Respecta „Veghea de Dimineaţă”! 3 Februarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


3 Februarie

Exod 17:8-19:15, Matei 22:23-23:12, Psalmul 27:8-14, Proverbe 6:27-35

Moise s-a suit la Dumnezeu!

Exodul 19:3

“Toţi sfinţii din toate vremurile care au luptat lupta cea bună a credinţei erau convinşi că modul cel mai sigur de a pregăti o zi care să-ţi asigure belşug de biruinţe spirituale este sculatul dis-de-dimineaţă. Primele ceasuri ale dimineţii reprezintă un cap de pod peste tărâmul întregii zile, care, dacă este cucerit prin lepădare de sine şi dedicare, îi oferă inimii credinciosului un asemenea avantaj asupra duşmanului care nu poate fi câştigat în niciun alt fel.” [1]

ruga2Cum îţi petreci tu dimineţile? Ştiai că ele pot fi cele mai înălţătoare şi mai frumoase momente ale vieţii tale? În zorii dimineţii, atunci când întreaga ta casă zace într-o linişte plăcută şi reconfortantă iar mintea ta are puterea de a savura din Scripturi o hrană mult mai bogată decât în oricare alt moment al zilei, caută să te întâlneşti cu Creatorul tău. Te vei bucura de beneficii greu de exprimat în cuvinte.“Ce binecuvântat şi reconfortant este obiceiul de a-ţi începe ziua în felul acesta, de a te întâlni cu Domnul faţă în faţă înainte de a intra în contact cu lumea, de a citi şi medita asupra Cuvântului Său înainte de a ne citi corespondenţa şi ziarele din ziua respectivă”, spunea J.D. Drysdale care, timp de 40 de ani, şi-a făcut un obicei din a respecta  petrecută în intimidate cu Dumnezeu.

Moise s-a suit la Dumnezeu! Moise a fost omul ales pentru a duce la îndeplinire una dintre cele mai dramatice eliberări din robie trăite vreodată de un popor. În multe versete din Biblie, el ne este prezentat aflându-se în rugăciune şi în conversaţie intimă cu Tatăl. În mod inedit, Moise a fost omul despre care Dumnezeu a spus:  Eu îi vorbesc gură către gură, Mă descopăr lui nu prin lucruri grele de înţeles, ci el vede chipul Domnului (Numeri 12:8).

El îmi trezeşte, în fiecare dimineaţă, El îmi trezeşte urechea să ascult cum ascultă nişte ucenici! (Isaia 50:4) Trezeşte-ţi sufletul, urechea şi inima pentru a intra, în zorii minunaţi ai zilei, în sfântă părtăşie cu Tatăl. În liniştea zorilor, singur cu-Acela pe care-L iubesc/ Prezenţa-I senină, desigur, mi-aduce parfumul ceresc/ Amarul mi-l schimbă-n dulceaţă, dând zilei ce-ncepe alt gust; Mireasma Lui chipu-mi răsfaţă, şi-mi face curajul robust/ Privindu-L, eu capăt puterea să-mi fac datoria supus/ Iar sursa i-o ştiu: e vegherea în taină, în zori, cu Isus! (J. Charles Stern)

Suie-te în fiecare dimineaţă la tronul sfânt al lui Dumnezeu! Momentele pe care le vei trăi acolo şi modul în care vei fi umplut de putere, dragoste, înţelepciune, pace şi curaj sfânt vor fi decisive în umblarea ta cu Dumnezeu şi îţi vor influenţa drumul vieţii într-un mod extraordinar! Dar aceia din popor care vor cunoaşte pe Dumnezeul lor, vor rămânea tari şi vor face mari isprăvi! (Daniel 11:32) Caută să-L cunoşti din ce în ce mai mult pe Dumnezeul căruia Îi slujeşti şi căruia i-ai dedicate întreagă ta viaţă. În acest mod vei rămâne tare în credinţa ta şi vei face mari isprăvi!


[1] Harvey, Edwin&Lilian, Cum s-au rugat ei, vol.II, Editura „Carmel Print”, Arad, 2009, p.7

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s