Pe măsură ce tu vei face mai multe fapte bune, binecuvântările vor curge peste viaţa ta! -5 Martie


5 Martie

Numeri 4:1-5:31, Marcu 12:18-37, Psalmul 48:1-14, Proverbe 10:26;

Dumnezeule, la bunătatea Ta ne gândim!

Psalmul 48:9

Faptele-bune--o-tehnica-de-supravietuire“ Un bătrân tâmplar se afla în pragul pesnionării. Era încă în putere, de aceea patronul său îl mai dorea la lucru în echipa sa. Cu toate acestea, bătrânul era hotărât să se retragă, pentru a duce o viaţă mai liniştită alături de familie. Renunţă la un salariu bunicel, dar prefera liniştea. Cu părere de rău pentru pierderea unui meşter aşa de priceput, patronul îi ceru să mai construiască doar o singură casă. Bătrânul acceptă, însă nu mai puse suflet în ceea ce făcea. Chema ajutoare nepricepute şi folosea scânduri nepotrivite. Şi lui îi era ruşine de cum arăta ultima lui lucrare. Când în cele din urmă o isprăvi, patronul veni să o vadă. Îi dărui tâmplarului cheia de la intrare zicându-i: Aceasta este casa ta, darul meu pentru tine! Tâmplarul rămase uimit. Ce mare ruşine! Dacă ar fi ştiut că îşi zideşte propria casă, atunci ar fi făcut-o altfel! “ [1]

În fiecare zi noi ne contruim o casă din punct de vedere spiritual, pe acest pământ. Fiecare gest de bunătate pe care îl facem pentru cineva din jurul nostru, pune o cărămidă la temelia acestei case şi o face să fie din ce în ce mai trainică. Această casă se construieşte doar prin dragoste, altruism şi fapte bune. Dacă vrei să ai o casă frumoasă, trainică şi bună de care să te poţi bucura din plin, atunci trebuie să faci cât mai multe fapte izvorâte din bunătate.

Căci bunătatea Ta Doamne ajunge până la ceruri, şi credincioşia Ta până la nori! (Psalmul 57:10) Dumnezeule, la bunătatea Ta ne gândim! (Psalmul 48:9) Iată cât de mare şi minunată este bunătatea lui Dumnezeu! Dar cum este bunătatea ta? Măsura cu care tu iubeşti şi arăţi bunătate este, într-un fel, măsura cu care Dumnezeu te binecuvântează! Dacă tu ai făcut doar o faptă bună, atunci Dumnezeu, în bunătatea Lui infinită, va binecuvânta viaţa ta şi va aduce în căminul tău doar măsura de binecuvântare cuvenită acelei fapte. Cu alte cuvinte, El iţi va dărui binecuvântări de multe ori mai mult decât dragostea cu care tu ai făcut acea faptă, şi atât! Eu mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele! (Exodul 20:6) Pe măsură ce tu vei face din ce în ce mai multe fapte bune, binecuvântările vor curge peste viaţa ta, în măsura cuvenită lor. Nu te aştepta să primeşti multe binecuvântări şi biruinţe, dacă tu ai făcut un număr insignifiant de fapte bune!

Ce dăruieşti, aceea vei primi în schimb!

Fă astăzi fapte bune! Deschide-ţi inima faţă de semenul tău! Dăruind, vei primi şi tu la rândul tău de multe ori mai mult pentru simplul motiv că bunătatea lui Dumnezeu ajunge până la ceruri, şi credincioşia Lui până la nori! Astăzi, gândeşte-te la bunătatea lui Dumnezeu şi acţionează!

 


[1] Lascău, Petru, Familia între zâmbet şi suspin, p. 38

Un comentariu

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.