„Sunt orb! Vă rog să mă ajutaţi!” Finalul neasteptat al unei intamplari triste! 23 Februarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


23 Februarie

Levitic 14: 1-57, Marcu 6:30-56, Psalmul 40: 1-10, Proverbe 10:11-12;

Gura celui neprihănit este un izvor de viaţă!

Proverb 10:11

cersetor1Un cerşetor orb şedea la marginea drumului şi cerşea milă de la oameni. Avea scris cu litere mari pe o bucată de carton: Sunt orb! Vă rog să mă ajutaţi. Dar oamenii treceau nepăsători pe lângă el şi semnul lui, şi prea puţini îi aruncau câte o monedă mică. Atunci, s-a apropiat de el o femeie. El i-a pipăit picioarele, a constatat că poartă pantofi de damă şi a simţit cum ia bucata de carton şi scrie ceva pe ea. Apoi a plecat lăsându-l nedumerit. Din acel moment, trecătorii au început să-i arunce sute de monede în cutiuţă. Omul era atât de fericit! Apoi a simţit cum acea femeie se apropie din nou de el. Cu bucurie, a întrebat-o: Ce ai scris pe bucata mea de carton? Ea i-a răspuns: Am scris acelaşi lucru folosind alte cuvinte. Acestea erau: Este o zi minunată azi, iar eu nu o pot vedea!

Este de apreciat felul în care această femeie a schimbat ziua mohorâtă şi tristă a unui cerşetor orb într-una mult mai bună! Şi ea, la fel ca ceilalţi trecători, ar fi putut trece nepăsătoare pe lângă acest om. Dar nu a făcut-o. De ce? Pentru că a avut în ea dragostea lui Dumnezeu pentru oameni! Această dragoste a îndemnat-o să se aplece asupra sorţii unui om oarecare şi să-i facă mult bine, printr-un simplu act de bunătate şi pricepere. Gura celui neprihănit este un izvor de viaţă!, ne spune Biblia în cartea înţelepciunii, Proverbe. Eşti tu copilul lui Dumnezeu? Porţi tu în tine dragostea Lui pentru oameni? Care este atitudinea ta faţă de semenii aflaţi în diferite nevoi?

Una dintre cele mai importante porunci lăsate de Isus este: Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi. (Matei 19:19) Atunci când noi ne deschidem inima faţă de semenul nostru şi aducem în viaţa lui un strop de speranţă, se întâmplă 2 lucruri extraordinare: viaţa acelui om poate urma o nouă turnură înspre bine şi înspre Hristos, în vreme ce viaţa ta va căpăta SENS. Aşa cum Henry Drummond spunea : vei descoperi, privind înapoi la viaţa ta, că momentele în care ai simţit că trăieşti cu adevărat au fost momentele în care ai făcut lucruri în spiritul iubirii. Nu fi nepăsător cu privire la dramele care se petrec în jurul tău. Nu îţi închide ochii şi urechile la strigătul şi la vederea sufletului disperat, care se pierde în această lume fără de Hristos. Întinde-ţi mâna şi ajută-l. Nu trebuie să faci ceva grandios sau ieşit din comun ca să-ţi ajuţi semenul. De cele mai multe ori este suficientă o vorbă bună care înviorează viaţa şi calea acelui om. Nu trebuie să faci acte mari de caritate ca să influenţezi cursul vieţii unui om sau ca să-I arăţi dragostea lui Hristos. Oferă-i ceea ce ai. Deschide-ţi inima faţă de nevoia lui şi acţionează. Vei fi uimit(ă) să constaţi că pot face atât de mult pentru cei din jurul tău, doar având mai multă DRAGOSTE!

Gura celui neprihănit este un izvor de viaţă!

Fii şi tu unul dintre neprihăniţii lui Dumnezeu!

 

Un comentariu

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.