Ce pot să-ţi facă nişte oameni atunci când Dumnezeu Însuşi este de partea ta?


13 Martie

Numeri 19:1-20:29, Luca 1:1-25, Psalmul 56:1-13, Proverbe 11:8;

Mă încred în Dumnezeu şi nu mă tem de nimic.Ce pot să-mi facă nişte oameni?

Psalmul 56:4

lacrimi1Sunt clipe în viaţă când simţim din plin durerea provocată de dispreţul, indiferenţa, critica, defăimarea sau chiar ura celor din jur. În astfel de circumstanţe, inimile noastre suferă în mod deosebit! Dar Dumnezeu promite în cartea Isaia că El va vindeca pe cel cu inima zdrobită[1] şi îi va da mângâierea, pacea şi bucuria! Ce minunat Dumnezeu avem! El este cu noi în cele mai grele momente ale vieţii! De asemenea, Dumnezeu promite să răsplătească fiecăruia după faptele lui, astfel încât, cel care te-a lovit, inevitabil, va fi şi el lovit. Dar nu de tine, ci de însăşi mâna tare şi dreaptă a lui Dumnezeu!

 Ai fost lovit de semenul tău iar inima ta suferă în mod deosebit?  S-au ridicat oamenii împotriva ta iar ameninţarea lor se abate cu putere asupra ta? Îţi tremură inima în tine pentru că nu ştii ce va urma? Ridică-ţi glasul înspre Dumnezeu şi spune asemeni psalmistului David: Mă încred în Dumnezeu şi nu mă tem de nimc! Ce pot să-mi facă nişte oameni? „Împreună cu David putem fi încrezători că Dumnezeu va pune duşmanii noştri pe fugă, ca răspuns la rugăciunile noastre. Iar dacă Dumnezeu e de partea noastră, cine ar mai putea fi împotriva noastră? (Romani 8:31)”[2] O capcană în care cad cei mai mulţi dintre credincioşi în astfel de moment este aceea a răsplătirii cu aceeaşi monedă, alegând să se comporte la fel faţă de cel care le-a greşit. Ei spun: Dacă m-a dispreţuit, şi eu îl voi dispreţui atunci când se va ivi ocazia. Dacă m-a judecat pe nedrept , şi eu îi voi face la fel. Dacă m-a vorbit de rău, şi eu îl voi vorbi de rău. Voi proceda astfel ca să vadă şi el ce greu este atunci când suferi din cauza semenilor. Dar Dumnezeu ne cere exact contrariul! El vrea ca tu să laşi răzbunarea în mâna Lui, să alegi să rabzi dispreţul sau defăimarea cu inima umilă, chiar dacă sunt pe nedrept şi să-ţi iubeşti aproapele. Iubeşte-ţi aproapele! Iubeşte-i inima ca pe propria ta inimă! Protejează-i-o, fii blând cu ea, mustr-o cu dragoste iar Dumnezeu promite că va face la fel cu tine! Ai mare grijă ce vorbeşti despre cei din jurul tău. Nu-ţi permite niciodată să dispreţuieşti. Oricând, Dumnezeu te poate pune pe tine să treci exact prin aceeaşi situaţie ca şi aproapele tău.  Ce vei face atunci?

Pune-ţi astăzi încrederea în Dumnezeu iar El va răspunde actului tău de încredere dăruindu-ţi izbăvirea din capcana vrăjmaşilor. “Când va sosi răspunsul din cer, acesta va aduce izbăvire pentru inima care se încrede în Dumnezeu şi dezonoare pentru cei ce-l hărţuiesc pe nedrept. Va fi o demonstaţie de neuitat a iubirii şi statorniciei lui Dumnezeu.“[3] Încrede-te în Dumnezeu chiar şi atunci când semenii se ridică împotriva ta! Ce pot să-ţi facă nişte oameni atunci când Dumnezeu Însuşi este de partea ta? Pune azi aceste cuvinte la inimă!

 


[1] Isaia 61:1

[2] MacDonald, Comentariul biblic al credinciosului: Vechiul Testament, p.526

[3] Ibid, p.527

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.