Învaţă să crezi că timpul lui Dumnezeu este PERFECT!


Grăbeşte de m-ajută, Doamne!

Psalmii 69:17

suferinta

Cei mai mulţi dintre noi am spus macar o dată în viaţă această rugăciune:

Doamne, sunt în necaz: grăbeşte de m-ajută!

Atunci când ne confruntăm cu situaţii dificile, cu boli dureroase sau tragedii, inimile noastre se ridică către Ceruri şi imploră ajutorul, mila şi îndurarea Tatălui. Căutăm la Dumnezeu scăparea din groapa adâncă în care ne-a adus fie păcatul care este prezent în vieţile noastre, fie Satan, cel care este duşmanul de temut al omului muritor care vrea să trăiască o viaţă neprihănită, sfântă.

Să venim înaintea Lui cu problemele, necazurile şi suferinţele noastre este cel mai bun lucru pe care îl putem face în viaţă! Asemeni lui David care spune: Îmi vărs necazul înaintea Lui şi îmi povestesc strâmtorarea înaintea Lui! (Psalmul 142:2), să nu căutăm la oamenii muritori rezolvare la problema noastră, ci numai la Dumnezeu! El este singurul care are PUTERE să ne scoată din necaz, să ne dea biruinţa şi să ne încununeze viaţa cu ani presăraţi de belşug spiritual, şi nu numai!

Oricare ar fi problema care îţi apasă azi inima, fie că este vorba despre boala copilului tău, despre pierderea locului de muncă sau despre neînţelegerea iscată între tine şi soţul tău, pleacă-te pe genunchi şi varsă-ţi durerea înaintea tronului lui Dumnezeu. În acest mod, tu declari puterea Lui asupra problemei tale şi încrederea ta în mâna Lui puternică care îţi poate da izbăvirea.

Aceste două aspecte aparent neînsemnate îţi pot aduce eliberarea din groapa necazului!

Doamne, sunt în necaz: grăbeşte de m-ajută! David se afla în mare primejdie, astfel că cuvintele „grăbeşte de m-ajută” erau imperios necesare . Este la fel şi cu privire la situaţia ta? Te afli tu la limita tragediei, dacă Dumnezeu nu răspunde imediat cererii tale?

Noi toţi ne dorim ca El să răspundă şi să aducă izbăvirea cu privire la diversele evenimente ale vieţii noastre, ACUM! Suntem experţi ai momentului ACUM, şi urâm să auzim răspunsul MAI TÂRZIU!

Dar Dumnezeu are un timp PERFECT pentru toate aspectele şi lucrurile vieţii noastre.

Trebuie să învăţăm să avem încredere în răspunsul Lui, venit la vremea potrivită. Dumnezeu nu se grăbeşte niciodată, dar El nici nu întârzie niciodată! El are un TIMP PERFECT pentru fiecare lucru!

Unul din motivele pentru care El nu răspunde imediat cererilor noastre este pentru că acest drum expectativ pe care ne aflăm în atingerea zilei biruinţei este de fapt scopul în sine al încercării. Nu ţinta finală, adică biruinţa, este scopul final al lui Dumnezeu ci drumul pe care trebuie să mergi până acolo şi lecţia pe care trebuie să o înveţi, acestea sunt scopurile primordiale ale Tatălui! Pentru El este mai important drumul pe care îl parcurgi în atingerea ţintei şi ceea ce trăieşti sau înveţi pe el, decât atingerea imediată a ţintei, fără să fi învăţat mare lucru sau fără să fi cunoscut mai mult din puterea, dragostea sau voia lui Dumnezeu!

Învaţă să crezi că timpul lui Dumnezeu este cel perfect, pentru viaţa ta!

De aceea, până la atingerea ţintei finale, învaţă să te bucuri de drumul care te duce acolo! Este singurul drum care te duce aproape de inima lui Dumnezeu!

 

 

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.