16 Ianuarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


16 Ianuarie

Geneza 32:13– 34:31, Matei 11:730,

Psalmul 14:1-7, Proverbe 3:19-20,

Împărăţia cerurilor se ia cu năvala şi ceice dau năvală, pun mâna pe ea!

Matei 11:12

Împărăţia cerurilor se ia cu năvala şi ceice dau năvală, pun mâna pe ea! , este un verset care prezinta un trist adevar, si anume: doar cei care iau imparatia cerurilor cu navala, ajung sa puna mana pe ea. Din păcate, pentru mulţi creştini insa, si nu numai, acest verset poate fi trecut drept insignifiant. Aceasta atitudine ii poate costa chiar vesnicia traita in acest loc!

“Va veni o clipă când Dumnezeu ne va scoate din trupul actual şi din lumea aceasta. El ne va da un al trup,  nemuritor şi ne va strămuta într-o altă “împărăţie”, “în care va locui neprihănirea”. (2 Timotei 4:18)[1] Până atunci însă, noi trăim pe acest pământ, o “împărăţie” efemeră şi dominată de păcat. Dar noi nu trebuie să o cosniderăm ca şi “casă” a noastră, ci trebuie să ne dezlipim de ea şi de frumuseţile ei orbitoare şi să ne îndreptăm toată atenţia şi pasiunea înspre “împărăţia cerească”, care constituie “fericita noastră nădejde” (Tit 2:13) Este aceasta nădejdea vieţii tale: să ajungi în împărăţia lui Dumnezeu? Porţi tu această dorinţă în sufletul tău, mai presus decât orice altceva?

Omul care ia cu năvala împărăţia cerurilor este omul care îl caută cu pasiune pe Dumnezeu în zorii şi la asfinţitul fiecărei zile. Este omul care îşi adânceşte sufletul în Cuvântul lui Dumnezeu, care sapă adânc pentru a scoate de acolo comorile cerului puse la îndemâna pământenilor. Ce mare har! Şi totuşi, cei mai mulţi dintre credincioşi refuză aceste “comori” manifestând o stare de ignoranţă şi lene spirituală nemaipomenită. Preferă să rămână cu “firimiturile care cad de la masa împăratului” în loc să se aşeze la masa împăratului, în calitate de fii şi fiice, şi să savureze întreg meniul: o masă copioasă din care se pot înfrupta neîncetat.

De asemenea, omul care ia cu năvala împărăţia cerurilor este omul care îşi pune talentele şi abilităţile mai mult în slujba împărăţiei cereşti, decât a celei pământeşti. Acest om este pur şi simplu “îndrăgostit de Dumnezeu”, şi nu de lume, aşa cum sunt cei mai mulţi oameni, deşi puţini sunt gata să recunoască acest lucru. Dar propun un mic test: care este răspunsul tău la întrebarea: “Cât timp petreci în căutarea prezenţei şi persoanei lui Dumnezeu şi cât timp petreci în împlinirea şi satisfacerea nevoilor pământeşti?” Răspunsul la această întrebare îţi va aduce lumină cu privire la starea ta spirituală. Tu petreci mai mult timp cu lucrul, activitatea sau persoana de care “este lipită inima ta”. Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră. (Matei 6:21) Dacă comoara ta este “lumea”, atunci tu vei petrece mai mult timp lucrând pentru ea, dar dacă comoara de nepreţuit a fiinţei tale este ““împărăţia cerurilor”, atunci tu îţi vei concentra mai mult atenţia în cunoaşterea şi moştenirea ei. Nu te înşela singur: dumnezeul cu care petreci timp pe acest pământ va fi dumnezeul cu care te vei întâlni în veşnicie! Caută-L mai mult pe Dumnezeul Adevărat şi vei moşteni împreună cu El “împărăţia cerurilor”!

Ia astăzi cu năvala împărăţia cerurilor! Isus va veni curând pentru a doua oară însă, de data aceasta, va veni doar pentru ai Săi. Te afli tu printre aceştia? Eşti sigur? În acest caz, este imperios necesar să nu ai nici cea mai mică urmă de îndoială!


[1] Cornilescu, Biblia cu explicaţii, p.207

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s