22 Ianuarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


22 Ianuarie

Geneza 44: 1-45:28, Matei 14:14:36,

Psalmul 18:35-50, Proverbe 4:11-13

Tu lărgeşti drumul sub paşii mei şi nu-mi alunecă gleznele!

Psalmul 18:36

“Cei mai mulţi oameni sunt miopi, nu în ceea ce priveşte văzul ci în ceea ce priveşte viaţa.“ [1] A fi miop în ceea ce priveşte viaţa înseamnă a nu avea nici o perspectivă cu privire la viitor, a nu acţiona în nici un domeniu al vieţii tale pentru a-l îmbunătăţi sau schimba, a nu iniţia nicio activitate. Un astfel de om mai este numit şi omul care reacţionează  pentru că este omul care doar reacţionează la evenimentele, împrejurările sau circumstanţele pe care viaţa i le aduce înainte şi nu acţionează niciodată pentru a da el naştere unor evenimente, activităţi, împrejurări sau circumstanţe. Acesta din urmă este numit omul care acţionează şi este omul iubit de Dumnezeu!

Omul care reacţionează este un om limitat de circumstanţele vieţii, pe când omul care acţionează este omul care îşi lărgeşte orizontul vieţii, este omul care îşi creează el însuşi anumite activităţi sau circumstanţe benefice,  pe baza viselor pe care la are în viaţă. Ce fel de oameni vrea Dumnezeu să fim? Răspunsul îl găsim în versetul de mai sus: Tu lărgeşti drumul sub paşii mei. Şi poate că veţi spune: “Da!,iată că Dumnezeu este Cel care îmi lărgeşte drumul vieţii. Aşa spune acest verset. Prin urmare, eu nu trebuie să fac nimic. Trebuie doar să-L las pe Dumnezeu să-Şi facă desăvârşită lucrarea în viaţa mea! Slavă Lui pentru aceasta! ”

Da! Însă Dumnezeu va face toate aceste lucruri sub paşii tăi! Tu trebuie mai întâi să porneşti la drum, să faci primul pas, să-ţi faci partea ta iar Dumnezeu îţi va lărgi drumul, făcându-Şi partea Lui. Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! Căci în locuinţa morţilor în care mergi nu mai este nici lucrare, nici chibzuinţă, nici ştiinţă, nici înţelepciune. (Eclesiastul 9:10) Nu tot ceea ce Dumnezeu îţi dă să faci, să faci cu toată puterea ta ci tot ceea ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată inima ta!

Omul activ, implicat în diverse activităţi care Îi aduc cinste lui Dumnezeu este fericit şi împlinit pe când cel inactiv este nefericit şi devine o pradă uşoară Diavolului. Multe din ispitele care vin peste om şi care îl fac să cadă, vin de obicei ca urmare a plictiselii şi inactivităţii.

Nu fi un astfel de om! Acţionează cu privire la ceea ce devine viaţa ta! E mult prea preţioasă ca să o laşi să treacă la întâmplare!


[1] Dillow, Linda, Linişteşte-mi inima îngrijorată, Fundaţia EBE, Cluj Napoca, 2002,  p.106

Reclame

Un gând despre „22 Ianuarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!

 1. Daca majoritatea celor care ne chemam crestini am actiona in viata bazati pe aceste invataturi, influenta noastra in societate ar fi mult mai vizibila! Prea multi dintre noi reactionam la circumstante in loc sa pasim cu indrazneala bazati pe promisiunile lui Dumnezeu :
  „Nu te teme, caci Eu sunt cu tine”
  „Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta”
  „Pot sa se mute muntii, pot sa se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta dela tine, si legamantul Meu de pace nu se va clatina”
  „Cereti si vi se va da; cautati si veti gasi; bateti si vi se va deschide”
  Suntem chemati la actiune si inaintare in viata bazandu-ne pe El, pe Dumnezeul Jehova Iire, si nicidecum pe intelepciunea noastra!
  Daca muntii s-ar muta si dealurile s-ar clatina, avem promisiunea lui Dumezeu ca El ramane credincios. El va da binecuvantatrea Sa copiilor Lui care actioneaza prin credinta, nu prin vedere!
  Doamne ajuta-mi sa-mi continuu drumul si largeste Tu calea Ta sub pasii mei!
  Doamne ajuta-ne sa fim cap si nu coada in societatea acesta in care ne-ai pus… sa dam gust…. si sa facem lumina!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s