Dumnezeu ştie măsura vieţii tale! 22 Februarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


22 Februarie

Levitic 13: 1-59, Marcu 2:1-29, Psalmul 39: 1-13, Proverbe 10:10;

Doamne, spune-mi care este sfârşitul vieţii mele?

Psalmul 39:4

fericire_3Viaţa pe care o trăim pe acest pământ este scurtă. Minutele ei se scurg tăcute unele după altele astfel încât nici nu ne dăm seama că aceste minute sunt de fapt numărate, socotite, barate. Există o barieră pusă de Dumnezeu cu privire la ele. Într’o zi, această barieră va opri minutele vieţii noastre pentru totdeauna. O singură secundă dacă vom mai dori peste această barieră, nu ne va fi dată! Este o barieră pusă de Dumnezeu!

Doamne, spune-mi care este sfârşitul vieţii mele, care este măsura zilelor mele ca să ştiu cât de trecător sunt! Iată că  zilele mele sunt cât un lat de mână şi viaţa mea este ca o nimica înaintea Ta. Da, orice om este doar o suflare, oricât de bine s-ar ţinea, sunt cuvintele spuse de împăratul David care, aflat pe patul de moarte este “forţat de împrejurări” să se gândească la trecutul lui, la viaţa lui. În calitate de împărat ales în mod miraculos de Dumnezeu pe când păştea oile tatălui său, el s-a bucurat de toate bucuriile pământeşti posibile. Pe patul de moarte însă, toate acestea i se par deşertăciuni goale. Da, omul este ca o umbră, se frământă degeaba, strânge la comori şi nu ştie cine le va lua. (Psalmul 39: 6) În Biblia Fidela acest verset este tradus astfel: Cu siguranţă fiecare umblă într-un spectacol deşert, cu siguranţă ei sunt neliniştiţi în zadar; el îngrămădeşte bogăţii şi nu ştie cine la va strânge.

 Sfârşitul vieţii lui David este consemnat în cartea Cronici: A murit la o bătrâneţe fericită, sătul de zile, de bogăţie şi de slavă. Puţini sunt oamenii care s-au bucurat de o astfel de moarte! Îţi doreşti şi tu o astfel de moarte? Nu mai umbla în spectacolul deşert al acestei lumi, nu mai alerga după lucrurile de nimic ci aleargă mai degrabă spre, şi la, Dumnezeu! David a făcut aceasta! El a făcut din Dumnezeu culmea bucuriei lui! Totodată, el L-a onorat pe Dumnezeu cu averile lui care au fost dăruite pentru lucrarea Domnului şi pentru construirea unei case lui Dumnezeu!  Pe patul de moarte el i-a poruncit fiului său Solomon, cel care îi urma la tron, să nu folosescă nicidecum averea lui în alte scopuri.

Probabil că tu nu te afli acum pe un pat de moarte. Probabil că gândeşti chiar acum că mai ai încă multe zile de trăit pe acest pământ! Şi poate că aşa va fi! Dumnezeu ştie măsura vieţii fiecărui om! Dumnezeu Însuşi a hotărât şi ţine în control măsura vieţii fiecărui om! Totodată, probabil că îţi doreşti un sfârşit ca şi al lui David! Ce minunat sfârşit, demn de omul după inima lui Dumnezeu: a murit la o bătrâneţe fericită, sătul de zile, de bogăţie şi de slavă. Aş vrea să îţi spun că Dumnezeu poate să îţi dea şi ţie un astfel de sfârşit al zilelor trăite pe acest pământ. El poate şi vrea! Totul depinde de tine! Vei face tu din El culmea bucuriei tale, Îl vei sluji cu pasiune şi credincioşie întreaga viaţă, vei fi activ în aducerea împărăţiei Lui pe acest pământ? Astăzi, ai şansa de a începe această viaţă care se va sfârşi cu o bătrâneţe fericită!

 

Publicitate

Un comentariu

  1. Reblogged this on Insula Ekklesia-un blog pentru tine(ri) and commented:
    Doamne, spune-mi care este sfârşitul vieţii mele?

    Psalmul 39:4

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.