Nimic din ceea ce am primit în dar de la Dumnezeu, nu este doar pentru împlinirea propriilor scopuri şi nevoi! 10 Martie


10 Martie

Numeri 11: 24-13: 33, Marcu 14:22-52, Psalmul 52:1-9, Proverbe 11:1-3;

O, cine va face să pornească din Sion izbăvirea lui Israel?

Psalmul 53:6

dadargosteNimic din ceea ce primim sau am primit în dar de la Dumnezeu, nu este doar pentru împlinirea propriilor scopuri şi nevoi! Sunt momente în viaţă când simţi că mâna lui Dumnezeu a făcut posibilă o anumită stare de fericire în dreptul tău, şi te bucuri de aceasta din plin! Îi mulţumeşti în mod deosebit pentru acest fapt iar inima ta se lărgeşte de fericire şi de bucurie. Şi e minunat! Dar să nu crezi că Dumnezeu te-a binecuvântat doar de dragul de a te vedea pe tine fericit(ă). Nu acesta este scopul ultim al binecuvântărilor revărsate de Dumnezeu peste tine. El vrea mult mai mult de la tine! Atunci când poporul Israel a părăsit Egiptul, după ani îndelungaţi de suferinţe şi de robie, Dumnezeu i-a binecuvântat într-un mod deosebit şi cât se poate de neaşteptat. Aşa cum aflăm din Sf. Scriptură, egiptenii au prins o frica atât de mare de Dumnezeul israeliţilor, ca urmare a urgiilor venite peste ei, încât, i-au alungat pe aceştia din ţara lor, încărcându-i la plecare cu adevărate comori: Egiptenii zoreau poporul şi se grăbeau să-i scoată din ţară căci ziceau:” Altfel, toţi vom pieri”. (…) Copiii lui Israel au făcut ce spusese Moise şi au cerut egiptenilor vase de argint, vase de aur şi haine. Domnul a făcut ca poporul să capete trecere înaintea Egiptenilor care le-au împlinit cererea. Şi astfel au jefuit pe egipteni. (Exod 12: 33-36)

Aţi mai auzit despre astfel de fapte, consemnate pe paginile istoriei vreunui popor? Nu! Doar poporul lui Dumnezeu a avut parte de un asemenea har! Au plecat din robie împodobiţi cu bogăţii! În acest moment, bucuria şi fericirea lor au fost peste măsură de mari! Dar oare acesta să fie finalul lucrurilor? Dumnezeu i-a binecuvântat doar de dragul de a-i vedea fericiţi? Care a fost scopul adevărat al acestei revărsări de binecuvântări? Tot în Biblie găsim şi răspunsul: Domnul a vorbit lui Moise şi a  zis: “Vorbeşte copiilor lui Israel: să-mi aducă un dar; (…) Iată ce veţi primi de la ei ca dar: aur, argint, aramă,( …) pietre de onix şi alte pietre pentru efod şi pieptar.

Să-mi facă un Locaş Sfânt şi Eu voi locui în mijlocul lor”. (Exod 25:1-8) Iată că toate bogăţiile primite în dar, au fost folosite pentru construirea unui Locaş Sfânt lui Dumnezeu! Toate binecuvântările de care Dumnezeu ne face parte, în această lume, în anumite momente, trebuie să fie folosite şi pentru Dumnezeu! Aceasta este voia Lui. Dacă ai o casă foarte mare, fii atunci o gazdă bună şi pentru ceilalţi copii de-ai lui Dumnezeu, care nu au unde mânca o mâncare caldă! Dacă te-a binecuvântat Dumnezeu cu o afacere propsperă, atunci dăruieşte şi altora din surplusul tău! Dacă eşti inteligent(ă), atunci foloseşte această abilitate pentru lucrarea lui Dumnezeu şi pentru înfiinţarea de noi organizaţii sau misiuni, în spiritul evanghelic.Nimic din ceea ce ai primit, nu ţi-a fost dăruit doar pentru împlinirea propriilor scopuri şi nevoi! Dumnezeu nu te-a binecuvântat doar de dragul de a te vedea pe tine fericit(ă) şi atât. El vrea ca tot ceea ce îţi dă ca binecuvântare, să fie binecuvântare şi pentru alţii. Doar atunci fericirea ta va dăinui!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s