Umple-ti mintea cu ganduri MARI despre Dumnezeu si vei face lucrari MARI!16 Februarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


16 Februarie

Levitic 1:1-3:17, Marcu 1:29-2:12, Psalmul 35:17-28, Proverbe 9:13-18;

Mărit să fie Domnul!

Psalmul 35:27b

maretia-lui-dumnezeuAcelaşi Dumnezeu care a creat lumea, care a biruit Moartea într-o aprigă luptă şi care ţine în mâini controlul asupra întregului univers, este şi Cel căruia tu I te închini astăzi. Acelaşi Dumnezeu care ţine în mâini suflarea fiecărei vietăţi de pe acest pământ, este şi Cel care ţine în mâini întreaga ta viaţă.

În fiecare zi, şi în fiecare moment al vieţii, avem nevoie să ne umplem mintea cu gânduri mari despre Dumnezeu! Avem nevoie să-L mărim pe El şi modul minunat în care El lucrează în vieţile noastre! O mare problemă a creştinilor din generaţia noastră este că am uitat cât de Mare, Măreţ, Puternic şi De Temut este Dumnezeul Nostru! L-am redus pe El la mărimea nostră, limitându-I  astfel puterea şi măreţia. Mărirea, glorificarea numelui lui Dumnezeu evidenţiază omnipotenţa, omniscienţa şi superioritatea Lui faţă de ceilalţi dumnezei, iar acest lucru ne măreşte nouă credinţa. Avem nevoie să ne aducem aminte cine este cu adevărat Dumnezeul căruia noi vrem astăzi să I ne închinăm. Dacă vrem ca ofranda inimii noastre să fie primită, trebuie să avem în minte puterea Lui nemărginită asupra lumii şi asupra vieţilor noastre, şi astfel să venim înaintea Lui cu frică şi cu cutremur.

“Este lucrarea unui om de ştiinţă să-L mărească pe Dumnezeu, ca Ziditor; dar este datoria credinciosului să-L mărească pe Dumnezeu, ca Răscumpărător.[1] Lucrarea de răscumpărare a lumii este o lucrare atât de măreaţă şi de vastă încât toate cărţile şi toate cuvintele din lume nu ar putea-o cuprinde! Dar aceasta nu înseamnă că nu putem încerca! Dumnezeu chiar aşteaptă aceasta de la noi! Nu pentru că El are nevoie de aceasta, ci pentru că noi avem nevoie de aceasta! Când realizezi cine este cu adevărat Dumnezeul căruia tu I te închini astăzi, care te primeşte înaintea Lui nu oricum, ci în calitate de copil al Lui, ascultându-ţi suspinurile, cererile şi mulţumirile în orice clipă şi dorind să te binecuvânteze cu toate binecuvântările cereşti şi pământeşti, atunci nu poţi decât să strigi, cu toată puterea şi cu toată inima: Mărit să fie Domnul! Când realizezi cât de mare este Dumnezeu şi cât de mari şi minunate sunt planurile Lui pentru viaţa ta, atunci nu poţi decât să ai inima plină de bucurie şi de speranţă, ştiind că ţi-ai încredinţat viaţa în mâna Celui care are Viaţa, şi Binecuvântarea, şi Bucuria, şi Belşugul Spiritual! Şi pe toate acestea vrea să ţi le dea ţie! Astăzi, umple-ţi inima de bucurie şi de speranţă, meditând la măreţia lui Dumnezeu prezentă în viaţa ta!

Cât de Mare şi Puternic este Dumnezeu pentru tine? Pe atât de MARI şi bine închegate sunt lucrările şi acţiunile pe care tu le faci, în numele Lui! Lucrările la care Dumnezeu îi cheamă pe muritori sunt întotdeauna peste puterea omenească, pentru că sunt de mărimea Lui. Dar la fel de mare este şi puterea pe care El o promite celor care aleg să se pună în slujba Lui! Astăzi, alege să fii o astfel de persoană! Dumnezeul Atotputernic este de partea ta!

 


[1] Philips, Comentariu asupra Psalmilor, p. 7

Un comentariu

  1. ester spune:

    Cu Dumnezeu vom face mari ispravi ! Ma incred in El deplin. Fii binecuvantata!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.