Dragostea faţă de Isus te va ţine departe de păcat! 9 Februarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


9 Februarie

Exod 29:1-30:10, Matei 26:14-46, Psalmul 31:19-24, Proverbe 8:14-26

O, cât de mare este bunătatea Ta!

Psalmul 31:19

GodsLoveorangelilies copyDupă ce a comis groaznicul păcat ucigându-l pe Urie şi luându-i nevasta rămasă văduvă, David a încercat să-şi ascundă păcatul şi să nu-l confrunte, gândind că, va trece probabil de la sine. Dar nu a fost aşa! Timp de un an de zile, sufletul i-a fost chinuit în mod teribil de încordarea, frustrarea şi vinovăţia neeliberate din duhul său, fapt care s-a răsfrâns în mod negativ asupra sănătăţii şi a vieţii sale. Dar a venit clipa când buzele lui au rostit: Doamne, am păcătuit!, cuvinte în urma cărora toată această întâmplare perfidă a ieşit la iveală. “Acum nu mai era chip de intervenit cu operaţii estetice, cu circumstanţe atenunate sau cu scuze. David ajunge în fine să-i spună păcatului pe nume: “păcatul meu… nelegiuirea mea… încălcările mele”. De îndată ce mărturiseşte, primeşte pe loc asigurarea că Domnul i-a iertat nelegiuirea păcatului său. “[1]

Cel care îşi recunoaşte păcatul, îşi cere iertare şi crede în puterea lui Dumnezeu de a-l elibera şi restaura, este un om iertat, liber! David, “cel care fusese atât de nepocăit, acum este plin de căinţă, cu inima zdrobită. Pătruns de o adâncă recunoştinţă, el recunoaşte că Dumnezeu este locul său de adăpost, ocrotirea în vremuri de necaz şi Cel care-l înconjoară cu cântări de izbăvire! “[2] El spune: O, cât de mare este bunătatea Ta, pe care o păstrezi pentru cei ce se tem de Tine, şi pe care o arăţi celor ce se încred în Tine, în faţa fiilor oamenilor! Binecuvântat să fie Domnul căci Şi-a arătat în chip minunat îndurarea faţă de mine!

Deşi a greşit într-un mod foarte perfid, David a ales căinţa pentru păcatul său. Dumnezeu l-a iertat şi l-a ridicat din starea lui atât de pierdută în mod miraculos! El începe acum să-L laude pe Domnul şi, deşi pare de necrezut, ajunge chiar să dea sfaturi poporului, din nou. El spune: Iubiţi dar pe Domnul, toţi cei iubiţi de El! De ce ne spune aceasta? Care e legătura dintre păcatul lui, starea de eliberare, şi chiar bucurie, pe care o simte acum în urma mărturisirii păcatului şi iubirea sa faţă de Domnul? El a înţeles că tocmai lipsa dragostei faţă de Mântuitorul, l-a împins la păcat. Dacă mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele! (Ioan 14:15)

Ai păcătuit şi crezi că nu mai există iertare pentru tine? Vino la Isus, recunoaşte-ţi păcatul prin cuvintele: Doamne, am păcătuit!, cere-I iertare şi lasă-te de calea ta cea rea. Apoi, iubeşte-L pe Isus din toată inima ta! Dragostea faţă de Isus te va ţine departe de păcat şi pierzare!

Iubiţi dar pe Domnul, toţi cei iubiţi de El!


[1] MacDonald, Comentariul biblic al credinciosului: Vechiul Testament, p.493

[2] Ibidem

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s