Cheia simplă pentru a trai o viaţă mai bună!!


5 Aprilie

Deuteronom 28:1-68, Luca 11:14:36, Psalmul 77:1-20, Proverbe 12:18;

Domnul te va copleşi cu bunătăţi! 

Deuteronom 28:11

 binecuvantare-sau-blestem-285x395“În anii “70, Derek Prince a început să dezvăluie credincioşilor o învăţătură uimitoare din Biblie, care schimbă întreaga viaţă şi pe care puţini oameni o auziseră vreodată. Era un mesaj întru totul biblic şi binecuvântat de Dumnezeu, despre binecuvântări şi blesteme. Această revelaţie surprinzătoare a influenţat în mod profund câteva generaţii de teologi şi predicatori. Mai important este faptul că această învăţătură a oferit o cheie simplă pentru o viaţă mai bună pentru sute de mii de creştini din întreaga lume.“[1] Care a fost această învăţătură atât de deosebită? Care era, şi încă este, CHEIA trăirii unei vieţi binecuvântate, pline de belşug spiritual, material, profesional, medical etc.? Răspunsul îl găsim în capitolul 28 al cărţii Deuteronom. Iau astăzi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta! (Deut. 30:19) Aici este cheia!

În capitolul 28 al cărţii Deuteronom ne sunt prezentate binecuvântările şi blestemele pe care Dumnezeu le va lăsa peste poporul Israel, şi implicit peste noi azi, dacă vom alege, sau nu, voia Lui. Cât de simple par lucrurile la o primă vedere, nu-i aşa? Iată care sunt cuvintele, condiţiile Lui: Dacă vei asculta de Mine şi de voia Mea, vei avea parte de o mulţime de binecuvântări, şi anume: (1) Îţi voi da întâietate asupra tuturor oamenilor de pe pământ; (2) rodul pântecelui tău, rodul pământului tău, rodul turmelor tale vor fi binecuvântate; (3) Domnul îţi va da biruinţă asupra vrăjmaşilor tăi; (4) Domnul te va copleşi cu bunătăţi; (5) Domnul îţi va deschide comoara cea bună, cerul; (6) Domnul va face ca binecuvântarea să fie cu tine în toate lucrurile pe care vei pune mâna; (7) Toate popoarele vor vedea că tu porţi numele Domnului şi se vor  teme de tine; (8)Domnul te va face să fii cap, nu coadă; totdeauna vei fi sus şi niciodată nu vei fi jos! Dar dacă NU vei asculta de Mine şi de voia Mea, vei avea parte de o mulţime de blesteme, şi anume: “sărăcia, infertilitatea, scăderea recoltelor, ciuma, bolile, rugina în grâu, seceta, înfrângerea în câmpul de bătălie, nebunia, groaza, adversitatea, calamităţile şi neputinţa. Meditând asupra acestor blesteme rămânem uimiţi de acest potop al revărsării mâniei lui Yehova. Nu se fac niciun fel de menajamente, imaginaţia nu e cruţată, nerefuzându-i-se niciun detaliu. Moise zugrăveşte acest cutremurător tablou cu trăsături energice de penel, de un realism izbitor. Aceasta pentru că naţiuunea Israel trebuia să ia cunoştinţă fără echivoc de urmările pe care le va avea neascultarea, pentru ca ea să se desprindă să se teamă de acest Nume glorios şi înfricoşător: DOMNUL DUMNEZEUL TĂU! ”[2]

Este Dumnezeu şi DOMNUL DUMNEZEUL TĂU? Ascultă atunci de El, şi de voia Lui divină, şi te vei bucura de TOATE binecuvântările pământeşti şi cereşti! Aceasta este CHEIA pentru a trăi o viaţa DIN BELŞUG!


[1] Prince, Derek, Binecuvântare sau Blestem, Editura NEEMIA, 2010, p.11

[2] [2] MacDonald, Comentariul biblic al credinciosului: Vechiul Testament, p.189

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.