Partasia cu Dumnezeu iti face fata sa straluceasca! Ai tu aceasta stralucire? 12 Februarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


12 Februarie

Exod 34:1-35:9, Matei 27:15-34, Psalmul 33:12-22, Proverbe 9:1-6;

Pielea feţei lui strălucea pentru că vorbise cu Domnul!

Exodul 34:29b

fericire (1)După patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi petrecute pe muntele Sinai în prezenţa Domnului, Moise coboară de pe munte pentru a prezenta poporului tablele Legii scrise de Însuşi Dumnezeu. Dar oamenii din popor se temeau să se apropie de el. De ce? Motivul acestei temeri era unul foarte important şi nemaiîntâlnit până atunci: pentru că faţa lui Moise strălucea, ca urmare a faptului că vorbise cu Dumnezeu! (29b-30).

Există o anumită strălucire a feţei, o anumită seninătate a chipului şi o anumită stare de bucurie a inimii  pe care o aduce prezenţa lui Dumnezeu în viaţa credinciosului! William Bramwell, un evanghelist din Anglia, a descoperit că zilele pe care le începea stăruind în rugăciune erau pline de laudă către Dumnezeu, de bucurie şi de recunoştinţă. Erau zile în care întreaga lui fiinţă strălucea de bucurie, de pace şi de minunata prezenţă divină a Mântuitorului. El spunea: “Îmi place să-mi umplu sufletul cu Dumnezeu de dimineaţă şi să umblu apoi în Duhul Sfânt toată ziua.” [1]

“O, dacă ar fi 500 de Ilie (sau Moise, urcat pe muntele Sinai), fiecare urcat pe Carmelul său şi strigându-L pe Dumnezeu, atunci am putea vedea cum norii slobozesc perdele de apă! O, dacă ar exista mai multă rugăciune, mai multă rugăciune constantă şi fierbinte! Atunci ar ploua cu binecuvântări peste noi!” Charles Spurgeon, (adăugarea îmi aparţine).

Ai vorbit tu în această zi cu Dumnezeu? Ai petrecut timp în părtăşie sfântă cu El? Dacă da, atunci fiinţa ta va arăta acest lucru: ea va străluci! Dacă nu, de asemenea, fiinţa ta va arăta acest lucru: va fi posomorâtă, abătută şi tristă. Este colosală diferenţa dintre o zi începută la picioarele sfinte ale Mântuitorului, acolo unde primim învăţătură şi putere, sau la pieptul Mirelui nostru drag, acolo unde primim iubire şi mângâiere, şi o zi începută, sau continuată, fără a căuta faţa lui Dumnezeu! Oamenii din jur vor observa imediat această diferenţă, pentru că ea se va răsfrânge în întreaga ta fiinţă. Toate acţiunile, intenţiile şi atitudinile tale vor fi în concordanţă directă cu aceasta. Dacă ai căutat faţa şi prezenţa lui Dumnezeu în Cuvânt şi în rugăciune, atunci tu vei avea un loc lângă Dumnezeu şi vei sta pe stâncă, aşa cum reiese din cuvintele pe care Dumnezeu i le-a spus lui Moise: Iată un loc lângă Mine; vei sta pe stâncă! Dar dacă nu L-ai căutat pe Dumnezeu, atunci tu nu vei fi aşezat(ă) pe stânca tare şi nici nu vei avea putere să pui la pământ atacurile celui rău! Vei fi biruit, şi nu biruitor!

Astăzi, vorbeşte cu Dumnezeu! Astfel, faţa, fiinţa şi viaţa ta vor străluci de prezenţa şi puterea Mântuitorului! Oamenii se vor minuna şi vor aprecia faţa şi fiinţa ta pline de seninătate şi bucurii sfinte!


[1] Harvey, Edwin&Lilian, Cum s-au rugat ei, vol.II, p. 32

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s