„Dacă ai fi venit mai devreme, copilul meu nu ar fi murit!”


29 Martie

Deuteronom 11:1-12:32, Luca 8:22-40, Psalmul 70:1-5, Proverbe 12:4;

Povesteşte tot ce ţi-a făcut Dumnezeu!

Luca 8:39

mama-bebelus-brate“Alila stătea pe ţărm, strângându-l în braţe pe fiul ei, cât mai aproape de inimă. Lacrimi mari îi curgeau din ochi în timp ce păşra spre malul apei. A intrat în apă şi tăcută a înaintat până când apa i-a ajuns la brâu. Valurile domoale mângâiau picioruşele calde ale copilului adormit. Stătu aşa timp îndelungat privind peste apele marelui fluviu. Apoi, deodată, cu o mişcare rapidă, aruncă băieţelul de numai şase luni în apele morţii. Misionarul M. V. Varghese vestea Evenghelia, ca de obicei, la mulţimi adunate pe malul fluviului Gange. A înt’lnit-o pe Alila care, îngenuncheată, plângea incontrolabil. Şi-a plecat genunchii alături de ea şi a întrebat-o de ce plânge. Printer suspine, acaesta a spus: problemele din acsa mea sunt prea numeroase şi păcatele din inima mea prea grele, aşa că am oferit zeiţei Gange ceea ce am avut mai bun, băieţelul meu întâi născut. Stând alături de femeia care plângea amarnic, încet şi tandru, misionarul a început să-I spună despre dragostea Domnului Isus care poate să-I ierte toate păcatele. Ea l-a privit uimită şi straniu. “N-am auzit de aşa ceva până acum”, a spus ea printre lacrimi. “De ce n-ai venit mai devreme cu o jumătate de oră? Dacă ai fi venit, copilul meu nu ar fi murit!” [1]

Ce trist adevăr! Acest misionar a ajuns într-adevăr  mult prea târziu pentru a mai salva viaţa băieţelului de numai şase luni a Alilei. Urmând un ritual hindus, ea şi-a sacrificat ce avea mai de preţ crezând că astfel va găsi iertare cu privire la păcatele ei, pace cu privire la  problemele din familie şi speranţă pentru viitor. Nu a găsit nimic din toate acestea! S-a ales cu o durere groaznică care, cel mai probabil, a afectat-o o viaţă întreagă! Şi ne întrebăm: De ce? De ce sunt aceşti oameni atât de rătăciţi? Chiar nu au auzit niciodată de jertfa lui Isus care aduce iertare, fără a fi necesară nicio altă de jertfă în plus? Chiar nu le-a spus nimeni?  NU! La ora actuala, există mulţi oameni pe glob care încă nu au auzit nicioodată despre Isus din Nazaret, fiul lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii! Sunt prea puţini misionari şi prea multe suflete a căror pierdere este inevitabilă!  TU ce faci în acest sens? Spui tu celor din apropierea sau depărtarea ta despre Isus, despre jertfa Lui mântuitoare şi despre bucuria pe care o relaţie cu El o poate aduce omului muritor?

După ce l-a vindecat, Isus îi spune omului posedat de o legiune de demoni: Întoarce-te acasă şi povesteşte tot ce ţi-a făcut Dumnezeu! Vorbeşte-le celor trişti despre bucuria pe care o pot avea lângă Isus! Vorbeşte-le celor sărmani şi săraci despre bogăţiile pe care Dumnezeu le are pregătite pentru ei! Vorbeşte-le celor bolnavi despre vindecarea pe care o pot primi în numele lui Isus! Vorbeşte-le celor îndrăgostiţi de pământ şi de bogăţiile lui trecătoare despre CER şi despre bogăţiile eterne şi atât de minunate de acolo! Vorbeşte-le celor slabi despre puterea pe care o pot găsi în Isus! Vorbeşte-le celor care şi-au pierdut speranta despre nădejdea pe care o dă Isus! Vorbeşte-le TUTUROR despre Isus! Atunci, viaţa ta va deveni cu adevărat SEMNIFICATIVĂ şi atât de plăcută Mielului! Răsplata Lui pentru tine va fi pe măsura dedicării tale în slujba Lui, şi în slujba semenilor!


[1] Lascău, Familia între zâmbet şi suspin, p. 161

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.