23 Ianuarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


23 Ianuarie

Geneza 46: 1-47:31, Matei 15:1-28,

Psalmul 19:1-14, Proverbe 4:14-19,

Dar cărarea celor neprihăniţi esta ca lumina strălucitoare, a cărei strălucire merge mereu crescând până la miezul zilei!

Proverbe 4:18

Un tânăr promiţător din Anglia şi posesorul mai multor daruri spirituale, nu putea înţelege de ce lucrarea lui nu se putea bucura de o mai mare binecuvântare. Discutând cu un prieten, ei au încercat să afle ce anume îl împiedica pe tânăr să aibă parte de o binecuvântare sporită. În mod surprinzător, pe parcurs au descoperit că esenţa problemei o reprezenta tocmai NECREDINŢA. Deşi era activ în lucrarea lui Dumnezeu, acest tânăr nu credea că este posibil să trăiască o viaţă consacrată şi nu credea că Dumnezeu era pregătit să-i ofere binecuvântarea.

“Trebuie să crezi că dacă eşti pregătit şi dornic, Dumnezeu va putea să facă din tine un om duhovnicesc”. [1] Trebuie să crezi că dacă eşti pregătit şi dornic, Dumnezeu îţi va binecuvânta viaţa şi lucrarea. Dar cărarea celor neprihăniţi esta ca lumina strălucitoare, a cărei strălucire merge mereu crescând până la miezul zilei! (Proverbe 4:18) NECREDINŢA este ceea ce îi împiedică pe mulţi oameni să se dedice mai mult lui Dumnezeu, să citească mai mult Biblia, să tânjească după BELŞUG SPIRITUAL, să fie activi în lucrarea lui Dumnezeu pe acest pământ, să strălucească cu o lumină crescândă  până la miezul zilei!  Ei nu cred că Dumnezeu se poate folosi de nişte netrebnici ca ei ca să influenţeze lumea. Ei nu cred că Dumnezeu poate lucra sfinţenia în viaţa lor, pentru că, deşi au încercat din răsputeri, nu au reuşit nici măcar să o atingă cu degetul. Cu fiecare nouă încercare soldată cu dezastru în ceea ce priveşte sfinţenia sau implicarea în lucrarea lui Dumnezeu, ei devin tot mai dezgustaţi de propria persoană şi tot mai plini de necredinţă. În acest punct, întrebarea pe care şi-a pus-o aposolul Pavel cu peste 2000 de ani în urmă, iese din inima lor cu un strigăt puternic: O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte? (Romani 7: 24)

Şi într-adevăr, prin forţe proprii nu vom putea niciodată atinge sfinţenia, consacrarea şi binecuvântarea. Dar Dumnezeu POATE! El este Cel care dă după plăcerea Lui şi voinţa, şi înfăptuirea. (Filipeni 2:3) Încrede-te în Dumnezeu cu privire la sfinţirea vieţii tale! Încrede-te în Dumnezeu cu privire la lucrarea pe care tocmai ai început-o, pentru numele Lui! Încrede-te în Dumnezeu cu privire la viaţa ta care, chiar dacă este presărată uneori cu multe eşecuri, greşeli şi neîmpliniri, a ei strălucire merge mereu crescând, până la miezul zilei! Este treaba lui Dumnezeu să-ţi binecuvânteze viaţa şi lucrarea! Tu trebuie doar să ţi le doreşti cu ardoare, să I le ceri cu pasiune şi să ai încredere că El va face întocmai! Atunci, lumina şi lucrarea ta vor străluci mereu crescând!


[1] Murray, Andrew, Predare totală, Editura Casa Literaturii Creştine, Braşov, 1999, p.31

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s