Ranchiunoasa Rachel si-a ratat marea poveste de dragoste! 17 Februarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


17 Februarie

Levitic 4:1-5:19, Marcu 2:13-3:6, Psalmul 36:1-12, Proverbe 10:1-2;

Bunătatea ta, Doamne, ajunge până la ceruri!

Psalmul 36:5

casniciaRachel Jones se numără printre puţinele femei din lume care îşi merită cu prisosinţă “premiul de campioană a ranchiunoşilor. Ea şi vecinul ei, David, s-au certat ca între îndrăgostiţi. Timp de patruzeci şi doi de ani, în fiecare săptămână, David i-a trimis lui Rachel scrisori de dragoste pe sub uşă, încercând să repare cearta care-i despărţise pe când amândoi aveau câte treizeci şi doi de ani. Fiecare scrisoare a fost arsă de către ranchiunoasa Rachel, care refuza constant să vorbească cu pretendentul ei. În cele din urmă, în ciuda tratamentului rece pe care ea i-l aplicase, David şi-a făcut curaj, a bătut la uşa ei şi a cerut-o de soţie, iar ea, spre marea lui surpriză, a acceptat. Când s-au căsătorit, Rachel şi David aveau fiecare şaptezeci şi doi de ani. Ce a câştigat Rachel în toţi anii de tăcere? Ce a obţinut refuzând să ierte? A căştigat singurătate, amărăciune şi, poate, sentimentul de putere asupra unei alte persoane. Aş vrea asă fie încă în viaţă ca să o putem întreba. Am, totuşi, o bănuială că ne-ar spune că s-a purtat prosteşte şi că a irosit ani din viaţă pentru o dispută fără importanţă. “ [1]

Biblia ne spune că bunătatea lui Dumnezeu ajunge până la ceruri!, în vreme ce oamenii, se pare, sunt experţi în a purta pică cuiva, sau a trata pe cineva cu lipsă de bunătate, sau a fi ranchiunoşi. Dacă ai o vecină precum Rachel, care nu te iartă oricât ai încerca să-ţi ceri iertare, atunci ştii despre ce vorbesc. Iar această atitudine de a nu ierta pe cel care ţi-a greşit, într-un fel sau altul, face extrem de mult rău! Dar nu ţie, în special. Nu tu vei fi persoana afectată cel mai mult de această atitudine ranchiunoasă, ci celălalt. Aşa cum Ruth Graham spunea: A ierta înseamnă a elibera o persoană şi a-ţi da seama, ulterior, că acea persoană erai tu! Lipsa de bunătate a oamenilor capătă noi dimensiuni, în zilele noastre. Ne temem parcă să spunem o vorbă bună cuiva, sau o vorbă de încurajare, sau să ne implicăm prea mult în viaţa necăjită a semenului nostru. Ne temem ca nu cumva să fim luaţi în râs, sau să nu fim răsplătiţi măcar cu un zâmbet, sau să fim judecaţi pe nedrept. Din aceste motive, este trist faptul că am ales să ne punem inimile la adăpost, şi, ca să nu cumva să ajungem noi să suferim, îi lăsăm pe cei aflaţi în nevoie să sufere la nesfârşit, fără ca măcar să ne pese. Poate că ei vor suferi ca urmare a faptului că nimeni nu le-a venit în ajutor, dar noi vom suferi cu MULT MAI MULT! Vom trăi vieţi anoste, goale, fără semnificaţie şi fără Dumnezeu şi dragostea Lui manifestată prin noi. Vom regreta amarnic, la sfârşitul vieţii, asemeni lui Rachel, că am ratat frumoşii ani ai vieţii fiind lipsiţi de bunătate faţă de membrii familiei sau faţă de semeni, purtând pică la nesfârşit faţă de cel care ne-a greşit sau tratându-i pe cei aflaţi în nevoie cu superficialitare , sau chiar dispreţ. Cele mai frumoase momente ale vieţii vor fi cele în care ai dăruit dragoste, FĂRĂ REZERVE! Bunătatea lui Dumnezeu ajunge până la ceruri! Ce poţi spune despre bunătatea ta?


[1] Dillow, Linda, Cum e să fii căsătorit cu mine?, Kerigma, Oradea, 20, p.149

 

Anunțuri

Un gând despre „Ranchiunoasa Rachel si-a ratat marea poveste de dragoste! 17 Februarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s