Scopul tău în această lume este să Îl araţi pe Hristos lumii, prin viaţa ta! Pentru aceasta vei fi tras(ă) la răspundere, şi nu pentru casa, maşina sau banii pe care i-ai avut, sau nu!


19 Martie

Numeri 28:15-29:40, Luca 3:23-38, Psalmul 62:1-12, Proverbe 11:18-19;

Când cresc bogăţiile, nu vă lipiţi inima de ele!

Psalmul 62:10

bogatie_citate“O barcă de pescuit s-a scufundat în apele reci ale Insulei Vancouver, lăsând doi bărbaţi pe un colac de salvare, care era legat de barcă cu un cordon de nylon. Oamenii nu aveau cuţit să taie funia. Ştiau clar că dacă nu vor reuşi să se dezlege de barcă, se vor îneca odată cu barca lor care lua tot mai multă apă. Timp de o oră au ros pe rând cu dinţii funia de pastic. La numai câteva minute după ce au reuşit să roadă funia, barca s-a dus la fundul oceanului. Merită făcut orice efort pentru a ne rupe de lucrurile care ne vor trage după ele în adânc.“ [1] Unul din aceste lucruri este cu siguranţă îndrăgostirea de bogăţiile pământului! Dacă nu veghezi, acest lucru te va trage cu putere în adânc spiritual şi vei locui pe vecie departe de faţa lui Dumnezeu! Vedeţi şi păziţi-vă de orice fel de lăcomie de bani; căci viaţa cuiva nu stă în belşugul avuţiei lui! (Luca 12:15) Îndeamnă pe bogaţii veacului acestuia să nu se îngâmfe şi să nu-şi pună nădejdea în nişte bogăţii nestatornice, ci în Dumnezeu, care ne dă toate lucrurile din belşug, ca să ne bucurăm de ele! (1 Timotei 6:17)

În secolul XXI, mai mult ca niciodată, creştinii şi-au găsit propriile scopuri şi trăiesc doar pentru a şi le împlini! Totul este deşertăciune şi goană după bani! Casele devin din ce în ce mai mari, maşinile din ce în ce mai scumpe iar banii din ce în ce mai căutaţi. Avem impresia că vom moşteni pământul şi asftel adunăm cât mai multe bogăţii! Nici măcar noaptea nu găsim odihnă în acest sens! Fiecare dintre noi parcă vrea să adune cât mai mult, gândind că astfel va fi mai fericit! Câtă înşelăciune! Biblia ne avertizează puternic cu privire la acest pericol care ne poate trage cu putere în adâncimi spirituale, şi anume: Când cresc bogăţiile, nu vă lipiţi inima de ele! sau Nu-ţi pune nădejdea în nişte bogăţii nestatornice, ci în Dumnezeu, care ne dă toate lucrurile din belşug, ca să ne bucurăm de ele!

Bunurile materiale există pentru a fi folosite, nu iubite![2] Dacă eşti îndrăgostit(ă) de lucrurile şi de bogăţiile lumii, aş vrea să-ţi spun că acest drum te duce înspre moarte veşnică trăită departe de Mântuitorul Isus! Scopul tău în această lume nu este să aduni cât mai multe bunuri materiale prin care să-ţi satisfaci poftele şi capriciile şi să-i impresionezi pe cei din jurul tău, sau să trăieşti clipe de fericire deşartă care nu te vor satisface cu adevărat niciodată, ci să Îl araţi pe Hristos lumii din jurul tău. Toate bucuriile acestei lumi sunt deşarte! Te bucură pe moment şi ai impresia că ai găsit fericirea şi scopul vieţii dar, la urmă, te lasă dezamăgit, trist şi gol. Scopul tău în această lume este să Îl araţi pe Hristos lumii, prin viaţa ta! Pentru aceasta vei fi tras(ă) la răspundere, şi nu pentru casa, maşina sau banii pe care i-ai avut, sau nu!

Nu-ţi pune nădejdea în bogăţiile pe care le ai pentru că oricând le poţi pierde, ci în Dumnezeu, Cel care îţi va da toate lucrurile din belşug, ca să te bucuri de ele! Dumnezeu este Cel care te poate face fericit(ă) cu adevărat, şi nu bogăţiile şi frumuseţile lumii! Caută să-L cunoşti mai mult pe El şi alege să-ţi pui avuţiile în slujba Lui! Doar atunci te vei bucura de ele cu adevărat!


[1] Lascău, Petru, Familia între zâmbet şi suspin, p. 257

[2] Dillow,Linda, Linişteşte-mi inima îngrijorată, Fundaţia EBE, Cluj-Napoca, 2002, pag. 94

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s