Situaţia în care te afli este exact locul în care Dumnezeu vrea să se întâlnească cu tine!!


7 Aprilie

Deuteronom 31:1-32:29, Luca 12:8-34, Psalmul 78:26-45, Proverbe 12:21-23;

Domnul Dumnezeul tău va merge El Însuşi înaintea ta!

Deuteronom 31:3

sitautia„Întotdeauna, în întunericul unde te trimite Dumnezeu există de fapt mai multă lumină decât în locul unde ai vrea tu să rămâi. Când dai de această strălucire, viaţa ta începe să aibă cu adevărat sens.” (Ligia Seman)

 Moise atinsese vârsta de o sută douăzeci de ani şi, conştient fiind de decretul lui Dumnezeu conform căruia NU va intra în ţara Iordanului, ci doar o va vedea de departe pentru că s-a îndoit de puterea lui Dumnezeu, îl pune pe Iosua conducător peste popor, la porunca divină. “Acum, când moartea lui Moise nu mai este departe, Dumnezeu l-a chemat pe el şi pe Iosua la tabernacolul întâlnirii, apărând înaintea lor într-un stâlp de nor. Mai întâi, El i-a revelat lui Moise că israeliiţii se vor deda în curând la idolatrie, suferind, în consecinţă, mânia lui Dumnezeu. Apoi, Domnul i-a poruncit lui Moise să scrie o cântare pe care să-i înveţe pe israeliţi s-o cânte, ca mărturie împotriva lor în zilele viitoare. Apoi Dumnezeu personal l-a prezentat oficial pe Iosua ca să conducă poporul Său în Ţara Promisă şi l-a încurajat să fie brav şi tare. Şi, negreşit, Iosua va fi întărit de cuvintele acestea rostite de Yehova.” [1]

Totodată, Moise îl încurajează pe Iosua în public, cu privire la funcţia care I s-a încredinţat, aisgurându-l de prezenţa Domnului care îl va însoţi: Domnul Dumnezeul tău va merge El Însuşi înaintea ta!

Ţi-a încredinţat Dumnezeu o nouă lucrare şi te simţi mic(ă), neputincios/neputincioasă şi plin(ă) de frică? Trebuie să îţi schimbi reşedinţa, locul de muncă sau chiar ţara şi eşti panicat(ă) cu privire la această schimbare majoră? Fii liniştit, suflete! Dumnezeu este de partea ta! El îţi spune azi: Eu voi fi cu tine, nu te voi lăsa şi nici nu te voi părăsi! Întăreşte-te şi îmbărbătează-te! Nimeni nu va putea să stea împotriva ta, cât vei trăi!

Situaţia în care te afli este exact situaţia în care Dumnezeu vrea să se întâlnească cu tine. Acesta este locul în care vei creşte din ce în ce mai mult în asemănarea cu El. Caută faţa Lui! Spune-I apăsarea inimii! Lasă-ţi povara înaintea crucii Lui sfinte! Apoi, ridică-te şi îmbărbătează-te! El CUNOAŞTE totul! El CONDUCE totul! El are pregătită pentru tine ziua biruinţei! El a promis că suferinţele noastre se vor transforma într-o zi în GLORIE dacă reacţionăm la ele după voia Lui, cu supunere, încredere şi ascultare necondiţionată. Chair dacă viitorul te sperie, asemeni pe Iosua altădată, adu-ţi aminte că acesta este deja în mâinile Lui şi este unul binecuvântat şi plin de bucurii spirituale şi pământeşti. Domnul Dumnezeul tău va merge El Însuşi înaintea ta! Porneşte la drum cu puterea pe care o ai iar Dumnezeu o va mări şi binecuvânta, spre folosul tău şi al împărăţiei Sale! Şi nu uita: Întotdeauna, în întunericul unde te trimite Dumnezeu, există de fapt mai multă lumină decât în locul unde ai vrea tu să rămâi. Când dai de această strălucire, viaţa ta începe să aibă cu adevărat sens! Primeşte acestă nouă strălucire în viaţa şi inima ta! Este strălucirea feţei lui Dumnezeu!


[1] MacDonald, Comentariul biblic al credinciosului: Vechiul Testament, p.191

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.