Uciderea cu pietre a Sorayei M.- Povestea adevarata si impresionanta a unei tinere nevinovate!


the-stoning-of-soraya-m-20091222005219417O lege necrutatoare si evident partinitoare din religia islamica, condamna tot mai multe femei  la uciderea cu pietre. Legea spune astfel: daca un barbat este acuzat de adulter, atunci acea persoana care il acuza (de obicei trebuie sa fie cuvantul a 2 martori)  trebuie sa ii dovedeasca vinovatia cu fapte concrete, DAR, daca, in schimb, o femeie este acuzata de adulter, atunci ea trebuie sa isi dovedeasca nevinovatia prin fapte concrete. Asa i s-a intamplat unei tinere mame a 2 baieti si 2 fete care a fost acuzata pe nedrept de catre sotul ei de adulter, care vroia de fapt sa se casatoreasca cu o fata mai tanara. Pentru ca ea nu si-a putut dovedi nevinovatia prin fapte concrete, a fost ucisa cu pietre de intreg satul. Crunta ei lapidare si povestea ei impresionanta pot fi urmarite in filmul de mai jos, dand clic pe linkul respectiv.

In anul 1986, jurnalistului francezo-iranian Freidoune Sahebjam i se defecteaza masina intr-un sat izolat din Iran, o intalneste pe Zahra si afla povestea tragica a nepoatei acesteia Soraya. Soraya fusese maritata cu forta la varsta de 13 ani cu tiranicul, abuzivul si afemeiatul Ali, caruia in daruise patru copii: doua fete si doi baieti. Desi tanara sotie era ascultatoare si docila, barbatul o insulta si o batea zilnic, transformandu-i viata intr-un calvar. Atunci cand Ali s-a indragostit de o adolescenta de 14 ani si a dorit sa o ia de nevasta, Soraya a refuzat sa divorteze de teama ca ea si cele doua fiice ale sale vor ramane pe drumuri si fara niciun mijloc de subzistenta. Cu ajutorul unui mullah pe care l-a santajat si al unui mecanic analfabet pentru care lucra Soraya, Ali a acuzat-o miseleste pe sotia lui de adulter si a obtinut condamnarea ei la moarte pentru a fi liber sa se recasatoreasca cu aleasa inimii lui.

Urmariti filmul subtitrat in lb. romana aici: http://filme-online-gratis.com/blog/2012/03/26/the-stoning-of-soraya-m-2008/

2 comentarii

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.