17 Ianuarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


17 Ianuarie

Geneza 35:1– 36:43, Matei 12:121,

Psalmul 15:1-5, Proverbe 3:21-26,

Fariseii au ieşit afară şi s-au sfătuit cum să omoare pe Isus!

Matei 12:14

Deşi a apărut în timpul robiei babiloniene, sinagoga nu apare deloc menţionată în Vechiul Testament. În Noul Testament însă, termenul “sinagogă” este întâlnit pretutindeni unde se vorbeşte despre locul de închinare în care se adunau oamenii care Îl căutau pe Dumnezeu. Deşi conducătorii lor erau oameni nevrednici şi plini de defecte, “sinagogile au avut o contribuţie foarte pozitivă la păstrarea credinţei în popor. Faptul că acolo se citea cu regularitate Legea şi se explica poporului voia lui Dumnezeu, le-a transformat în făclii spirituale care luminau în noaptea de întuneric spiritual din jur”. [1]În capitolul 9 din Evanghelia după Matei ne este prezentat un episod interesant din viaţa lui Isus, care s-a petrecut într-o sinagogă. Acesta a văzut acolo pe un om cu mâna uscată, I s-a făcut milă de el şi l-a vindecat pe loc, acolo în sinagogă, în mijlocul slujbei şi într-o zi de Sabat. Fariseii au fost foarte deranjaţi de îndrăzneala şi gestul lui Isus, astfel că, după ce au iscat o ceartă de cuvinte cu Isus care nu a avut efectul dorit de ei, au ieşit afară şi au plănuit , nici mai mult nici mai puţin, decât să-l omoare.

Atunci când Dumnezeu îţi încredinţează un vis prin intermediul căruia numele Lui va fi proslăvit înaintea oamenilor, şi Satan va începe să “viseze” cum să-ţi ucidă visul şi îşi va pune în folosinţă toate armele pe care le are în dotare. În mod surpinzător şi trist, unul din aceste arme este chiar omul muritor. Satan se va folosi de oamenii din jurul tău, şu nu numai, pentru a-ţi “ucide” visul, pentru a te descuraja, pentru a te opri din drumul pe care ai pornit, călăuzit de Dumnezeu şi de pasiunea pentru El. Oamenii, cu vorbele lor de descurajare şi chiar dispreţ, vor constitui o puternică armă în bătaia căreia te vei afla tu. Isus Însuşi a avut parte de acest tratament. De aceea, nici tu nu vei scăpa de el. Deşi acest vis poate părea în ochii unora mult prea îndrăzneţ sau prea arogant, nu uita totuşi că este visul lui Dumnezeu iar El va face tot ce este posibil pentru a-l duce la îndeplinire. Aşa cum spun versurile uni frumoase cântări: ”Nimeni şi nimic nu poate sta împotriva Ta. Nimeni şi nimic nu poate planul împiedica!”

Ai primit un vis de la Dumnezeu şi simţi deja cum armele celui rău sunt îndreptate împotriva ta? Nu descuraja! Nu te opri din drum! Pentru o vreme, Dumnezeu îngăduie ca tu să fii în “groapă”, să fii atacat şi chiar dispreţuit de cei din jur. E arma lui Satan. E doar pentru o vreme. Rabdă aceste atacuri cu inima umilă şi smerită, iar Dumnezeu Însuşi , mai devreme decât te-ai aştepta tu şi într-un mod minunat, te va ridica şi te va aşeza pe stâncă. Chiar dacă oamenii, asemeni fariseilor altădată, s-au ridicat împotriva ta şi au plănuit chair să te “ucidă”, tu rămâi încredinţat că Dumnezeu este de partea ta şi îţi va ridica curând ocara. Te va pune pe o nouă stâncă, îţi va binecuvânta “visul” înaintea oamenilor, astfel încât ei vor rămânea de ruşine iar inima ta se va bucura!

Să “visăm” pentru Dumnezeu! Să căutăm, mai mult decât orice, să iniţiem sau să ne implicăm în activităţi prin care numele Lui este înălţat şi arătat lumii. Fii un om care visează visul lui Dumnezeu! Vei putea atunci realiza lucruri mult mai minunate decât ţi-ai imaginat tu vreodată!


[1] Cornilescu, Biblia cu explicaţii, p.78

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s