Eşti la fel de sfant ca ultima ta decizie sau alegere! Care a fost aceasta?


 

Da, bun este Dumnezeu cu cei cu inima curată!

Psalmul 73:1

inimaCum este inima ta? Este ea curată înaintea lui Dumnezeu? Doar El este vrednic şi în măsură să dea verdictul cu privire la inima ta. Inima ta este curată, sau necurată înaintea Lui! Dar acest verdict dat de Dumnezeu te poate costa veşnicia! Câtă vreme se spune astăzi, caută să te asiguri că ai o inimă CURATĂ înaintea lui Dumnezeu! Dar ce înseamnă aceasta?

Fiecare om se naşte cu înclinaţia spre păcat şi spre depărtare de Dumnezeu. Cu toţii avem în noi natura păcătoasă intrată prin Adam în lume, care ne face să ne concentrăm viaţa asupra sinelui şi asupra mulţumirii de sine. Iar acest act contravine voii lui Dumnezeu! “Pe tărâm spiritual, ne naştem îndreptându-ne atenţia spre noi. Vrem ceea ce vrem. Vrem ca lumea să se învârtă în jurul nostru. Vrem să ne hotărâm singuri destinul şi să obţinem controlul asupra tuturor lucrurilor pe care le putem cuprinde. Vrem să ştim totul, să fim totul şi să avem totul. Căutăm doar acele lucruri care ne aduc satisfacţie imediată. În starea noastră, absorbiţi de noi înşine, stare numită mândrie umană, nu avem dorinţă după Dumnezeu. Nu vrem ceea ce vrea El. Adevărul este că nu Îl vrem pe Dumnezeu în viaţa noastră, doar dacă este vorba să ne rezolve o problemă sau să ne împlinească o nevoie. Mai specific, apelăm la El pentru a ne rezolva o situaţie pe care o percepem ca problemă sau să ne împlinească o dorinţă pe care o numim nevoie. “[1] Este aceasta starea inimii tale? Te caracterizează cele enumerate mai sus?

Psalmistul David spunea: Cercetează-mă Dumnezeule şi cunoaşte-mi inima! Încearcă-mă şi cunoaşte-mi gândurile! Vezi dacă sunt pe o cale rea, şi du-mă pe calea veşniciei! (Psalmul 139:23-24) Spune şi tu astăzi această rugăciune şi caută necurmat să ai o inimă curată înaintea lui Dumnezeu! De ce? Versetul meditaţiei de azi spune atât de frumos: Da, bun este Dumnezeu cu cei cu inima curată! Iar un alt verset la fel de minunat spune: Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu! (Matei 5:8)  Vrei să experimentezi bunătatea lui Dumnezeu revărsată din belşug în viaţa ta? Caută să ai o inima curată! Vrei să-L vezi pe Dumnezeu la lucru în viaţa ta, şi a altora, şi să cunoşti mai mult din persoana, dragostea şi puterea Lui? Caută să ai o inima curată! Doar atunci, vei înţelege că Dumnezeu se află în spatele tuturor evenimentelor din viaţa ta, plin de dragoste şi de bunătate.Vei începe să creşti în cunoştinţa că El face ca toate lucrurile din viaţa ta să fie spre binele tău şi că El este mereu alături de tine, prin intermediul Duhului Sfânt, ca să-ţi dea biruinţa!

Ai tu o inimă curată? Charles Spurgeon spunea: Adevărul este că eşti la fel de curat ca ultima ta decizie sau alegere! Care a fost ultima decizie pe care ai luat-o cu privire la a-ţi trăi viaţa după voia lui Dumnezeu? Eşti doar atât de curat ca ultimul tău gând, ca ultima ta reacţie, ultima ta speranţă neexprimată. Iată cât eşti de curat(ă) înaintea Lui! Cere-I azi să-Ţi cureţe inima şi păstreaz-o astfel până la revenirea Lui, pe norii slavei!


[1] Stanley, Charles, Cum să-ţi atingi potenţialul maxim pentru Dumnezeu, Alfa Omega Publishing, 2012, p.40

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s