„Victoria Sponge”-o prajitura care nu da gres nici la gospodinele mai „nepricepute”!


victoria-sponge-pandispan-cu-dulceata-520x345Ingrediente pentru un tort de 8-10 portii:
– 175g unt la temperatura camerei
– 175g zahar tos
– 3 oua mari
– 175g faina
– 1/3 lingurita praf de copt
– 300g dulceata
– 3 linguri zahar pudra vanilat

Mai intai incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si hartie de copt 2 tavi pentru tort, cu diametrul de 20-22 cm. Apoi in bolul mixerului, spumam untul si zaharul, pana avem o crema in care granulele de zahar nu se mai simt deloc. Adaugam apoi ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare. La final incorporam faina, cernuta impreuna cu praful de copt.

Victoria Sponge - Pandispan cu dulceata

Impartim compozitia in mod egal intre cele doua tavi si coacem 15-17 minute sau pana trec testul scobitorii.

Victoria Sponge - Pandispan cu dulceata

Le lasam apoi sa se raceasca bine bine si umplem cu dulceata, apoi punem zaharul pudra intr-o sita si il cernem deasupra tortului.

Victoria Sponge - Pandispan cu dulceata

E cel mai bine sa il servim dupa ce a stat cel putin 2 ore la temperatura camerei, pentru ca pandispanul sa absoarba cat mai mult din dulceata si sa fie bun si insiropat. Tortuletul e usurel si se poate servi la orice ocazie si mai ales, este foarte potrivit ca si gustare pentru petrecerile copiilor. Sa va fie de bine :)

Reteta preluata de pe blogul http://www.teoskitchen.ro/

Iata mai jos si varianta cu frisca pe care o s-o fac chiar azi:)

tort

One thought on “„Victoria Sponge”-o prajitura care nu da gres nici la gospodinele mai „nepricepute”!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s