Nimic din ceea ce se întâmplă în viaţa ta, nu-L surprinde pe El!


Ne-ai făcut să trecem prin multe necazuri şi nenorociri; dar ne vei da iarăşi viaţa!

Psalmul 71:20

 ingerIată o descriere autentică a vieţii credinciosului pe acest pământ! Ne-ai făcut să trecem prin multe necazuri şi nenorociri! (Psalmul 71:20) Oare nu este astfel viaţa pe care o trăim în trup? Trecem de-a lungul anilor prin multe necazuri şi nenorociri, boli şi încercări, iar toate acestea ne testează credinţa şi ne formează, ca să fim sfinţi şi curaţi înaintea Lui. Omul se naşte ca să sufere, după cum scânteia se naşte ca să zboare! (Iov 5:7) Dar avem parte pe acest pământ şi de bucurii, împliniri şi momente în care inima ni se bucură! Totuşi, parcă acestea sunt mai puţine. Versurile unei căntări spun atât de sugestiv: Bucuriile au trecut iute, dar necazuri şi dureri s-au stins încet!

Simţi că necazurile te copleşesc şi că nu mai ai putere, credinţă şi nădejde că Dumnezeu îţi va aduce izbăvirea? Loveşte Satan cu putere în viaţa ta şi a celor dragi ţie? Te-ai săturat să tot verşi lacrimi în rugăciune şi să nu vezi niciun rezultat? Nu-ţi pierde speranţa! Dumnezeu are putere să-ţi vindece boala şi să te scoată din necaz, la vremea Lui! Nimic nu-L surprinde pe El. Nimic din ceea ce se întâmplă în viaţa ta, nu-L surprinde pe El! El le ştie pe toate! El le îngăduie pe toate, pentru un scop bun! Oricât de grea ar fi lupta pe care o duci cu păcatul sau cu infirmităţile, stai liniştit. “Cel care a umblat pe pământ vindecând împrăştie încă lumină şi har asupra fiilor oamenilor. El a fost mereu pregătit pentru toate monstruozităţile şi le-a învins indiferent de formă. Nu conta cât de puternică era săgeata; El are pregătit să o rupă în două. Fierbinţela febrei şi răceala frigurilor, neputinţa paraliziei şi furia nebuniei, rănile leprei şi întunericul orbirii – toate cunoşteau puterea Cuvântului Său şi fugeau din calea Lui. El a învins răul în fiecare colţ al câmpului de luptă. El a venit, a văzut şi a învins pretutindeni! “[1] Aceeaşi putere se manifesta şi azi în viaţa ta!

Ne-ai făcut să trecem prin multe necazuri şi nenorociri; dar ne vei da iarăşi viaţa! Dumnezeu are pregătită pentru tine ziua biruinţei, a alinării suferinţei, a eliberării de sub povara declinului financiar cu care te confrunţi, a vindecării bolii care îţi macină trupul, a închiderii gurii vrăjmaşilor tăi etc. El îţi va da iarăşi viaţa! El nu te va lăsa veşnic în groapa necazului, ci, la vremea hotărâtă şi potrivită, te va scoate de acolo biruitor/biruitoare, spre slava numelui Lui! Soarele tău nu va mai asfinţi şi luna ta nu se va mai întuneca; căci Domnul va fi Lumina ta pe vecie şi zilele suferinţei tale se vor sfârşi. Eu, Domnul, voi grăbi toate aceste lucruri, la vremea lor! (Isaia 60: 20, 22) În acea zi, gura ta va spune asemeni profetului Isaia: Mă bucur în Domnul şi sufletul meu este plin de veselie în Dumnezeul meu; căci m-a îmbrăcat cu hainele mântuirii, m-a acoperit cu mantaua izbăvirii, ca pe un mire împodobit cu o cunună împărătească şi ca o mireasă împodobită cu sculele ei! (Isaia 61:10) “Şederea noastră aici (pe acest pământ) este, fără îndoială, spre slava lui Dumnezeu! Un sfânt încercat va străluci în coroana Regelui ca un diamant bine şlefuit. Nimic nu reflectă mai multă onoare asupra unui om decât o încercare continuă a lucrării sale, şi faptul că îndură până la capăt, fără să renunţe. “[2] Îndură încercarea credinţei tale până la capăt şi îţi vei asigura Marea Biruinţă!!


[1] Spurgeon, Charles, Dimineaţa şi Seara, Editura Little Lamb, Suceava, 2006,p.263

[2] Ibid., p. 262

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s