Când Isus e tot ce ţi-a mai rămas, îţi dai seama că El e tot ceea ce ai nevoie! 10 Februarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


10 Februarie

Exod 30:11-31:18, Matei 26:47-68, Psalmul 32:1-11, Proverbe 8:27-32;

Atunci toţi ucenicii L-au părăsit şi au fugit!

Matei 26:56b

prigonirea-lui-iisus-495x373Matei 26 ne prezintă tulburătoarea scenă din Grădina Gheţismani (în traducere din limba ebraică: teasc care folosea la stoarcerea uleiului de măsline)! Aici, Isus, care urma să fie prins ca urmare a actului de trădare iniţiat de unul dintre apostolii Săi, de Iuda, este “cuprins de o întristare de moarte”, (26:38) şi pe bună dreptate! Ceea ce va urma, toată suferinţa pe care o va îndura şi toată agonia pe care o va simţi ca urmare a faptului că va fi făcut “păcat pentru noi” şi va purta astfel  povara păcatelor lumii întregi, vor fi cu adevărat de nesuportat, pentru un om! “Nimeni nu poate aborda această relatare a evenimentelor din Grădina Gheţismani fără să-şi dea seama că se află pe teren sfânt. Oricine încearcă să comenteze acest pasaj are un sentiment extraordinar de respect şi teamă. “ [1]

În acea noapte teribilă, toţi ucenicii L-au părăsit şi au fugit! Cel dintâi dintre ei a fost Iuda, “unul dintre apostolii care trăise cu Domnul, care călătorise cu El, Îi văzuse miracolele, Îi auzise învăţătura incomparabilă şi fusese martor la miracolul unei vieţi fără păcat – unul pe care Isus l-a numit “prietenul meu apropiat… care mânca din pâinea mea” (Ps.42:9) – a fost acela care şi-a ridicat călcâiul împotriva Fiului lui Dumnezeu! Iuda Iscariot s-a dus la preoţii principali şi s-a învoit să-şi vândă stăpânul pentru treizeci de monede de argint. Preoţii i-au plătit pe loc ridicola sumă de vreo 15 dolari” [2], adică cam 40 de lei. A urmat apoi Petru care s-a lepădat de Isus de trei ori la rând, deşi afirmase cu tărie, cu doar câteva minute înainte, că mai bine ar muri cu Hristos decât să-L renege. Toţi ucenicii lui Isus au spus acelaşi lucru, şi, în final, toţi s-au lepădat de Mesia! “Desigur, erau sinceri şi credeau ce ziceau. Doar că nu-şi cunoşteau propriile inimi! “ [3]

Iuda L-a trădat pe Isus printr-un sărut, ba chiar L-a sărutat mult (26:49),după cum ne prezintă Scripturile şi L-a dat apoi pe mâna liderilor religioşi ai Israelului din acea vreme, cei care ar fi trebuit să fie primii care să-L recunoască şi să-L întroneze ca Mesia al lor ,dar care L-au ucis. Trădarea lui Iuda, urmată apoi de renegarea tuturor apostolilor, a lăsat o rană adâncă în inima lui Isus! Cu toate acestea, încredinţarea că Dumnezeu Tatăl este cu El, i-a dat putere să sufere până la capăt această moarte de cruce.

Te-au părăsit toţi prietenii tăi? Nu ai pe nimeni căruia să-i spui durerea, problema sau necazul tău? Nu descuraja! Isus este cu tine! Isus este de partea ta! El nu te va părăsi şi nici nu te va dezamăgi niciodată! Ţi-ai pus încrederea în oameni şi ai rămas dezamăgit. Pune-ţi astăzi încrederea în Dumnezeu, vino la picioarele Lui şi spune-I problema ta iar El te va purta pe braţe de biruinţă! Atunci când Isus e tot ce ţi-a mai rămas, îţi dai seama că El e tot ceea ce ai nevoie!


[1] MacDonald, Comentariul biblic al credinciosului: Noul Testament, p.109

[2] ibidem

[3] Ibidem

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s