25 Ianuarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


 

25 Ianuarie

Geneza 50: 1-Exod 2:10, Matei 16:13-17:9,

Psalmul 21:13, Proverbe 5:1-6,

Pentru că oricine va vrea să-şi scape viaţa, o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine, o va câştiga!

Matei 16:25

            În Franţa, la marginea regiunii Camargue se află impetuosul turn Constance, o construcţie în formă cilindrică ale cărei ziduri ating grosimea incredibilă de 6 cm. În acest turn, folosit de către regii ţării drept închisoare, erau aruncaţi de obicei deţinuţii politici. Din nefericire, printre încarceraţi s-au aflat şi un număr mare de hughenoţi creştini închişi pentru credinţa lor în Dumnezeu. Bărbaţii erau condamnaţi să fie vâslaşi, în timp ce femeile erau închise în “turnul de rezistenţă”, aşa cum a fost numit ulterior, unde sufereau cumplit. Marie Durand, o tânără în vârstă de 15 ani s-a aflat în anul 1730 printre condamnate. Împreună cu ea a fost încarcerată şi o bună prietenă de-a ei, Isabeau Menet, care însă şi-a pierdut minţile. La acea vreme, în turn se aflau 28 de femei şi 2 bebeluşi născuţi în detenţie. Marie a petrecut aici 38 de ani lungi presăraţi cu aspre suferinţe şi cruntă prigoană. În fiecare an, comandantul închisorii scria în raport următoarele cuvinte care îi prelungeau agonia: statornică în credinţa ei. Ea spunea: pe măsura suferinţei care e din ce în ce mai mare, am asigurarea că Dumnezeu e tot mai aproape de mine. Rugăciunea ei din adânc a  fost: Răstignită pe crucea credinţei mele, stau în faţa Ta, Doamne. Te rog, mai întâi de toate, dă-mi putere să rezist ispitei de a mă lepăda de Tine, atunci când prigonitorii mei îmi cer lucrul acesta. Îţi mulţumesc pentru închisoarea aceasta în care trăiesc doar datorită harului Tău. Doamne, zdrobeşte şarpele care vrea cu orice preţ să-mi ia speranţa că aş mai vedea vreodată lumina soarelui. În mâna Ta predau din nou viaţa mea şi te rog, păstrează-mi suflarea ca să te pot avea mereu în mine.

În 1768, atunci când persecuţia împotriva hughenoţilor a încetat, Marie Durand a fost ultima creştină eliberată. A mai trăit încă 8 ani după eliberarea ei, împreună cu o colegă de celulă, până când “marele eliberator”, aşa cum ea numea moartea, a venit şi în dreptul ei.

Marie Durand este un exemplu pentru noi în ceea ce priveşte pierderea vieţii, de dragul lui Hristos. Pentru că oricine va vrea să-şi scape viaţa, o va pierde; dar oricine îşi va pierde viaţa pentru Mine, o va câştiga! Consacrarea, lepădarea de sine pe calea credinţei este un lucru mare, dar nu şi imposibil. Există însă în noi tentaţia firească de a ne scăpa viaţa şi de a evita disconfortul, singurătatea sau pierderile cu orice preţ. Dar omul care îşi abandonează total şi fără rezerve viaţa în mâna Mântuitorului, va găsi sensul existenţei sale, oricare ar fi preţul plătit pentru aceasta. Marie Durand a dus o viaţă grea, tristă, presărată cu momente de agonie şi disperare, dar cu SENS!

Are şi viaţa ta SENS? Isus şi numai El poate da sens şi semnificaţie vieţii tale! Rămâi credincioasă Lui, oricare ar fi suferinţa cu care te lupţi! La final, totul va avea SENS!

marie-durand1TowerofConstance3

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s