Cuvintele potrivite care te scot din necaz!


 

Pentru vorba aceasta, du-te; a ieşit dracul din fiica ta!

Marcu 7:29

copilplangeDomnul Isus a venit pe pământ în primul rând pentru poporul Israel. Cu acest popor El a încheiat un legământ unic în istoria tuturor naţiunilor pământului, le-a încredinţat Scripturile şi chiar a locuit cu ei în templu. Evreii, deşi un popor mic la număr, ocupau un loc extrem de special în ochii şi în inima lui Dumnezeu. De cealaltă parte, neevreii, adică celelalte popoare, erau străini de legămintele promisiunii şi fără Dumnezeu în lume. Prin urmare, ei nu aveau aceleaşi drepturi înaintea lui Dumnezeu ca şi evreii. Isus era Regele evreilor! El Însuşi S-a prezentat astfel.

În textul din Marcu 7, o femeie siro-feniciană (canaaneancă) vine la Isus şi Îl roagă să scoată demonul care o chinuia pe fiica ei preaiubită. Dar răspunsul lui Isus poate şoca la o primă vedere. Isus pare că o respinge pe această femeie. Dar e un test: testul credinţei ei! Isus o pune la încercare spunându-i că nu are dreptul să beneficieze de binefacerile Lui. El i-a zis că trebuie să se sature mai întâi copiii (evreii), şi că nu era corect să ia pâinea copiilor si s-o arunce la căţei (neevreii). Dar răspunsul ei a surprins pe toţi cei prezenţi, chiar şi pe Isus. Femeia a spus: „Da, Doamne, dar şi căţeii se satură cu firimiturile care cad de la masa copiilor.” Cu acest răspuns, ea şi-a câştigat dreptul de a beneficia de binefacerile Mântuitorului! Isus i-a răspuns: Pentru vorba aceasta, du-te; a ieşit dracul din fiica ta!

Ce minunat final al unei întâmplări care părea fără posibilitate de rezolvare! Fiica preaiubită a acestei femei a fost eliberată şi vindecată complet! Putem spune că au fost 3 mari lucruri pe care acaestă femeie le-a făcut şi care au dus la biruinţa ei. (1) A avut CREDINŢĂ! Ea a crezut că Isus este Fiul  Dumnezeului lui Israel şi că, sub acest statut, El îi poate vindeca fiica. „Această credinţă a ei era remarcabilă. Domnul a răsplăti-o pe loc, vindecându-i fiica de la distanţă. Când femeia s-a întors acasă, fiica ei era complet refăcută.” [1] (2) A cerut ajutor lui Isus cu privire la necazul ei, şi nu oamenilor! Ea a venit la Isus pentru a-i fi rezolvată problema. Nu la ucenicii lui, nu la preoţii, fariseii sau saducheii vremii, ci la Isus Însuşi! Îmi vărs necazul înaintea Lui şi îmi povestesc strâmtorarea înaintea Lui! (Psalmul 142:2) (3) A folosit CUVINTELE POTRIVITE, izvorâte din inima ei! Isus i-a zis: Pentru vorba aceasta, du-te; a ieşit dracul din fiica ta!

Atunci când vii la Isus cu necazul tău, este imperios necesar să faci toate aceste trei lucruri: (1) trebuie să CREZI că El poate şi vrea să te scape din valea umbrei încercării şi să-ţi dea izbăvirea. (2) Trebuie să îi spui Lui toată problema şi apăsarea ta, şi nu oamenilor! Prea mulţi dintre noi ne plângem adesea înaintea oamenilor cu privire la neajunsurile, dezamăgirile şi problemele noastre. Drept pentru care, avem de suferit pentru că oamenii ne pot judeca, dispreţui sau neînţelege în respectiva problemă! Dar Dumnezeu ne ÎNŢELEGE întotdeauna! Varsă-ţi necazul înaintea LUI şi vei avea parte de mângâiere, pace, bucurie şi eliberare din necaz! (3) Foloseşte cuvintele POTRIVITE, din care să reiese încrederea ta totală în Dumnezeu! Asta va aduce mângâiere inimii tale şi eliberare din necaz!


[1] MacDonald, William, Comentariul biblic al credinciosului: Noul Testament, p.141

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s