Ce spui despre tine si viata ta, aceea vei deveni! 28 Februarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


28 Februarie

Levitic 22:21-23:44, Marcu 9:30-10:12, Psalmul 44:1-7, Proverbe 10:19;

Cine vorbeşte mult nu se poate să nu păcătuiască!

Proverbe 10: 9

cuvinteÎn literature veche chineză se vorbeşte despre un grup de broscuţe care ţopăia într-o zi prin pădure. La un moment dat, două dintre ele au căzut într-o groapă foarte adâncă. Atunci, celelalte broscuţe s-au adunat în jurul gropii şi au început să strige: Este foarte adâncă această groapă! Nu credem că veţi mai putea ieşi din ea! Dar cele două broscuţe, neţinând cont de cuvintele lor, au început să sară cât mai sus, în speranţa că vor ieşi din groapă. Cele rămase la suprafaţă, spuneau: E prea adâncă groapa. Nu veţi reuşi! Broscuţele captive continuau să sară. Opriţi-vă! Vă răniţi degeaba!, le spuneau. Dar ele continuau să sară. Într-un final, una din broscuţe a ascultat de sfatul celorlate şi s-a oprit, sleită de puteri şi foarte deznădăjduită. Cealaltă, în schimb, a continuat să sară cu şi mai multă îndârjire astfel că, la un moment dat, a reuşit un salt uriaş şi a ieşit  la suprafaţă. Atunci, toate broscuţele s-au adunat în jurul ei şi au întrebat-o: Nu ne-ai auzit spunându-ţi să renunţi? De ce nu ai făcut-o? La această întrebare, broscuţa le-a răspuns: Eu sunt cam surdă. Credeam că mă încurajaţi!

Cât de importante sunt cuvintele pe care noi le folosim zilnic! Cu gura lui omul nelegiuit pierde pe aproapele său! (Proverbe 1:9) Prin cuvintele nostre, noi avem puterea să pierdem sau să câştigăm pe aproapele nostru! Ce vom face cu această putere: o vom folosi după voia lui Dumnezeu, care ne îndeamnă la folosirea de cuvinte pline de dragoste, de încurajare şi de mângâiere, sau o vom folosi pentru a descuraja, defăima sau întrista pe aproapele nostru? Dumnezeu ne va cere socoteală într-o zi cu privire la felul în care ne-am tratat semenii. Asigură-te că ţi se va spune în acea zi: Bine, rob bun şi credincios! 

Care este mesajul pe care tu îl transmiţi celor din jurul tău, prin cuvintele tale? Este acesta un mesaj de încurajare, de motivare şi de speranţă sau este un mesaj de descurajare şi de pesimism? Ce arată viaţa ta că ai în inimă: un Isus al speranţei, al încurajării şi al reconcilierii, sau un duh de nemulţumire, de cârtire şi de dezamăgire faţă de toţi şi faţă de toate? Ce văd cei din jur în cuvintele şi în faptele tale? Ce văd cei din jur în felul în care îţi trăieşti viaţa? Cum este Isus pe care tu li-l arăţi lor? Nu uita: acelaşi Isus pe care tu li-l arăţi, te va judeca în ziua de apoi!

Cine vorbeşte mult nu se poate să nu păcătuiască! De asemenea, sunt foarte importante şi cuvintele pe care le spunem în dreptul nostru.“Minţile pozitive produc vieţi pozitive. Minţile negative produc vieţi negative. Gândurile pozitive sunt întotdeauna pline de credinţă şi speranţă. Gândurile negative sunt întotdeana pline de teamă şi îndoială.“ (Joyce Meyer) Gândeşte pozitiv cu privire la tine şi la viaţa ta, cu privire la visurile şi la realizările tale! Această stare pozitivă te va propulsa afară din groapa îndoielii, a fricii, a amărăciunii, a nesiguranţei sau a neîncrederii în forţele proprii. Odată ieşit(ă) din această groapă, vei putea realize lucrările minunate la care Dumnezeu te-a chemat în această lume!

Nimeni nu poate trăi viaţa pe care o trăieşti tu! Nimeni nu îţi poate trăi viaţa în locul tău.Totodată, nimeni nu îţi va putea influenţa viaţa atât de mult pe cât o poţi face tu singur(ă)! Fă tot ce poţi pentru a trăi, şi a provoca la, o viaţă pozitivă! E felul de viaţă plăcut lui Dumnezeu, dar şi semenilor!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s