Substratul dureros al unei relatari comice! 1 Martie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


1 Martie

Levitic 24:1-25:46, Marcu 10:13-31, Psalmul 44:8-26, Proverbe 10:20-21;

Mulţi din cei dintâi vor fi cei de pe urmă, şi mulţi din cei de pe urmă vor fi cei dintâi!

Marcu 10:31

anotimpurile inimiiDe fiecare dată când ajungem într-un loc nou, spune Gigi Graham Tchividijan în cartea Anotimpurile Inimii, avem sentimentul că vecinii noştri pur şi simplu nu ştiu la ce să se aştepte? Numai faptul că suntem o familie cu şapte copii este suficient pentru a pune pe cineva pe gânduri, dar ştirea că sunt fiica lui Billy Graham şi mama nepoţilor acestuia provoacă reacţii diferite?(…)Vom recita noi toată ziua versete din Biblie? Vom predica din curtea din spatele casei? Un vecin, a bătut la uşa noastră şi când i-am deschis, aveam părul pus pe bigudiuri. “Oh”, a exclamat el. “Dumneavoastră folosiţi bigudiuri?”

Am impresia că el credea că vreun înger îmi aranja părul în timpul nopţii.[1]

Zâmbeşti, nu-i aşa?! Şi pe mine m-a amuzat această relatare!  Totuşi, să nu pierdem din vedere substratul spiritual dureros. Din păcate, prea mulţi oameni cred, asemeni acestui vecin, faptul că oamenii mari  implicaţi în diferite proiecte misionare sau activităţi în biserică, au fost înştiinţaţi în această privinţă de un înger sau au primit o călăuzire divină aparte, printr-un vis de noapte. Nu aştepta ca un înger, trimis de Dumnezeu la miezul nopţii să te trimită în lucrarea Împărăţiei. Îngerul Mesager a fost deja trimis în dreptul tău şi al tuturor oamenilor din lumea întreagă. Este Isus Hristos, Cel care după moartea şi învierea Sa a lăsat tuturor această poruncă, şi nu doar ucenicilor: Duceţi-vă, în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia, la orice făptură. (Matei 16:15) Fie te hotărăşti să duci la îndeplinire această poruncă sfântă, fie vei fi forţat de Dumnezeu, prin anumite împrejurări să faci acest lucru!

Mulţi din cei dintâi vor fi cei de pe urmă, şi mulţi din cei de pe urmă vor fi cei dintâi!  Nu lăsa ca viaţa ta şi implicarea ta în lucrarea lui Dumnezeu să devină lucrul de pe urmă al priorităţilor tale. Aşa vei deveni şi tu: un om de pe urmă  ajuns prea târziu la scopul şi destinaţia dorită! Regretele de atunci vor fi mari, tardive, inutile şi extrem de dureroase! Tu ai multe de făcut în această lume! Tu poţi schimba viaţa goală, searbădă şi fără împlinire spirituală pe care o trăieşti! Încă ai timp: nu aştepta până când va fi prea târziu! Acum este timpul tău! Foloseşte-l! Fă lucrarea pe care Dumnezeu ţi-a încredinţat-o, de bună voie, şi nu aştepta ca El să te forţeze, sau să te împingă de la spate, în această privinţă. Te asigur că nu va fi un proces uşor, şi fără efecte negative! Fii tu cel dintâi care porneşte la luptă în câminul tău, în şcoala ta, în oraşul tău, în biserica ta! În această manieră, vei deveni cel dintâi şi în împărăţia lui Dumnezeu!


[1] Tchividjian, Anotimpurile Inimii, pag. 71.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s