Învaţă să crezi că timpul lui Dumnezeu este PERFECT!


28 Martie

Deuteronom 9:1-10:22, Luca 8:4-21, Psalmul 69:15-36, Proverbe 12:2-3;

Căci sunt în necaz: grăbeşte de m-ajută!

Psalmii 69:17

sad-woman-e1353344412647Cei mai mulţi dintre noi am spus cel puţin o dată în viaţă această rugăciune: Doamne, sunt în necaz: grăbeşte de m-ajută! Atunci când ne confruntăm cu situaţii dificile, boli dureroase sau tragedii, inimile noastre se ridică cu putere către Ceruri şi imploră ajutorul, mila şi îndurarea Tatălui. Căutăm la Dumnezeu scăparea din groapa adâncă în care ne-a adus păcatul care este prezent în vieţile noastre, sau Satan, duşmanul cel mai de temut al omului muritor care vrea să trăiască o viaţă neprihănită, sfântă.

Să venim înaintea Lui cu problemele, necazurile şi suferinţele noastre este cel mai bun lucru pe care îl putem face în viaţă! Asemeni lui David care spune: Îmi vărs necazul înaintea Lui şi îmi povestesc strâmtorarea înaintea Lui! (Psalmul 142:2), să nu căutăm la oamenii muritori rezolvare la problema noastră, ci numai la Dumnezeu! El este singurul care are PUTERE să ne scoată din necaz, să ne dea biruinţa şi să ne încununeze viaţa cu ani presăraţi de belşug spiritual, şi nu numai! Oricare ar fi azi problema care îţi apasă inima, fie că este vorba de boala copilului tău, de pierderea locului de muncă sau de neînţelegerea iscată între tine şi soţul tău, pleacă-te pe genunchi şi varsă-ţi durerea înaintea tronului lui Dumnezeu. În acest mod, tu declari puterea Lui asupra problemei tale şi încrederea ta în mâna Lui puternică care îţi poate da izbăvirea. Aceste două aspecte aparent neînsemnate îţi pot aduce eliberarea din groapa necazului!

Doamne, sunt în necaz: grăbeşte de m-ajută! David se afla în mare primejdie, astfel că cuvintele grăbeşte de m-ajută erau imperios necesare , dată fiind situaţia lui. Este la fel şi cu privire la situaţia ta? Te afli tu la limita tragediei, dacă Dumnezeu nu răspunde imediat cererii tale? Noi toţi ne dorim ca El să răspundă şi să aducă izbăvirea cu privire la diversele evenimente ale vieţii noastre ACUM! Suntem experţi ai momentului ACUM, şi urâm să auzim răspunsul MAI TÂRZIU! Dar Dumnezeu are un timp PERFECT pentru toate aspectele şi lucrurile vieţii noastre. Trebuie să învăţăm să avem încredere în răspunsul Lui, venit la vremea potrivită. Dumnezeu nu se grăbeşte niciodată, dar El nici nu întârzie niciodată! El are un TIMP PERFECT pentru fiecare lucru! Unul din motivele pentru care El nu răspunde imediat cererilor noastre, este pentru că acest drum expectativ pe care ne aflăm în atingerea zilei biruinţei este de fapt scopul în sine al încercării. Nu ţinta finală, adică biruinţa, este scopul final al lui Dumnezeu, ci drumul pe care trebuie să mergi până ajungi acolo şi lecţia pe care trebuie să o înveţi, acestea sunt scopurile primordiale ale Tatălui! Pentru El este mai important drumul pe care îl parcurgi în atingerea ţintei şi ceea ce trăieşti sau înveţi pe el, decât atingerea imediată a ţintei, fără să fi învăţat mare lucru sau fără să fi cunoscut mai mult din puterea, dragostea sau voia lui Dumnezeu! Învaţă să crezi că timpul lui Dumnezeu este cel potrivit, pentru viaţa ta! De asemenea, până la atingerea ţintei finale, învaţă să te bucuri de drumul care te duce acolo! Este singurul drum care te duce aproape de inima lui Dumnezeu!

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s