Domnul a făcut sub ochii noştri minuni şi semne mari!

Deuteronom 6:2

minuni-ale-vremii-noastrePoporul Israel a avut harul de a avea parte de nenumărate minuni şi semne mari pe care Dumnezeu le-a făcut în dreptul lor. A fost poporul cel mai aproape de inima Lui, ales pentru a-L reprezenta în faţa tuturor celorlalte popoare şi prin care Dumnezeu Şi-a arătat puterea, măreţia, dragostea şi slava! De ce toate acestea? A fost  un popor special? Erau mulţi la număr? Erau puternici? Se bucurau de strategii de luptă şi cucerire inedite? Erau cunoscuţi în lumea întreagă pentru bogăţiile lor? Aveau împăraţi deosebit de înţelepţi? Răspunsul la aceste întrbări este şi afirmativ şi negativ, în unele cazuri. Deşi poporul Israel nu era mare la număr şi nu se bucura de strategii de luptă şi cucerire inedite, el a avut totuşi împăraţi deosebit de înţelepţi, s-a bucurat de putere şi biruinţă în multe războaie şi a ajuns un popor foarte bogat, datorită unui singur aspect: Îl aveau pe Dumnezeul Adevărat de partea lor! Acesta a fost secretul! Căci tu eşti un popor sfânt pentru Domnul Dumnezeul tău; Domnul Dumnezeul tău te-a ales ca să fii un popor al Lui dintre toate popoarele de pe faţa pământului. Nu doar pentru că întreceţi la număr pe toate celelalte popoare S-a alipit Domnul de voi şi v-a ales, căci voi sunteţi cel mai mic dintre toate popoarele. Ci pentru că Domnul vă iubeşte! (Deuteronom 7:6-8)

Dumnezeu a iubit poporul Israel, astfel că l-a binecuvântat în faţa tuturor celorlalte popoare şi l-a purtat din putere în putere, cu minuni şi semne mari, pentru ca El să-Şi arate prin ei slava şi măreţia! Tot ceea ce El a pretins de la popor în orice vreme a fost  ASCULTAREA! Dacă ascultau şi împlineau voia divină, atunci Dumnezeu revărsa belşug de har şi de binecuvântare peste ei. Dacă, în schimb, se depărtau de faţa Lui şi nu făceau voia divină, erau pedepsiţi şi treceau prin încercări, cu scopul de a se întoarce de la calea lor cea rea. Toate acestea pentru că Domnul îi iubeşte!

A lucrat Dumnezeu cu minuni şi semne mari şi în viaţa ta? Ia o bucată de hârtie şi scrie pe ea toate evenimentele vieţii tale în care ai simţit în mod minunat şi miraculos mâna Lui la lucru! Aceasta va aduce inimii tale o îndoită porţie de încurajare! Dumnezeu vrea să lucreze şi azi, şi în continuare, cu semne mari şi minuni în viaţa ta! Dar inima ta este descurajată, neîncrezătoare şi chiar mâhnită. Te întrebi, asemeni Mariei: Cum se va face lucrul acesta? (Luca 1:34) Răspunsul îl găseşti în capitolul 6 al cărţii Deuteronom. De aici, putem sustrage câteva adevăruri esenţiale: (1) Dumnezeu te-a ales, ca să fii pe veci a Lui! Nimeni şi nimic nu te poate scoate din mâna Lui! (2) El vrea ca lucrarea Lui să se arate prin viaţa ta! El vrea să-Şi arate puterea şi slava, în viaţa ta! Pune-te la dispoziţia Lui astăzi! Alege să trăieşti prin şi pentru El, şi nu pentru sine şi lucrurile lumii. (3) El va face semne şi minuni mari în viaţa ta! El va binecuvânta lucrarea ta, înaintea ta şi înaintea oamenilor şi îţi va da biruinţa! Va face toate acestea, nu pentru că tu ai vreun merit înaintea Lui, sau pentru că eşti înzestrată cu un potenţial deosebit, ci pentru că te IUBEŞTE! (4) Visurile, aşteptările şi speranţele tale pot fi spulberate uneori chiar de mâna lui Dumnezeu, însă planul Lui cu privire la viaţa ta va decurge în continuare într-un mod perfect, bine pus la punct şi obiectivizat! Pentru o vreme, poporul Israel a stat în robie şi a suferit, dar s-a bucurat la final de reconciliere şi biruinţă, aduse de Dumnezeu în mod miraculos peste el! Ai ÎNCREDERE deplină în planul Lui! La final, ochii tăi vor vedea biruinţa iar inima ta se va bucura! Sub ochii tăi, El va face minuni şi semne mari!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.