Bunătatea lui Dumnezeu ajunge până la ceruri! Cum este bunatatea ta?


14 Martie

Numeri 21: 1-22: 20, Luca 2:26-56, Psalmul 57: 1-11, Proverbe 11: 9-11;

Căci bunătatea Ta ajunge până la ceruri!

Psalmul 57:10

bucurie-pe-o-plaja-din-LantauSă capete trecere dar tinerii aceştia înaintea ta, fiindcă venim într-o zi de bucurie. Dă, dar te rog robilor tăi şi fiului tău David, ce te lasă inima!”(1Samuel 25:2-8) După o luptă crâncenă purtată de israeliţi împotriva filistenilor, luptă care le-a adus biruinţa şi eliberarea cetăţii Cheila, oamenii lui David aflaţi încă în pustia Zif şi Maon, îi cer lui Nabal de mâncare, fiind peste măsură de obosiţi şi flămânzi. Dar acest om le răspunde astfel:„Cine este David şi cine este fiul lui Isai?(David încă nu ajunsese împărat peste Israel şi era încă în perioada în care fugea din calea Împăratului Saul ca să-şi scape viaţa.) Astăzi sunt mulţi slujitori care fug de la stăpâni. Şi să-mi iau eu pâinea, apa şi vitele mele, pe care le-am tăiat pentru tunzătorii mei şi să le dau unor oameni care sunt de nu ştiu unde?”(10-11) Nabal a refuzat să dăruiască unor oameni flămânzi, hrană. A refuzat să slujească oamenilor lui Dumnezeu care veneau din război şi aveau nevoie de ea. Ba chiar o meritau din plin pentru că câştigaseră o luptă!

Atunci când David aude răspunsul plin de răutate al lui Nabal îşi încinge sabia şi porneşte, împreună cu alţi patru sute de inşi, hotărât să ucidă pe Nabal şi tot ce este al lui. Dar soţia lui pe nume Abigail, ia merinde din casă şi merge înaintea lui David pentru a-i cere iertare în privinţa faptei bărbatului ei. Acest gest plin de bunătate şi înţelepciune place mult lui David, astfel că el face cale întoarsă şi îl iartă pe Nabal pentru răutatea de care a dat dovadă. Dar oare îl iartă şi Dumnezeu? Iată relatarea sfârşitului vieţii lui: Abigail a ajuns la Nabal. Şi tocmai el dădea în casa lui un ospăţ ca un ospăţ împărătesc; inima îi era veselă şi era beat mort. Ea nu i-a spus nimic până la lumina zilei. Dar dimineaţă, după ce trecuse beţia lui Nabal, nevastă-sa i-a istorisit ce se întâmplase. Inima lui Nabal a primit o lovitură de moarte şi s-a făcut ca o piatră.

Cam după zece zile, Domnul a lovit pe Nabal şi a murit. (36-38)

 Dumnezeu a pedepsit pe omul cu inima plină de răutate care a refuzat să slujească altora. Pe soţia lui, pe Abigail, cea care a lucrat într-un mod înţelept şi plin de bunătate, Dumnezeu a răsplătit-o peste măsură de mult: ea a devenit însăşi soţia împăratului David! O faptă atât de mică şi aparent neînsemnată, dar făcută din dragoste şi bunătate, a fost răsplătită atât de mult! Ce minunat ştie Dumnezeu să răsplătească slujba facută de noi pentru El şi pentru semenii noştri!

 Căci bunătatea Ta ajunge până la ceruri! Bunătatea lui Dumnezeu ajunge până la ceruri! Dacă eşti copilul lui Dumnezeu, atunci şi tu trebuie să fii caracterizat de o doză însemnată de bunătate faţă de semenii tăi. Nu fi un om în a cărei inimă locuieşte răutatea sau ranchiuna, ci mai de3grabă bunătatea, dragostea mila şi empatia. Dumnezeu va binecuvânta inima ta plină de bunătate faţă de semeni!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.