Fie că este soare, fie că este ploaie în viaţa ta, tu BUCURĂ-TE!


Când vei mânca şi te vei sătura, să binecuvântezi pe Domnul, Dumnezeul Tău!

Deuteronom 8:10

umbrela-credintei_2a319d2c5d043e“O văduvă bolnăvicioasă era întreţinută de cei doi băieţi ai ei. Unul dintre ei vindea umbrele. În fiecare dimineaţă văduva se uita pe fereastră să vadă cum va fi vremea. Dacă era înnorat, se bucura pentru că fiul ei avea mari şanse să vândă umbrele. Dacă era soare, se necăjea şi toată ziua se simţea mizerabilă, pentru că fiul ei nu va face niciun ban în ziua aceea. Al doilea fiu al văduvei vindea evantaie. Ori de câte ori era înnorat şi ploua, văduva se necăjea mult pentru că fiul ei nu va vinde niciun evantai. Indiferent cum era vremea, văduva se necăjea în fiecare zi. O prietenă din tinereţe, i-a spus într-o zi: Bucură-te! Dacă e soare, oamenii vor cumpăra evantaie. Dacă plouă, vor cumpăra umbrele. Tot ce trebuie să faci este să-ţi schimbi atitudinea. Nu poţi pierde, nici că e ploaie, nici că e soare! Când ideea s-a statornicit în inima ei, văduva a trăit restul vieţii fericită!”[1]

Un pericol în care cad adesea cei mai mulţi dintre credincioşi este acela de a-L uita pe Dumnezeu în momentele de bucurie, sănătate, propăşire şi biruinţă! Care îţi este atitudinea atunci când primeşti o anumită binecuvântare din mâna lui Dumnezeu? Îi mulţumeşti pentru harul Său? Îţi aduci aminte de El în momentele în care te simţi atât de binecuvântat(ă) sau Îl uiţi cu uşurinţă? Îţi atribui ţie meritul pentru bucuria pe care o trăieşti? Biblia ne spune: Când vei mânca şi te vei sătura, să binecuvântezi pe Domnul, Dumnezeul Tău, pentru ţara cea bună pe care ţi-a dat-o! Vezi să nu uiţi pe Domnul, Dumnezeul Tău, până acolo încât să nu păzeşti poruncile, rânduielile şi legile Lui. Când vei mânca şi te vei sătura, când vei zidi şi vei locui în case frumoase, când vei vedea înmulţindu-ţi-se cirezile de boi şi turmele de oi, mărindu-ţi-se argintul şi aurul, şi crescându-ţi tot ce ai, ia seama să nu ţi se umfle inima de mândrie şi să nu uiţi pe Domnul, Dumnezeul Tău! Vezi să nu zici în inima ta: Tăria mea şi puterea mâinii mele mi-au câştigat aceste bogăţii! (Deuteronom 8:10-17) Nu-ţi asuma meritul pentr momentele de biruinţă şi prosperitate pe care le trăieşti. Tot ceea ce ai primt, ţi-a fost dăruit în dar de Dumnezeu! Bucură-te, dar nu uita să Îi mulţumeşti Lui pentru ajutorul dat. El şi numai El merită toată lauda!

Dar, de asemenea, care îţi este atitudinea atunci când treci prin văi adânci de încercare? Ridici pumnul acuzator către Dumnezeu? La fel ca în cazul văduvei, fie că este soare, fie că este ploaie în viaţa ta, tu BUCURĂ-TE! Nu poţi pierde în niciuna din situaţii! Peste toate evenimentele, biruinţele sau încercările din viaţa ta, Dumnezeu a scris cu litere mari: HAR DIVIN! Tot ceea ce Dumezeeu orchestrază în viaţa ta, fie binecuvântare, fie încercare, este spre binele tău, spre sfinţirea, ridicarea şi apropierea ta de Dumnezeu! În orice moment al vieţii, recunoaşte-L Suveran pe Dumnezeu! Astfel, vei putea trece cu bine, atât prin greutăţi cât şi prin bucurii! Peste toate este scris harul Său divin!!

 


[1] Lascău, Familia între zâmbet şi suspin, p.34

Un comentariu

  1. Atitudinea de multumire si recunoastinta intodeauna atrage bucurie in suflet. Can vin necazurile si momentele pe care nu tocmai ni le-am dorii noi ,si atunci este importanta atitudinea noastra.Dumnezeu nu ingaduie incercari peste noi ca apoi sa ne intoarca spatele.Acolo in crizele vietii El vrea sa-L recunoastem prezent,sa-L onoram cu increderea noastra in bratul Lui puternic si sa privim in sus ,doar asa vom observa steagul biruintei ,deja inaltat de Isus care este Salvatorul nostru.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.