28 Ianuarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


28 Ianuarie

Exod 5:22-7:25, Matei 18:23-19:12,

Psalmul 23:1-6, Proverbe 5:22-23,

El mă paşte în păşuni verzi şi mă duce la ape de odihnă!

Psalmul 23:2

Cartea Psalmilor este considerată a fi “inima Bibliei” pentru că aici sunt adunate “toate trăirile sufleteşti ale copiilor lui Dumnezeu, de-a lungul secolelor. Ea cuprinde cel mai larg evantai de trăiri sentimentale posibile”[1], fiind astfel cea mai citită şi studiată carte din întreaga Scriptură. “În cartea Psalmilor este loc pentru cei iertaţi, pentru cei biruitori, pentru cei prăbuşiţi în adorare, pentru cei ataşaţi total de Domnul şi de locaşurile Sale, pentru cei lepădaţi de ei înşişi şi dăruiţi pe vecie Creatorului”[2]. Oricare ar fi starea ta de astăzi, te vei regăsi în cartea Psalmilor. Îţi vei regăsi starea sufletească, cu toată agonia sau extazul ei, dar vei găsi şi soluţia pentru a-i pune capăt, în cazul agoniei, sau a continua să te bucuri în Domnul, în cazul extazului tău spiritual. Cartea Psalmilor este cartea inimii tale.

El mă paşte în păşuni verzi şi mă duce la ape de odihnă!, este exclamaţia făcută de David într-un moment de exaltare spirituală. Tu cum I te adresezi lui Dumnezeu atunci când trăieşti, la picioarele Lui, momente de exaltare spirituală sau, din contră eşti deprimat şi fără speranţă? Care sunt cuvintele pe care le foloseşti? Se ridică cu adevărat inima ta la cer într-un imn al mulţumirii şi laudei adresat Lui, sau eşti zgârcit în privinţa cuvintelor şi chiar a atitudinii tale? Laşi bucuria sfântă să-ţi cuprindă întreaga fiinţă, în ciuda problemelor cu care te confrunţi, sau eşti moderat? Bucuria şi binecuvântările Lui vor continua să existe în viaţa ta, pe măsura exaltării tale exprimate înaintea tronului divin, oricare ar fi starea inimii tale. Amintesc din nou cuvintele lui Charles Spurgeon: Atunci când Îl binecuvântăm pe Dumnezeu pentru îndurările Lui, le prelungim, şi când îl binecuvântăm pentru suferinţe, de obicei le punem capăt.

Laudă-L astăzi pe Dumnezeu chiar dacă nu ai motive să faci acest lucru! Vino înaintea Lui în rugăciune şi preamăreşte-L pentru tot ceea ce a lucrat şi continuă să lucreze în viaţa ta! Mulţumeşte-I şi laudă-L pentru bucurii, dar mulţumeşte-I şi laudă-L şi pentru probleme, nejunsuri, lipsuri, boli şi încercări. Laudă-L chiar dacă nu ştii ce va aduce ziua de mâine! Laudă-L chiar dacă inima ţi-e tristă iar ochii îţi varsă lacrimi. Adu aceste lacrimi ca o ofrandă înaintea tronului sfânt. Adu inima ta ca o ofrandă înaintea Lui. Scrie, din inima ta, un imn al mulţumirii la adresa lui Dumnezeu iar El promite că te va duce la ape de odihnă!

Astăzi, laudă-L pe Dumnezeu! Vei prelungi în acest mod binecuvântările şi vei opri încercările! Nu fi moderat sau zgârcit în cuvintele de laudă! Pe măsura lor vei fi binecuvântat şi eliberat din încercare!

Astăzi, laudă-L pe Dumnezeu din toată inima!


[1] Cornilescu, Biblia cu explicaţii, p.36

[2] Ibidem

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.