masă!


 

Ferice de acela care va prânzi în împărăţia lui Dumnezeu!

Luca 14:15

masaServirea mesei este o parte foarte importantă în timpul vieţii unui om. Dacă nu se hrăneşte, o persoană nu are putere în trupul său pe tot parcursul zilei şi nu poate face nimic eficient sau constructiv. Devine letargic, anemic şi poate manifesta chiar o stare de depresie. Hrana este foarte importantă pentru trup, dar şi pentru suflet! Omul flămând va căuta cu greu faţa lui Dumnezeu, în studiul Scrtipturilor şi în rugăciune! Dumnezeu Însuşi a lăsat omului multă hrană la îndemână şi l-a îndemnat să se bucure de ea: Domnul Dumnezeu a făcut să răsară din pământ tot felul de pomi, plăcuţi la vedere şi buni la mâncare! Şi Domnul Dumnezeu a dar omului porunca aceasta: Poţi să mănânci după plăcere din orice pom din grădină! (Geneza 2:9,16)

Cei mai mulţi dintre noi ascultăm de această poruncă şi ne înfruptăm cu plăcere din toate bucatele lumii! Mâncăm manifestând o plăcere deosebită pentru gust, culoare şi arome. Ne bucurăm de masa pe care o servim şi mâncăm, atât cu gura cât şi cu sufletul. Cu greu ne lipsim de această plăcere şi necesitate a cărnii, ţinând astfel rareori post înaintea lui Dumnezeu.

Biblia ne spune azi: Ferice de acela care va prânzi în împărăţia lui Dumnezeu! Acesta este PRÂNZUL cu adevărat important! Pe acesta NU trebuie să-l ratezi! El îţi va conferi cea mai minunată plăcere! Te va aduce în prezenţa lui Dumnezeu! Ba mai mult, vei fi servit de Însuşi Isus, fiul lui Dumnezeu! Ferice de robii aceia pe care stăpânul îi va găsi veghind la venirea Lui! Adevărat vă spun că El se va încinge, îi va pune să şadă la masă şi se va apropia să le slujească! (Luca 12:37)

Bucură-te de fiecare masă pe care o serveşti zilnic, dar nu uita: locul tău este la masa Nunţii Mielului! Asigură-te că vei ocupa un loc la această masă! Luptă-te în fiecare zi să-ţi păstrezi haina de nuntă curată! Totuşi, încă de pe acest pământ tu poţi sta la Masa Mielului. Poţi veni înaintea Lui în fiecare zi, în rugăciune şi studiere a Scripturii şi să te înfrupţi astfel din bucatele miezoase şi gustoase ale Bibliei! “Este un lucru grav şi de-a dreptul scandalos să îi vezi pe copiii lui Dumnezeu murind de foame, în timp ce stau aşezati la masa Tatălui.( Aiden Wilson Tozer) Cu toţii suntem aşezaţi la masa Tatălui şi ni se permite să ne înfruptăm din toate bucatele alese. Ce facem? Din păcate, cei mai mulţi dintre noi murim de foame uitându-ne cu jind la ele! Nu fi un astfel de om! Nu fi comod în ceea ce priveşte rugăciunea şi citirea Bibliei! Nu-ţi priva sufletul de hrana de fiecare zi! Îl duci astfel spre pierzare veşnică! Aşa cum trupul tău are nevoie zilnic de hrană pentru a putea supravieţui, la fel şi sufletul tău are nevoie de hrană spirituală! Nu trăi o viaţă lipsită de putere spirituală! Este o viaţă pierdută! Despre Aiden Wilson Tozer se spune că a petrecut mai mult timp pe genunchi, decât la biroul lui, scriind. Ce exemplu minunat!

Dedică-te astăzi mai mult rugăciunii şi citirii Bibliei! Ai în dar o nouă zi! Nu o irosi doar pe hrană fizică şi pe lucruri de nimic, ci valorific-o şi prin rugăciune, prin studiere a Cuvântului Său şi prin implicare în lucrarea Sa. Hrăneşte-ţi şi sufletul, şi nu doar trupul!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s