Alege voia lui Dumnezeu chiar și atunci când acest lucru îţi frânge inima!


Sufletul Meu este cuprins de o întristare de moarte!

Marcu 14:34

inima-franta

Să acceptăm voia lui Dumnezeu în vieţile noastre nu este întotdeauna uşor! Uneori este simplu şi uşor să o acceptăm, alteori însă această alegere poate fi echivalentă cu acelaşi sentiment care L-a cuprins pe Isus, şi anume: o întristare ca de moarte! Te afli la un moment de cotitură în viaţa ta? Sufletul tău este cuprins în aceste momente de o întristare de moarte? Înțelegi care este voia lui Dumnezeu dar nu vrei s-o accepți? Îți rupe inima?

Ştii foarte bine ce îţi cere Dumnezeu să alegi, dar te îndoieşti, te împleticeşti pe cale… Ai sufletul tulburat şi abătut şi ai impresia că se va rupe în două dacă vei alege voia lui Dumnezeu în viaţa ta, şi nu voia ta…

Agonia din Gheţismani trăită de Mântuitorul nu poate fi descrisă în cuvinte omeneşti! “Acolo a simţit povara copleşitoare asupra sufletului Său sfânt, anticipând faptul că va deveni ofranda de păcat pentru noi. Nu ne putem imagina ce a însemnat aceasta pentru El, Cel Fără Păcat, să fie făcut păcat pentru noi! El i-a lăsat pe cei trei disciopoli, dându-le instrucţiuni să stea acolo şi să vegheze şi s-a dus puţin mai departe în grădină, fiind singur. Astfel, El avea să meargă la cruce singur, purtând groaznica judecată a lui Dumnezeu împotriva păcatelor noastre! (…) Dacă exista vreun alt mod prin care păcătoşii să poată fi salvaţi altfel decât prin moartea, înmormântarea şi învierea Sa, atunci Dumnezeu să-I arate acea cale. Cerul a rămas tăcut. Nu exista alt mod în care să putem fi răscumpăraţi” [1]

Sufletul Lui a fost cuprins de o întristare de moarte în acele momente, ne relatează Scripturile. A fost greu să aleagă voia lui Dumnezeu în viaţa Lui, dar a făcut-o oricum!

Tu faci la fel?

Alege voia lui Dumnezeu în viaţa ta chiar dacă acest act îţi va aduce declin financiar, sau dispreţ din partea celor din jur, sau critică şi defăimare, sau chiar pierderea unui suflet atât de drag ţie! Chiar dacă la o primă vedere pare că alegând voia Tatălui tu vei ieşi în pierdere şi vei avea mult de suferit, nu este aşa! Nu va rămâne aşa mereu! Dumnezeu va aprecia faptul că ai ales voia Lui, chiar şi atunci când acest gest ţi-a frânt inima, şi te va ridica şi te va binecuvânta cum numai inima Lui mare şi minunată de Tată ştie să o facă!

Voia Lui te va aduce întotdeauna într-un loc mult mai minunat decât te-ar fi dus voia ta! Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus, care pentru bucuria care Îi era pusă înainte a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea şi şade la dreapta scaunului de domnie a lui Dumnezeu.(Evrei 12:2) Ceea ce i-a dat putere lui Isus să rabde toată agonia morţii a fost BUCURIA care Îi era pusă înainte, bucuria care Îi era pregătită de Însuşi Dumnezeu ca răsplătire pentru faptul că a ales voia Lui în detrimentul voii Sale! Isus a suferit mult, dar pentru scurtă vreme, iar acum se BUCURĂ din plin şezând la dreapta scaunului de domnie a lui Dumnezeu pentru o eternitate!

La fel va fi şi cu tine! Alege azi voia lui Dumnezeu, chiar dacă acest lucru îţi frânge inima, pentru o vreme, şi te vei bucura apoi de binecuvântarea Tatălui pentru multă vreme! Tatăl  are pregătite binecuvântări minunate pentru copiii care aleg necurmat voia Lui. Dar care sunt acestea nu pot afla decât cei care aleg voia Lui!

Alege voia lui Dumnezeu chiar si atunci cand acest lucru îţi frânge inima!

Vei fi bine! Dumnezeu îți va da har!


[1] MacDonald, Comentariul biblic al credinciosului: Noul Testament, p.159

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.