21 Ianuarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


21 Ianuarie

Geneza 42: 18-43:34, Matei 13: 47-14:13,

Psalmul 18:16-34, Proverbe 4:7-10,

El îmi face picioarele ca ale cerboaicelor şi mă aşează pe înălţimile mele!

Psalmul 18:33

            Se spune despre un împărat că a primit în dar de la supusii săi doi şoimi de o rară frumuseţe. Aceştia au fost aşezaţi în Grădina Regală pentru a se putea bucura de frumuseţea naturii. Unul dintre ei profita din plin de această onoare şi zbura cât era ziulica de lungă printre magnificii copaci de la curtea împăratului. Despre celălalt şoim însă, i s-a spus împăratului că acesta refuză cu încăpăţânare să se dezlipească de pe creanga unui copac pe care s-a aşezat, chiar din prima zi. Drept urmare, unul dintre slujitori trebuia să se caţere în fiecare zi în copac pentru a-i duce de mâncare. Atunci, împăratul a ordonat tuturor supuşilor săi să găsească o metodă prin care şoimul să-şi dea drumul la zbor, altfel vor fi pedepsiţi. Supuşii au încercat în fel şi chip să facă şoimul să zboare, dar munca lor nu a dat niciun rezultat. Şoimul nu vroia nicicum să-şi deschidă aripile şi să zboare. Atunci, un bătrân înţelept s-a oferit să-i ajute.  A doua zi când s-a trezit, împăratul a văzut şoimul zburând de colo-colo. Foarte mirat, l-a întrebat pe bătrânul înţelept:  “Cum ai reuşit ?“ “A fost foarte simplu”, i-a răspuns bătrânul. “Nu a trebuit decât să îi tai creanga de sub picioare.”

Simţi şi tu astăzi că Dumnezeu ţi-a tăiat creanga de sub picioare? Ţi s-au năruit planurile pe care le vroiai cu ardoare în viaţa ta? Ai rămas fără serviciu? Ai rămas fără soţ? Ai rămas singur? Nu mai ai nicio perspectivă cu privire la viitor acum? S-a năruit toată munca ta de ani de zile? Uneori, Dumnezeu ne taie creanga de sub picioare ca să ne aducă aminte că PUTEM ZBURA!  El îmi face picioarele ca ale cerboaicelor şi mă aşează pe înălţimile mele! (Psalmul 18:33).

Eliberat de păcat, tu te poţi bucura acum de libertate în Hristos! Mai mult, tu te poţi avânta într-un frumos ZBOR SPIRITUAL! Tu poţi merge pe înălţimi din punct de vedere spiritual! Şi ce înălţimi minunate vei descoperi în părtăşia TA cu Domnul! Având o încredere totală în Dumnezeu cu privire la viaţa ta şi încredinţându-I Lui rezolvarea tuturor problemelor tale, oricât de multe şi oricât de grave ar fi acestea, hotărăşte-te astăzi să Îl cauţi şi să Îl descoperi mai mult pe El, în Scripturi! Dumnezeu vrea ca tu să ajungi la înălţimea staturii plinătăţii lui Hristos (Efeseni 4:13), mai degrabă decât la bunăstare finaciară, confort, fericire conjugală şi sănătate. Pentru acest scop divin, El ţi-a tăiat azi creanga de sub picioare! Ca să Îl cauţi pe El mai mult şi să poţi astfel ZBURA din punct de vedere spiritual, pe înălţimile lui Dumnezeu!

 

Anunțuri

Un gând despre „21 Ianuarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s