Munca făcută de mântuială (sau cu lenevie), este o insultă adusă lui Dumnezeu!


 

Mâna celor harnici va stăpâni!

Proverbe 12:24

locuriÎn cursul obişnuit al vieţii, oamenii harnici şi dedicaţi se ridică la poziţii de conducere, după cum se ridică smântâna la suprafaţă! (William MacDonald)

Munca făcută de mântuială (sau cu lenevie), este o insultă adusă Duhului Sfânt! (Oswald Chambers)

Cu toţii slujim unui Dumnezeu active, implicat într-o multitudine de activităţi şi lucrări! El ţine în mâna Sa divină întregul Univers şi controlează TOT ceea ce se întâmplă în această lume. Nimic nu-I scapă de sub control ci totul este foarte bine analizat, structurat, organizat, judecat şi lucrat! Totul este bine lucrat de mâna Lui! Încă de la începuturile lumii, El a fost ”agentul activ” în creaţie. El a făcut ca totul să existe! El a lucrat pentru ca totul să existe! Slujim unui Dumnezeu care a lucrat şase zile din şapte, şi s-a odihnit doar una! Slujim unui Dumnezeu care LUCREZĂ! Tu faci la fel? Cum ţi-ai descrie viaţa? Este ea plină de activităţi, proiecte şi lucrări pe care le faci pentru semeni şi pentru Dumnezeu, sau trândăveşti în comoditate, nepăsare şi preocupare de sine, în fiecare zi?

Dumnezeu Însuşi îţi spune azi prin cuvintele lăsate în Biblie: Mâna celor harnici va stăpâni! Viaţa este scurtă! Eternitatea nu! Lucrează pentru eternitate!

Fiecare primeşte după rodul mâinilor Lui! (Prov. 12:14) Leneşul doreşte mult, şi totuşi n-are nimic; dar cei harnici se satură! (Prov. 13:4) Bogăţia câştigată fără trudă scade, dar ce se strânge încetul cu încetul creşte! (Prov. 13:11) Cine-şi lucrează ogorul va avea belşug de pâine, dar cine umblă după lucruri de nimic este fără minte! (Prov. 12:11)

Care este atitudinea ta vis-a-vis de hărnicie? Este ea cel mai bun camarad al tău, sau îi eşti tu cel mai aprig duşman? A doua variantă este mult preferată faţă de prima. Fii duşmanul leneviei, al comodităţii şi al nepăsării faţă de toţi şi toate! Lucrează! Ia iniţiativa! Fii consecvent! Pune pasiune în ceea ce faci! Nu renunţa, chiar dacă rezultatele te provoacă cu putere să faci aceasta! Nu visa doar cu ochii deschişi la ce ţi-ar plăcea ţie să faci în lumea acesata, ci începe să faci acele lucruri! Foarte multe din lucrurile pe care am putea să le facem în viaţă, nu le facem din lenevie, şi nimic altceva! În familia lui Dumnezeu nu există leneşi şi nici nu vor exista vreodată! De asemenea, Biblia ne spune că în împărăţia lui Dumnezeu nu vor fi leneşi ci toţi vom face diverse activităţi în numele Său şi pentru Gloria Lui! Vrei să ai parte de aceste ctivităţi divine extraordinare? Ai acum ocazia să te pregăteşti pentru ele, în viaţa trăită pe acest pământ! Ce faci acum va reflecta ceea ce vei face în veşnicie!

Fiecare om are potenţial de a face ceva în lumea aceasta dar, alege să nu-l folosească din prea multă comoditate şi uneori, frică de eşec. Nu fi un astfel de om! Fii un om harnic, dedicat muncii, consecvent, pune pasiune în ceea ce faci şi vei fi pus în locuri de conducere! Nu o spun eu, ci o spune Biblia! 

Anunțuri

Un gând despre „Munca făcută de mântuială (sau cu lenevie), este o insultă adusă lui Dumnezeu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s